10 1/2 + 3

Tulipa nukuttua. Reippaan pitkät yöunet ja kunnon päikkärit, niiden välissä olen harrastanut syvällistä dementointia. Nyt taas jaksaa 🙂 Olo on tosin hieman kuin mukkelis-makkelistalossa:

Mukkelis-makkelistaloja Rotterdamissa

Tässähän ei ole mitään järkeä kukkua arki-illat ja nukkua lauantait! Tosin lauantai on ollut tässä huushollissa se levolle pyhitetty lepopäivä iät ja ajat. Sunnuntait ovat jo täynnä energiaa. Siispä järkeistystä nukkumiseen tiedossa ja olen todella ilahtunut että saan unikavereita eilisen kommenttilaatikon kommenttien perusteella 🙂

Täytyy tunnustaa että tuo nukkumattomuus on tällä kertaa ollut aivan omaehtoista. Työkiireistä se ei ole johtunut, kunhan olen vain vetkutellut nukkumaan menon kanssa. Ainoastaan yhtenä ainokaisena iltana tein kotona illalla töitä. Ja sekin oli jostain aivosopukasta pulpahtaneen kehitysidean hiomista. Ei mitenkään pakollista, mutta kerkesin sen sitten jo ujuttaa osastolle uudeksi toimintatavaksi.

Olihan päättyneellä viikolla tosin ylimääräistä ohjelmaa meidän osastolla koko viikon ja vaikka olin delegoinut kaikki käytännön hommat, muka ovelasti, muille, niin kyllä se vain verotti silti. Etenkin loppuviikolle buukattujen vierailijoiden aiheuttama pieni stressi. No hyvin se meni ja kaikki voivat olla tyytyväisiä. Meni niin hyvin, että onnistuin saamaan investointibudjetin ylimenoehdotuksen hyväksytyksi ilman selittelyjä. Olin tuskanhiki otsalla jo valmistellut pitkää ja vakuuttavaa puhetta, mutta kumileimaisin kerkesi heilahtaa ennekuin pääsin niin pitkälle. Siispä voin itsekseni myhäillä tyytyväisyydestä. Tämä ei ole normaalia Lepismiä, eli käyttää tuollaisia tilanteita hyväkseen jonkin toisen asian eteen päin viemiseen. Eikä siis ollut nytkään harkittua, sattuivat vain kaikki samalle viikolle. Minusta ei siis tulisi häikäisevää ja härskiä businessmiestä.

Ärtyneisyys ja lyhyt pinna on ehkä se huonoin ominaisuus jonka tuo nukkumattomuus saa aikaiseksi. Ja se ärsyttää minua ehkä enemmän kuin kukaan arvaakaan. Ainakaan kukaan niistä, jotka joutuvat jyräyksen kohdalle noina väsypäivinä.

Ylenmääräinen työnteko ja laiskuus menevät käsikädessä, tai ainakin niiden lopettaminen. Ylenmääräisestä työnteon ja nukkumattomuus saavat aikaan laiskuuden tilan, iltaisin ei jaksa tehdä yhtään mitään. Aivotkin ovat niin tyhjät ettei kykene selkeitä ajatuksia tuottamaan, kirjoittamisesta puhumattakaan.

“Tästä alkaa uusi luku” lukee muuten Suomalaisen kirjakaupan kassissa. Se oli se kassi, jossa kiikutin kotiin uudet piirustusvälineet. Saas siis nähdä alkaako 😉

Mukkelis-makkelistalojen kuvia löytyy lisää täältä Strechyard blogista 😀

12 comments on “10 1/2 + 3

 1. Tuttua – liian vähät yöunet tekevät minut ärtyneeksi ja hermostuneeksi. Pidemmän päälle se myös syö voimia ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä huonommin valvomishetken rentoutus kirja kädessä tai omiaan mietiskellen korvaa seuraavan päivän huonoa ja tylsää oloa.

 2. Piirustusvälineet! Vau, hienoa! Toivottavasti inspis iskee.
  Itse olen laiskasti miettinyt, että haluaisin maalata öljyväreillä, harrastin sitä kauan, kauan sitten. Kaipuussani tein yhden digitaalisen vesivärityön, kun en saanut aikaiseksi mitään muuta (ei ole värejä, eikä kangasta).

  http://sususvenska.blogspot.com/2008/10/hsten.html

  Jotainhan meidän täytyy tehdä, Lepis, it’s soon time to survive November…

 3. Niin se on, että kunnon unet parantavat elämän laatua ja luovat tilaa innovatiivisuudelle. Kun nukkuu riittävästi jaksaa ja pystyy tekemään muutakin kuin rutiineja. Jaksaa innostua ja luoda ratkaisumalleja. Siitä syntyy paljonkin hyviä juttuja.

  Väsyneenä on huonosti laiska eikä sillä tavalla luovasti ladaten laiska 🙂

  Väsymys ärsyttää, nukutaan kunnolla ja ollaan ihmisiksi!

  Jaha. Nyt sitten jäämme jännityksellä odottelemaan mitä sieltä kassin kätköistä syntyykään 🙂

 4. Tuima,
  Ei korvaa ei, olet siinä aivan oikeassa. Päivä vielä menee, mutta usampi putkeen on jo aivan kamalaa.

  H.M. Juhani Hämeenjussi,
  Keikkuminen voi olla myös työlästä, ainakin jos asuu joka suuntaan kallellaan olevassa talossa 😉

  Susupetal,
  Laiskasti miettinyt! Olipa hyvin sanottu 🙂 Laiskasti miettien ja inspiraation iskemistä odotellessa ehkä eksyin tuonne piirustusvälinehyllylle. Tuomisina oli uusi piirustuslehtiö, lyijykynäsetti ja tummasävyinen sarja hiilikyniä. En olisi kyllä mitään uusia vempeleitä tarvinnut, kaapista löytyy värejä joka lähtöön. Kunhan pistäisi pensselit heilumaan. Mutta se inspis… 😉 Ja loppupeleissä nautin eniten kuitenkin mustetusseilla muoville grafiikan piirtämisestä. Hassutusta koko ostos kaikki tyyni, mutta jos uudet välineet tuossa pöydän kulmalla saisivat aikaiseksi jotain.

  Niin se marraskuu, kyllä jo kauhistuttaa… Tuossa ajatuksessasi oli muuten ideaa. Kiitos!

 5. Vaiheinen,
  Tänään se rytmin uudistaminen sitten alkaa. Parasta olisi mennä jo kymmeneltä, sillä herään niin aikaisin aina nautiskelemaan hiljaisista aamun hetkistä että täydet kahdeksan tuntia eivät muuten täyty.

  “Väsyneenä on huonosti laiska eikä sillä tavalla luovasti ladaten laiska.” Juuri noin, olipa hyvin sanottu! Tuo laiskuus on justiinsa sitä oikeanlaista laiskuutta. Mielentila, josta kumpuaa mitä ihmeellisimpiä asioita.

  Siitä on kuule niin kauan aikaa kun olen viimeksi piirustellut yhtään mitään, että tokkopa sitä kehtaa julkaista yhtään tuotosta täällä… 😮 Alussa täytynee vain piirrellä jotain tuttua ja helppoa. Ja sutata paljon 🙂

 6. Susupetal,
  Olen kyllä tietoinen tuosta Luovasta Lauantaista, mutta vielä kertaakaan siellä ei ole ollut sellaista sanaa joka olisi inspiroinut… Tosin ei se luovasta lauantaista johdu, vaan minusta kun en ole malttanut inspiroitua 😉

  Marraskuussa voi tehdä mitä vain!

 7. Oletan, että saamme nähdä kättesi jälkeä sitten, kun tämä “uusi luku” alkaa! Odotan jo posket innosta punehtuen 😉 Jänskä talo muuten, olisi kiva nähdä, miltä siellä näyttää sisällä.

 8. Elekia,
  Höö… Inspiraation odottelua vielä! Ja siinä touhussa kerkiävät sinunkin poskesi palautua normaalin värisiksi 🙂 Pohdiskelin tuota samaa, mutta en ole onnistunut löytämään netistä yhtään sisäkuvaa. No kukapa sitä nyt kotiinsa päästäisi urkkimaan… 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s