Reipasta World Earth päivää

Maailmalla vietetään tänään Maailman ympäristöpäivää. Jostain merkillisestä syystä meillä tuota päivää näytetään vietettävän vasta 5.6.2007. Useinhan tuona päivänä on istuteltu puita pallon pelastukseksi, joten normaaleina keväinä tuo myöhempi ajankohta on ilmeisen parempi.

Tänään voisi vaikkapa vaihtaa kaikki tavalliset hehkulamput energiansäästölamppuihin, jos ei niin ole vielä ennen tapahtunut. Earthday Network -kotisivuilta lisää vinkkejä ilmastonmuutoksen ehkäisyyn.

Ekologisen jalanjälkesi voit myös mitata samaisilla sivuilla. Minulle kävi tänä aamuna näin:

 

CATEGORY GLOBAL HECTARES
FOOD 1
MOBILITY 0.1
SHELTER 1.8
GOODS/SERVICES 1.6
TOTAL FOOTPRINT 4.5

IN COMPARISON, THE AVERAGE ECOLOGICAL FOOTPRINT IN YOUR COUNTRY IS 8.4 GLOBAL HECTARES PER PERSON.WORLDWIDE, THERE EXIST 1.8 BIOLOGICALLY PRODUCTIVE GLOBAL HECTARES PER PERSON.
IF EVERYONE LIVED LIKE YOU, WE WOULD NEED 2.5 PLANETS.

Tuloksista päätellen olisi vielä varaa säätää elintapojaan, vaikka keskiverto suomalaisen alapuolelle pääsinkin. Autolla ajelu nostaa lukua, mutta siihen vaikuttaa tuo työn liikkuvuus niin paljon ettei oikein itsekseen siihen pysty valitettavasti vaikuttamaan.

Meillä pidetään tänään pihatalkoita = haravoidaan pois ne maan pieneliötoimintaa lisäävät ja luonnonmukaista lannoitetta tuottavat hyvät materiaalit 😦 Tuo piha on niin siisti syystalkoiden jäljiltä, ettei siellä tarvitsisi tehdä yhtään mitään. Ja todennäköisesti ne alkavat taas huuhailemaan pihatammemme kaatamisesta, roskaa kuulemma autoja parkkipaikalla. Ajattelin jättää väliin tuon turhan raapimisen jumissa oleviin hartioihin vedoten, mutta kai se tammi täytyy käydä jälleen pelastamassa. 😉

Happy Earth Day – pelasta puu!

4 comments on “Reipasta World Earth päivää

  1. Autoilu mullakin pilaa sen jalanjäljen. Ja pikkuisen sekin että meillä on niin julmettu matka kierrättämään kun asun haja-asutusalueella. Komposti kyllä on ja kuivajäte hommakin on ookoo, mutta sanomalehtien ja mainosten lajittelu jää vähäiseksi ja postilaatikossa ei ole vieläkään “Ei ilmaisjakelua” lappua.

    Haravointi on aivan typerä homma. Nuo teidäntalolaiset eivät siis tiedä ekologisesta pihanhoidosta mitään. Meillä ei koskaan haravoida kuin yksi hiekoitettu lämpäre – nurtsi ja pensasalueet jätetään matojen hoitoon. Hienosti toimii, voin sanoa lähes 10 vuoden kokemuksella.

    Tänään ei vielä mitään istutella, mutta aikeissa on laittaa muutama puska kesämmällä.

  2. No ei taida tietää ei. Taisivat jopa lievästi närkästyä kun kävin päivittelemässä, että mitä sitä näin siistiä pihaa tarvitsee rapsutella. 😉

  3. Pingback: ympäristöystävällistä päivää «

  4. Pingback: Social distancing – Day 36 | Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s