Valokuvatorstai 51 – ääni

Valokuvatorstaissa kuunnellaan.

kividuuni.jpg

Kiven ääni

Kuuntelemalla kiven sointuja, niin isompikin lohkare halkeaa halutusta kohdasta.

 

16 comments on “Valokuvatorstai 51 – ääni

 1. Kiven soinnut. Kuinka paljon ääniä kivi kätkeekään, kuinka paljon menneitä ääniä kantaakaan sisällään. Tuossa äänessä ja kuvassa on voimaa ja väkevyyttä. Hieno oivallus äänestä. Minulle tuli haastetta miettiessä mieleen yhtenä vaihtoehtona pirunrauniot, niiden äänet, kivien hioutumiset jääkauden sulaessa, se meteli ja ryske silloin ja täydellinen hiljaisuus tänään. Joitain samoja sävyjä tavoitan tästä kuvasta. Tähän tulee lisäksi työn äänet ja halkeamisen ääni.

 2. Luonnosta löytyy noita lohkomisjälkiä eli noiden tappien uria. Noin ne kivijalat on tehty vanhoihin taloihin. Hevospeleillä tuotu sitten uudistorpalle.

 3. Niin, ihminenkin voi murtua, kun noita “nauloja” elämä tarpeeksi kilkuttelee sisimpään.Joten lopullinen “halkeaminen” voi tulla hyvin pienestäkin asiasta.

 4. Kiitos kaikille runsaista, mukavista ja mielenkiintoisista kommenteista. Tässähän aivan mykistyy.

  Mehtäsielu,
  Kivien kuvitellaan olevan hiljaisia, mutta kyllä ne vain viestivät niille jotka kuuntelevat. Meitä taitaa olla muutamia 😉 Pirunrauniot ovat varmasti pitäneet mielenkiintoista jytinää muodostuessaan, ovat saattaneet jopa voimainsa tunnossa karjahdella.

  Allyalias,
  Ajatuksen lentosi herättää aina kiinnostuksen 🙂 Saas nähdä saammeko lukea jossain vaiheessa kivien kertomaa?

  Kirsi,
  Aika vaatimaton se varsinaisen halkeaman ääni oli loppujen lopuksi. Tapahtui salakavalasti hiljaa napsahtaen tuo halkeaman synty ja pienellä rutinalla repesi loppuun. Tärkein ääni tapahtumassa oli tuo vaajojen kilkuttelun kuuntelu, ne kertoivat milloin tapahtuu jotain ja miten syvään niitä pitää kilkutella.

  Komposti,
  Ja ne kivijalkojen perustuskivet ovat kerrassaan upeita! Sattumoisin perjantaina metsässä tarpoissani törmäsin vanhan savutuvan perustuksien kaiveluprojektiin. Komeita kiviä löytyi ja noin kymmenen metrin päästä löysin niiden kivien alkulähteen, siis kallion lohkareen. Ehkä niistä tulee tänne tarinaa, jos saavat ne kivet uusiokäytettyä tarkoituksen mukaisesti.

  Susupetal,
  Kiitos. Päädyin tällä kertaa kokonaiseen sarjaan, yksittäisellä kuvalla en ehkä olisi onnistunut kertomaan tätä kiven äänen tarinaa. Luulisin.

  Hilkka,
  Totta puhut ja kommenttisi luettuani näen tuon symboliikan kuvasarjassa. Toivottavasti meitä ei kukaan ala kilkuttelemaan ihan vain kilkuttelemisen ilosta.

 5. Hamalainen,
  Jäkättämisen ääni onkin ikävä 😉

  Tuima,
  Tämä käy aina vain mielenkiintoisemmaksi. Muistatko levyn nimeä?

 6. Tuima,
  Huomasin eilen ja uskaltauduin kommentoimaankin 🙂 Täällä kuljeskellaan edelleen silmät sepposen selällään. Tosin olen ollut viime päivät kuljeskelemassa metsissä ja sieltä ei vielä ole löytynyt kuin luonnon muovaamaa taidetta.

 7. Pingback: Valokuvatorstai 60 -kivi «

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s