Geek-koodi

Geek-koodi on internetin historian alkuajoilta oleva Robert Haydenin kehittämä koodi, jolla intohimoisesti asiaansa suhtautuneet ‘Geekit‘ kuvailivat itseään. Tämän päivän oloissa Geek-koodi kaipaisi ehkä hieman päivitystä.

Minun koodi näyttää tällä hetkellä tältä:

GS d-@ s: a+ C$ U P L !E– W++ N- o–? K w !O- M– V? PS+ PE- Y– !PGP t+ 5++ X- !R tv b DI++ D? G e+ h r++ x+++++

Geek-koodin tekemiseen löytyy generaattori ja Robert Haydenin kaiken kattavilta sivuilta saat käännösapua.

18 comments on “Geek-koodi

 1. Siinä sanotaan että se on viimeksi päivitetty vuonna 1997. Löytyisköhän modernimpaa jos oikein etsisi, vai onko tämä menneen talven lumia.

  • Taitaa olla mennyttä kauraa, näitä kaikkia fanittamisia on nykyään niin paljon, että kirjaimet loppuis. Siksi ajattelin käyttää samaa koodausta kuin vanhas ja Joen käyttöliittymäkin oli ehkä selkeempi.

   Vähän samantyylistä hommaa on Boardgamegeekissä, jossa profiiliin voi lisätä pieniä kuvatägejä kaikesta mahdollisesta – harrastukset, fanitukset, politiikka, elämänfilosofia, jnejne. Ja tietysti tägien ostosta menee vähän rahaa, niin saavat tuloja (ostin kolme, kun joululahjaksi tuli ilmaiskoodeja porukan koukuttamiseksi).

   • Aloitin tekemään ja piti lähteä välillä käymään kylillä, unohdin j a vahingossa huitaisin selaimen kiinni… sinne meni 😁

    • Mulla taas tulee suljettua selaimet ehkä kerran viikos kun Firefox rupee keräämään liikaa muistia ja hiukan tahmaa. Ja nyt M1-mäcin kans ei sitäkään paljoa huomaa. 🙂

     • Tämä vanha (6 v.) macbook pro toimii ihan hyvin vielä, tosin akku alkaa vedella viimeisiään. Saakohan sen vaihdettua liikkeessä?

 2. Mulla on aiemmin ollut koneen vaihdot 3v välein, nyt vain 2v kun siinä edellisessä Airissa oli monia muitakin ärsyttänyt näppäimistö, joka kerää pölyä ja menee helposti tukkoon. Nythän vois sullakin olla hyvä tilaisuus vaihtaa M1:een?! 👍🏻🤓 (tosin ehkä hyvä varmistaa jos jotain erikoissoftaa, että toimiihan se Rosetta2:lla.) Tai nyt voi saada halvemmalla niitä uusi Macbook Prota – voi tulla halvemmaksi kuin akun vaihto?

  • Hyvä vinkki, kiitos! Täyypä tutkia sitä akunvaihdon hintaa. Tosin 6 vuotta tietsikalle on tosi pitkä aika. Ja yleensä näihin aikoihin kannattaa varautua jos vaikka mihin. Ehkä katselen uutta 😉

   • Tämä uus M1-prossullinen on ainakin uusinta uutta – lähes 100% hyvin on toiminut. On vanhaa emuloidenkin Rosetta2:lla nopeempi kuin noi vanhat raudat ja sitten kun on tälle prossulle tehty softa, niin se pitäis olla 5-7 krt nopsempaa. Jotkut erikoissoftat ei taida toimia, joten kannattaa varmistaa etukäteen, jos sellaisia on mutta ainakin Adoben omat toimii hyvin ja tänä vuonna tulossa natiivit käännökset.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s