Sunday classic – 12102008

Eilisen laiskan lauantain dementointisession aikana sattui leyvyhyllystä käteen yllättävän hyvin nykypäivän menoa kuvaava biisi. Ten Years After oli huolissaan jo 1971 maailmantalouden ahneudesta ja ympäristön saastumisesta ‘A Space In Time‘ albumillaan.

Näinhän se menee jälleen kerran:

I’d Love to Change the World

Biisihän on kuin viime viikon uutisotsikoista repäisty!

Edit klo 20:01

Tänään on ollut aivan huikea Sunday Classic -päivä. Yksi toisensa jälkeen upeampia biisejä soinut tuolta kultaiselta 1970 luvulta. Aamupäivän vietin fiilistellessä Moody Bluesin parissa kunnes kohtasin ELO:n, välillä pääsi tannsimaan ja välilla muuten vain haaveilla kunnes Led Zeppelin toi takaisn maan pinnalle. Näitä upeita hetkiä ovat tänään siis tarjoilleet: Preivi, SusuPetal, Tuima, Kari, Itkupilli, Viides Rooli, Sooloilija, HannaH tähän asti tietoon tulleista. Paremmuusjärjestykseen en yritä näitä laittaa, sillä kaikki ovat suuria suosikkejani. Kunnes Vaiheinen meni ja vei klassikkobiisillään sellaiselle ‘memory lanelle’ ettei taida tästä maailmanpyörästä enää tolkkua ottaa 😉 Huh! Upeaa!

14 comments on “Sunday classic – 12102008

 1. isoveli osti levyn ja tykkäsi. kuuntelin, salaa tietenkin, hänen levyään ja tykästyin kyllä, mutta hitaasti. hyvä valinta klassikoksi !

 2. Susupetal,
  Joskus sinä kyllä hämmästytät minua suuresti! Suitsukkeita poltellessa… No noina aikoina ne taisivat tulla ensimmäisen kerran muotiin 😉

  Hirlii,
  Kiitos. Ten Years After on ehdottomasti yksi tuon ajan suuria suosikkejani.

 3. Tämä kuullostaa siltä kuin olisi eilen levytetty. Hyvä saundi ja hyvä biisi. En tiedä bändistä paljonkaan, mutta tuntuu, että nykypäivän Oasikset ja Vervet ovat saaneet tästä vaikutteita. Näilläkin pojilla ihanat hiukset..

 4. Sooloilija,

  Ten Years After taisi olla suosionsa huipulla enemmän Amerikan puolella kuin edes kotimaassaan Brittein saarilla. Jos olet joskus katsellut Woodstock-filmejä, niin siellä he olivat mukana. Vaikutteita ovat varmasti saaneet useatkin bändit. Tuolla bändin kotisivuilla on hyvät kuvat ennen ja nyt 🙂 ja hiuksia riitää. Alvin Lee, joka on tämän bändin tunnetuin jäsen, taitaa edelleen kantaa täyspitkää pehkoa.

 5. Ja vau! Ten Years Afteria tuli tosiaan kuunneltua silloin joskus. Ja toimii yhä edelleen hienosti. Niin se taitaa olla, että jotkut asiat eivät juuri muutu, vaikka kuinka haluaisimme. Vai… emmekö vain halua tarpeeksi muuttaa oikeita asioita?

 6. Mukavaa hämmästyttää, kun itse pitää itseään niin itsestään selvyytenä 😛

  Woodstockin voisi oikeastaan katsoa uudestaan, löytyy joltain vanhalta videolta.

 7. Pingback: Sunday Girl « Koskikaran takapiha

 8. Tunnustan, en tiennyt ennen tätä mitään 10 Years Afterista, mutta nyt meni “Selvitykseen”. 60-luku oli todella rikas bändeistä, – olkoonkin että rockin maailma oli silloin uusi ja puhdas, kaikki vielä keksimättä. Mutta tämä on tosi hieno biisi.

 9. Tottakain muistan Ten Years Afterin. Bändi on kuitenkin niitä, jotka ovat päässeet unohtumaan, juuri siksi loistava valinta klassikoksi!

 10. Woodstockit on tullut katsottua, siellä vain on niin mahdottoman paljon materiaalia, että tämä oli päässyt unohtumaan. Joskus voisi ostaa Woodstock-dvdboxin..

 11. Vaiheinen,
  Ten Years After kuulostaa edelleen erittäin hyvältä. Kaikki ne. Vuodet vierivät, historia toistaa itseään, asiat eivät muutu, samat asiat toistuvat sykleissä, joten todennäköisesti emme halua muutta oikeita asioita. Sääli.

  Susupetal,
  Hämmästyisin jos et hämmästyttäisi 😛
  Voisi muuten katsoa jälleen.

  HaloEfekti,
  No, they don’t… they are the problem!

  HannaH,
  Eikö ole mukavaa kun pääse tutustumaan uusiin hienoihin biiseihin ja vanhat jo unohtuneet palautuvat mieleen 🙂

  Kari,
  Kiitos. Mukavaa kun palautui mieliin 🙂

  Sooloilija,
  Muistaakseni Ten Years After esiintyi siinä alkupuolella… No päiväsaikaan kuitenkin 😉

 12. Upea ihana klasikko. Mä olin täällä jo ennenkin, mutta lähdin puikkelehtimaan tota linkkilistaa, joten unohtui ihan kommentoida. Tämä biisi on aina ajankohtainen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s