Takapihan tähtitiedettä

Menneenä kesänä julkaistu Google Earthin lisäpalikka Google Sky on vihdoin saatavilla selainversiona suoraan netissä. Ei enää asennettavia lisäpalikoita, vaan voit suoraan omalta selaimeltasi harrastaa vaikkapa Takapihan tähtitiedettä.

googlesky.jpg

Google Sky mahdollistaa webbiselaimen toimisena virtuaalisen teleskooppina kaukaisille galakseille, tähtikuvioihin ja niiden sijanteihin tutustumisen, aurinkokuntaamme ja paljon sellaiseen jota paljas silmä ei havaitse tuolla olevan. Tähtihakujen tekeminen onnistuu helposti sanahauilla, zoomaaminen onnistuu samoin metodein kuin tutussa Google Mapissä, liäksi voit katsella taivasta eri vaihtoehtojen kautta kuten infrapuna, mikroaalto ja vanhalla kartalla. Mukan ovat myös Google Moon ja Google Mars. Lisää infoa Lat Long Blogissa.

No johan tuo maapallon karttojen pyörittämien alkoikin pitkästyttää… 😉 Pitäisiköhän ostaa oma tähti

8 comments on “Takapihan tähtitiedettä

 1. Kiitos. Tämä on hyvä.Thaimaassa katsottiin vuosia sitten Haleyn komeettaa. Esikoinen oli saanut sellaisen tähtikartan, jota voitiin liikuttaa pitkin yötä, jolloin komeetan löytäminen oli helpompaa. Tulee hyvät muistot mieleen.

 2. Enpäs ollutkaan tuosta tiennyt, kiitos vinkistä!

  Osoitteissa on myös aika kätevää, kun www:n tilalle voi kirjoittaa esim sky, news tai maps… (ja vahingossa kun jäi . pois niin huomasin että joku helponrahan havittelija on rekisteröiny myös mapsgoogle.com osoitteen…)

  Entä olitko kurkannut http://earth.google.com/ jossa siihen pallon pyörittelyyn on kans lisätty taivaallekin päin katsominen?

 3. Timo,
  Jep, olen jo pitkään laiskotellut ja jättänyt www:n kirjoittamatta ja se toimiikin hyvin suurimmassa osassa osoitteita 🙂 Niin eikö tuo earth.google.com ole juuri se asennettava versio? Siellähän tuo Sky on ollut jo viime kesästä mukansa. Ymmärtääkseni 😮 Nämä ovat kyllä tosi mukavia sovelluksia ja varsin opettavaisia. Käyttääköhän ne näitä kouluissa nykyisin opetuksessa?

  SusuPeta,
  Niin voisi olla: SusuStar 🙂 Iltatähtiä ei tosiaankaan kaivata tähän huusholliin. Voi kauhistus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s