Earth Hour 2008 – Tunti maapallolle

Tänään vietetään Earth Hour 2008 päivää eri puolella maailmaan. Noin 400 kaupunkia sekä n. 20 000 yritystä ja lukematon joukko yksityisiä kansalaisia ympäri maailman ovat lupautuneet sammuttamaan valot tänä iltana klo 20:00-21:00 oman maansa paikallista aikaa ilmastonmuutoksen ehkäisemisen hyväksi. Valonsa sammuttavat myös useat nähtävyydet kuten Golden Gaten silta, Niagaran putoukset ja Sydneyn oopperatalo Suomalaisista. kaupungeista haaseeseen on ainoana vastannut Espoo.

Earth Hour -tempaus sai alkunsa viime vuonna Australian Sydneystä, jossa tunnin valojen sammuttamisella saatiin aikaiseksi energian säästöä jopa 10.2% normaalista yli kahden miljoonan ihmisen sammuttaessa valonsa.

valotta.jpg
—– klikkaa suuremmaksi —–

Haastan täten Elegian, HaloEfektin, SusuPetalin, Tuiman, Käpsän, Katriinan, Hamalaisen, MM:n, Neulekirpun, Mehtäsielun, Hennan, Saaran, Realistisen Optimistin, Vaiheisen, Allyn ja kaikki muut tätä lukevat viettämään kanssani energiansäästötuntia illalla klo. 20:00 – 21:00 välisenä aikana.

Muista siis sammuttaa valot ja kaikki ne energiaa kuluttavat vekottimet, jotka eivät ole aivan välttämättömiä pitää päällä. Jääkaapin ja pakastimen voinet jättää käyntiin…

Tietokone kiinni myös!

Käy ilmoittautumussa mukaan täällä ja sieltä löydät myös lisätietoa tempauksesta.

Huomenna olisi mukava nähdä kuva blogissasi miten vietit tuon tunnin – minkälaisessa valaistuksessa 😉

TUNTI VAIN!

26 comments on “Earth Hour 2008 – Tunti maapallolle

 1. Olin ajatellut valot sammuttaa, mutta että myös tietokone!? Mies ainakin julistaa parhaillaan suureen ääneen, ettei aio omaansa sulkea. Ehkäpä voisin lukea tunnin verran kirjaa tunnelmallisessa kynttilänvalossa 😉

  Kiitos haasteesta!

 2. Telkkari ei mene kiinni, koska sieltä tulee American Idol, mutta nettiin en koska, enkä jääkaapilla käy. Ja muutenkin istun pimeässä.

 3. Kiitos nyt vielä haasteestakin. Meinasin kyllä muutenkin osallistua.

  Valokuvia hetkestä ei tipu sillä silloin on liian pimeätä kuvaukselle. Taidan viettää hetken “meditoiden” pimeässä. Saattaa olla että katson ennen ja jälkeen lukemat sähkömittarista, jossa toki peruslämmön ja pakastimen kuorma jää päälle.

 4. Täällä syttyy kynttilät. Pesuettakin haastan omissa oloissaan mukaan. Parissa paikassa seurataan Amerivan Idolia, mutta jospa hekin katsoisivat kynttilän valossa…
  Kiitos hyväastä haasteesta.

 5. Olen mukana, sytytän kynttilät, istun pimeässä. Kuvaa en aio ottaa. Saas nähdä, saanko muitakin osallistumaan tähän. Kirjoitan tästä vielä uudestaan tänään blogiini.

 6. Pingback: Earth Hour 2008 - Tunti maapallolle « Appelsiinin tuoksua

 7. Kiitos haasteesta. Otetaan koppi. Nyt alkaa armoton suunnitteleminen ja pähkäily, miten tunti hiljaisuudessa ja kynttilän valossa olisi miellyttävää viettää…

 8. Ei tee heikkoakaan!! Oon nimittäin reenaillut tätä tietokoneetta oloa koko pitkän pääsiäisen. Aurinkokennoenergian varassa oltiin lähes viisi päivää ja läppäristä näkyi pelkkä tellu. Siis haaste vastaanotettu!

 9. No hui kauhistus! Konetta voin kyllä (joojoo) itse olla räpläämättä ja jopa sulkea sen, mutta mies kuitenkin haluaa pitää valot päällä ja räpeltää oman koneensa kanssa… Hmm, katsotaan mitä tapahtuu – lupaan yrittää ja tulen tänne raportoimaan, kuin ämmän kävi ;D

 10. Kiitos Lepis haasteesta. Mielenkiintoinen juttu, mielläni otan haasteen vastaan. Tämähän on kuin Nalle Valtialan näytelmästä jota joskus näyttelimme. Tosin siinä maapallo oli jo melkein tuhoutunut, ainoastaan Ilomantsin korvessa oli vielä elämää johon kuusi ihmistä oli onnistunut pakenemaan. Yhden tunnin sijasta viettetiin 1001 yötä ilman sähköjä ja ilman mukavuuksia. Mitä silloin voi tehdä? Vaikka kertoa toisilleen tarinoita rakkaudesta. Ja tietysti myös viettää elämää luonnon ehdoilla.

 11. Huikeaa! Hienoa, että oletten kaikki mukana 🙂 🙂 🙂 Ja toivottavasti myös suuri joukko muita ohikulkijoita 🙂

  Henna, Riittävä määrä kynttilöitä ja rauhallinen lukunautinto on taattu. Tai näpertele sillä miehellä 😉 Tämä taitaa päteä myös Elegialle!

  SusuPetal, Hyvä, että maltat olla sen tunnin käymättä jääkaapilla tarkistamassa palaako valo vai ei 🙂

  HaloEfekti, Meditointi, tai niinkuin meillä päin on tapana sanoa dementointi tekee aina hyvää 🙂

  Tuima, Jännittäviä hetkiä tiedossa siis. Ainahan sitä voi käydä ruuvaamassa pääsulakkeen löyhälle ja epäillä suuremman luokan sähkökatkoksen olevan kyseessä 😉

  MM, Hienoa ja vielä hienompaa jos saat lisää väkeä mukaan haasteeseen 🙂 Lämmittää sydäntä.

  Auringonkukkametsä, Upeaa! Tervetuloa joukkoon pimenevään 😉 Lisää osallistujia tarvitaan aina. Kiitos haasteen jatkamisesta.

  Saara, Hienoa kuulla että lomalainenkin osallistuu.

  Katriina, Pimeä voi olla antoisaa aikaa. Kiitos haasteen eteenpäin viemisestä 🙂

  Vaiheinen, Arvasin että sinuun voi luottaa tässä asiassa 🙂 Tuo HaloEfektin ehdotus meditoinnista on aina hyvä vaihtoehto iltahämäriin.

  Käpsä, No minä ihmettelinkin jo kun on ollut niin hiljaista, että oletko kokonaan vetänyt töpselit seinästä. Toivottavasti oli rentouttava loma.

  Elegia, Minulla on kyllä pieniä epäilyksiä tämän asian suhteen… Räpellä sillä miehellä. Niinkuin vastanaideiden kuuluukin tehdä 😉 tai kuten tuossa Mehtiksen postauksessa: “kertoa toisilleen tarinoita rakkaudesta”.

  Mehtis, Kiitos. Upea tarina ja mielenkiintoiselta kuulostava näytelmä. Sitä ei ilmeisesti enää esitetä missään?

 12. Hieno kokemus, kiitos Lepis tuosta herätteestä. Ilman sinua olisi jäänyt kokematta. Sai paljon ajatuksia liikkeelle. Nalle Valtialan Tuhat yötä – näytelmä on kirjoitettu 1976. En tiedä, moniko näytelmäryhmä sitä on esittänyt. Mutta aina sen voi ottaa ohjelmistoon. Näytelmää voi tilata näytelmäkirjailijaliitosta tai näköjään sen voi ladata myös netistä osoitteesta http://www.näytelmät.fi. Täytyisikin se lukea taas ja palautella mieliin ne asiat. Näytelmä on luokiteltu komediaksi, joten tämä viitekehys, maapallon laajuinen savusumu joka tuhoaa elämän, jää vain kehykseksi.

 13. Kauheeta, koneet suljettiin, mutta katseltiin netistä imutettuja Losteja toosasta. Valot kyllä sammutettiin. Eli puihin meni 😦

 14. Pingback: Tuntini maapallolle & Sunday classic 300308 &laquo

 15. Hih, voiko tästä päätellä että suurin este planeetan pelastukselle ovat miehet ?! (Ei vais, omani on samaa maata.)

  Meillä oltiin pahasti myöhässä, mutta illallisvieraitten suureksi ihmeeksi laitettiin edes ne jäljellä olevat 10min valot pois ja kuopus riemastui kun pimeässä loistava apinansa pääsi huomion keskipisteeksi !

  =)

 16. Mehtis,
  Kiitos kun tulit mukaan! Ehkäpä näitä pitäisi alkaa harrastamaan vaikka kerran kuussa, jos ei muuta niin hiljentymisen ja meditoinnin kannalta. Tutkin heti tuon näytelmälinkin. Ohjaajanne on siis ollut ympäristötietoinen 🙂

  MM,
  Kiitos. Mielenkiintoista eikö totta 🙂

  Elegia,
  No hyvinhän se meni. I’m so proud of you! Paremmin kuin ennakoit 🙂

  Tuima,
  Keskustelu siis synnytti uusia idoita. Loistavaa 🙂 Kiitos!

  Maurelita,
  Hienoa että kerkesit mukaan joka tapauksessa! Pienestä se lähtee 🙂 Ensi kerralla koko tunti. Olisipa ollut hauska nähdä ne illallisvieraiden ilmeet sammuttaessasi valot 😀 Lapsille tuollaiset ovat aina mieleen jääviä kokemuksia.

 17. Haa… Osallistuin vahingossa! 🙂 Nimittäin torstai-illan jälkeen menin nettiin vasta nyt klo 18 jälkeen kotiin tultuamme, konekin oli päällä ehkä 10min siinä lauantai-iltana klo 19 tienoilla, mutta sitte klo20 tuli taksi ja lähdettiin fonduelle. Sekin lämpene sähköttömästi keittimellä, mutta sähköä tosin kulutettiin hiihtohisseissä aika paljon…

  Ihan hyviä idiksiä nämä, koska muistuttavat asiasta ja ehkä huomataan vähitellen, ettei elämä loppunutkaan siihen pieneen taukoon.

 18. Olinkin jo huolissani, että olet hautautunut oikeasti johonkin lumikasaan Timo 😉 Tervetuloa takaisin!

  Hyvä vahinko siis kävi ja ruoka oli ilmeiseti hyvää 🙂

  Pitempäänkin voisi olla kynttilänvalossa mietiskellen. Kohta se ei enää onnistu, mutta ensi talvena taas. Hahaa, siinäpä teema tämän vuoden marraskuulle! Thanks!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s