Valokuvatorstai 44 – Ei!

“Ei” Valokuvatorstaina.

purjeet.jpg

Näillä purjeilla ei pitkälle pullistella!

Vieläkö näitä joku ostaa? Ilmeisesti, sillä suomalaiset kuluttavat niitä n. 500 milj. kpl/vuosi. Amerikkalaiset huikeat 60000 kpl joka viides sekunti. Ja kun yhden muovikassin maatumiseen menee noin tuhat vuotta niin taitavat purjeet revetä matkalla.

Jos käyt kaupassa joka toinen päivä ja ostat aina uuden muovikassin, kulutat vuodessa 182 muovikassia. Niiden ekologinen selkäreppu painaa 236 kiloa. Hyvä kangaskassi kestää vuoden kauppareissut ja sen selkäreppu painaa silloin vain 1,2 kiloa. (Link Kuluttajaviraston Ostajan oppaat.)

Kuva Janne Inkeroisen ympäristötaideteoksesta: Kestämättömän kehityksen Plussapurjeet.

 

7 comments on “Valokuvatorstai 44 – Ei!

  1. Muistutus muttei saarna 🙂

    Kankaisia kauppakasseja olen kanssa käyttänyt jo vuosia. Niitä on tarttunut mukaan kaikenlaisilta messuilta ja muista tapahtumista. Yhden megaison olen ostanut. Löytyy siis isompaa ja pienempää joka lähtöön. Niitä on tungettu auton hansikaslokeroon, käsilaukkuun, reppuun ja taitaapa muutama olla lähtövalmiina tuossa eteisessä nytkin. Käteviä ovat.

  2. Katriina,
    Jäi vähän mietityttämään tuo tuhat vuotta, mutta googlettamalla tuli sellainen kirjo vastauksia että lienee turvallista todeta muovikassin maatumiseen menevän 5-1000 vuotta muovilaadusta riippuen. 😮

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s