Valokuvatorstai – 69

Valokuvatorstaissa luetaan Lepiksen suosikkikirjailijakaartiin kuuluvaa Kurt Vonnegutia ja napostellaan makkaraleipiä:

“Minun mielestäni suurimpia virheitämme, heti ihmisenä olemisen jälkeen, on aikakäsityksemme luonne. Meillä on kaiken maailman kapistukset, kellot ja kalenterit, jotka siivuttavat ajan kuin makkaran, ja me nimeämme siivut aivan kuin omistaisimme ne eivätkä ne voisi koskaan muuttua – “kello 11.00, 11. marraskuuta 1918″ – vaikka todellisuudessa ne saattavat hajota kappaleiksi ja vieriä tiehensä aivan yhtä helposti kuin elohopeapisarat.” (Kurt Vonnegut: Maaton mies, Tammi 2007, suomennos Erkki Jukarainen)

aikajana.jpg

Maatumisprosessi

14 comments on “Valokuvatorstai – 69

 1. Elina,
  Kiitos. Sitähän tämä, kiertokulkua.

  Katriina,
  🙂 Kuva oli helppo ottaa hienosta työstä. Tämä löytyy Tyrvään Pyhän Olavin Kirkon pihamaalta. Alkuperäinen Jorma Gallen-Kallelan vuonna 1934 tekemä teos paloi murusiksi kirkon tuhopolton yhteydessä silloin 1997. Joten tämä on vuonna 2000 valmistunut toisinto Edesmenneiden muistokivestä. Sitä en muista kuvasinko enemmänkin tuota perinteistä kiventyöstötekniikan jälkeä vai kolahtiko tuo taideteos jo silloin.

  Outi,
  Kyllä se hiljaiseksi vetää, kun tuota pääkallorivistöä katsoo. Hurjia kyllä olivat ajatkin, johon tuossa Vonnegutin tekstissä viitataan.

  Susanna,
  Usealla tasolla.

  Käpsä,
  Sehän se 🙂 Kiitos.

 2. Aina se nousee. Elämä. Kuolemankin keskellä versoo elämänpuu, ruokkii kaipaavia, luo uutta elämää. Kuvasta tulee mieleen kaikki joukkohaudat, sodan melskeet – ja rauha. Elämänkiertokulku ikuistettuna kivipinnalle. Hieno kuvankatseluhetki, kiitos Lepsi, ajatukset lähtivät vilistämään moneen suuntaan, ylös ja alas ja sivulle.

 3. Hei Mehtäsielu,
  Kiitos Sinulle! Ja ihanaa kun olet vielä mukana. Olet ollut mielessäni paljon. Jaksamista toivotan. Kyllä se vielä versoo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s