Onko lemmikkisi vihreä?

Blogistaniassa on kuluneen viikon aikana kehuttu tai hävetty omaa ekolgista käyttäytymistä ‘Päivän ekoteko‘ – meemin merkeissä. Täällä ei pystytä megalomaanisiin Allymäisiin ekotekoihin. Joten tyydyn vain tarjoilemaan uusinta uutta puutarhasuunnittelun rintamalta.

Omaako lemmikkisi ekologista ajattelukykyä? Elääkö se kestävän kehityksen periaatteita noudattaen? Elääkö koirasi kylmässä ja ankeassa kopissa pihan perällä kesät talvet? Kesällä kuumassa ja talvella kylmässä vettä vuotavassa kopissa? Ovatko linnunpönttösi jätetty tuulen, sateen, auringon ja petojen armoille avoimille puunrungoille? Saako kissasi kiipeillä villissä viidakossa? Onko lemmikistä puskannuuskijaksi?

Kyllä, kyllä kaikki on mahdollista. Uutta designia koirankoppisuunnittelurintamalla tarjoaa Los Angelesilainen Sustainable Ped Design – company.

koirankoppi.jpg
section.jpg

Mitkä oltavat karvaisella kaverilla! Ei vaivaa sade eikä paahde. Viherkatto tasaa lämmönvaihteluita ja lisälämmöneristeenä sekä käyttää sadeveden hyödykseen.

linnunpontot.jpg

Linnunpöntöt ja ruokkimisastiat voivat myös toimia monitahoisina ekologisina ilonpilkkuina puutarhassa. Oikeilla kasvivalinnoilla tuonne saattaisi saada elävää ravintoa mukaan höttiäisten muodossa.

Nyt on siis vielä hyvää aikaa tehdä huippusuunnitelmat ennen kesän tuloa lemmikkisi vihreyttämiseksi. Luulisi siinä naapurienkin vihreytyvän – kateudesta ainakin 😉

Päivän ekoteko voiskin olla piirustuspaperin (kierrätyspaperia tietenkin) ja kynien kanssa suunnittelutyön aloittaminen. Kasvivalinnoissa sinua voi auttaa esimerkiksi tämä Nettikasvio. Voit myös ostaa kasvimattoa valmiina hyvin varustetuista agentuuriliikkeistä kuten E.G Tradingiltä.

Photos by Sustainable Pet Design

6 comments on “Onko lemmikkisi vihreä?

 1. H.M.Juhani Hämeenjussi,
  Haa, pelottaa ajatellakkan mitä kaikkea niistä purkeista löytyy… 😉

  Neulekirppu,
  Jos mulla olisi koira ja asuisin muun muotoista kuin kerrostaloelämää niin ehdottomasti värkkäisin sille tuollaisen viherkattokopin 🙂

 2. Jos mulla olisi koira, niin ehdottomasti sillekin tehtäisiin tuollainen ekokoppi. Saatan muuten joskus tehdä, vaikkei olekaan ;D

  Meidän kissat ei muuten ole mitään erityisen ekoja, mutta ovat menneet avustuksellani vihreämpään suuntaan. Käytän kompostoituvaa kuiviketta “pissalaatikossa”. Nekin viettäisivät astetta ekologisempaa elämää, jos olisin kotirouva ja olisi enemmän aikaa panostaa esim ruokailuun. Mutta suuntaus on kuitenkin parempaan.

 3. HaloEfekti,
  Tuo taisi jäädä takaraivoon muhimaan… Voisi kevään korvalla miettiä jotain proggista sinne teidän ‘duunausblogiin’ asian tiimoilta eli takapihalle Muurameen 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s