Suojaa blogisi Blogjackersejä vastaan

Suojaa blogisi

Blogikaappaajat ovat liikkeellä meidän riesaksemme asennellen, erityisesti avoimia verkkoja  käyttävien koneisiin, ohjelmaa nimeltä CoocieMonster. Tuo palikka kerää meiltä salasanoja hyödyntäen mm. sähköpostiamme omiin pirullisiin tarkoituksiinsa.

Kannattaa siis käyttää minuutti ja suojata bloginsa näitä kaappaajia vastaan. WordPress on ystävällisesti tehnyt meille työkalun helpottamaan elämäämme ja SSL-asetusten tekeminen käy leikiten.

Miten

Mene yläpalkissa olevaan Oma tilini -valikkoon ja valitse Muokkaa profiilia. Omat tietosi -välilehti aukeaa ja rastita siellä ruutu, jossa otsikkona: Browser connection – Always use HTTPS when visiting administration pages. Muista tallentaa muutos sivun alalaidasta. Kirjaudu uudelleen sisään ja olet suojattu.

Lisätietoa ja ohjevideo löytyy täältä.

Valitettavasti nämä ohjeet ovat ainoastaan WordPress alustalle.

7 comments on “Suojaa blogisi Blogjackersejä vastaan

 1. Tämä on sikäli haasteellinen ohje, että webhotel paketteja myyvät palveluntarjoajat yleensä hinnoittelevat SSL:n niin korkealle, että pienen yhdistyksen tai yrityksen blogin/foorumin ylläpitäjä ei halua sitä maksaa, mikäli hänellä ei sivustollaan ole kauppakärryä tms. systeemiä, jonka kohdalla normaali loppukäyttäjäkin osaa vaatia SSL:llä suojattua yhteyttä.
  Eli puhtaasti teknisestä näkövinkkelistä olen sitä mieltä, että tuollainen suojatun yhteyden käyttö kaikessa käyttäjätunnuksia ja salasanoja vaativien systeemien kohdalla on erittäin suositeltavaa, mutta kaupallisten näkökantojen takia siitä monesti lipsutaan.

 2. Juha,
  Siis paljon plussaa WP:lle että tarjoaa tämän meille bloggajille ilmaiseksi!

  Elegia,
  Mitään vaikeaa ole! Minäkin osasin. Käy katsomassa video tuolta ohjeistussivuilta 🙂

 3. Sen asennus on todella helppoa, tutkin sen uutiskirjeen kun se ilmestyi. Se mitä mietin on tämä: pitääkö sen asentaminen jälkeen ilmoittaa osotteensa entisen http://-alun jälkeen muodossa https://? Ja yksi juttu: entäs jos blogin toiminta oleellisesti hidastuu ja toinen juttu: Entäs jos muut eivät tämän suojauksen takia pääse lukemaan blogiasi? Alatko koekaniiniksi, vai onko se jo sinulla päällä, se ominaisuus?

 4. Krisu,
  Mietin samoja. Mutta se näkyy yläpalkissa (eli on päällä) ainoastaan kun olemme työpöydällä tai niissä muissa hallinnollisissa paikoissa. Joten silloin ovet eivät ole auki maailmalle. Siis se on päällä nytkin ja et ilmeisesti huomaa sitä riippulukkoa tuolla alapalkissa. Hidastumista en ole huomannut ja väkeä on päässyt kommentoimaan sen asentamisen jälkeen. Huoletta siis turvaamaan selustasi 🙂

 5. Juu, sii ei näy mitään riippulukkoa. Pitäisikö? Johtuuko sen näkymättömyys siitä, että selaimeni on Safari? (voi olla, että oli tyhmä kysymys, heh, minä näistä aina niin tiedä) Vielä tivaan kuitenkin sitä osote-ongelmaa: pitääkö sitten ilmottaa osotteen alku muodossa https:// ??

 6. Krisu,
  Se lukkojuttu näkyy silloin vain kun olet siellä Kojelaudallasi. Ja jos katsot tuota minun osoitekenttää ylhäällä, niin epäilisin siellä näkyvän perinteisen http:n. Eikö? Ja minulla on tässä blogissa se toiminto päällä. Joten ei hätää 🙂 Jos annat sen https-osoitteen niin silloin kai annat sen Kojelaudan osoitteen, jota tässä ollaan suojaamassa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s