se siitä…

Turhaksi retosteluksi osoittautui tuo eilinen Geek-postaus. Niin sitä on pudonnut kuin eno veneestä tämän tietotekniikan hallinnoimisen kanssa. Vai lieneekö ollut maanantai-aamun blues perusaisoiden ottaessa koville. Tomerana soitin aamulla paikalliseen tulostusfirmaan heidän käymämänsä plotterin ajurien perässä. Kiltisti kuuntelin plotterin nimen ja numeron, jopa lievää mielenkiintoa osoittaen siirryin valmistajan sivuilta hakemaan mainitun tuotteen. Asennus käyntiin ja tiedostot sähköpostilla tulostukseen ajattelin. Normaali homma, mikäs tässä.

Kuvat sijoitettuna näytölle haluttuihin paikkoihin, mitoitukset ja viivojen paksuudet tarkastettu ja kirjoitusvirheet korjattu. Tuoreeltaan asennettu tulostin ei suostunut antamaan A3-kokoa suurempaa paperiarkkia käyttöön. Ei sitten millään, ei auttanut koneen uudelleen käynnistykset tai ajurien uudelleen asennus. Ponteva välipuhelu tulostusfirmaan tarkistaen tulostimen mallin uudelleen ja lievää epäuskoa äänestä kuultaen kiittäen kauniisti näiden väittäissä ajurien olevan oikeat ja etteivät he ymmärrä mistä kiikastaa. Eihän millään rullaplotterilla voi olla sellaisia ajureita, ettei isoja lakanoita muka saisi tulostettua. Vakaasti edelleen sitä mieltä, että ei ne pojat mistään tiedä ja lähes tulkoon tiukkasävyistä sähköpostia suunnitellen päätin vilkaista niitä asennusohjeita. Kaikessa ylimielisyydessäni olin kyllä asentanut oikeat ajurit, mutta valinnut väärän numerosarjan kuvantamaan tulostimen mallia. Pienestä se on kiinni tuo päivän sujuminen. Näinhän se menee kaikkien mahdollisten ohjeiden, käyttöoppaiden, huonekalujen kokoomisohjeiden yms. kanssa.

Uudelleen asennuksen jälkeen näyttäisi toimivan, joten aamulla häntä koipien välissä hakemaan niitä tulosteita. Saas nähdä tohtiiko tunnustaa mistä kiikasti ;).

Geekeilyni siirtyköön muille sektoreille vastaisuudessa.

4 comments on “se siitä…

  1. Mikä semmoinen geekki edes on? En tajunnut, vaikka hakukoneella etsin tietoa. Yleensä tietotekniikkahommelit hoituvat vaistopohjalta. P.S.Tervetuloa julkispäiväkirjayhteisöön!

  2. Kiitos, kiitos Tietäjä Hamalainen 🙂

    Geek on intohimoisesti johonkin mielenkiintonsa kohteeseen suhtautuva yksilö, erityisesti tieteitä ja mielikuvitusta vaativiin asioihin. Yleisemmin Geek tunnistetaan peli- ja virtuaalimaailmoissa. Geek ei ole kuitenkaan sama asia kuin Nörtti. (tuo oli vapaa käännösä Wikipedian Geek-sivulta, jonne löytyy linkki tuolta geek postauksesta)

    Sinä taidat olla semmoinen ITE-Geek 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s