Ryhmäkuva

Ryhmäkuva

Keräsin kaikki tämän lokakuun kommentoijat tekstitiedostoon ja kävin piirtämässä teistä ryhmäkuvan. Tältä te sitten näytätte!

(klikkaa kuva suuremmaksi)

– Kuka on kukin ? –

Photo by Bitelizer

Information visualization

Information visualization on ‘tieteen laji’, jossa visualisoidaan suuresta määrästä dataa erilaisia kuvia, jotta informaatio olisi helpompi hahmottaa. Tietokone laskee niille syötetyn datan ja piirtää kuvan annettujen määreiden mukaan.

Ohjelmisto lukee dataa binäärijärjestelmän mukaisina lukuina ja muodostaa graafisen kuvan saamansa datan mukaisesti. Binäärijärjestelmässä, eli 2-lukujärjestelmässä kantaluku on kaksi. Eli siinä käytetään ainoastaan kahta lukua eri lukujen esittämiseen. Nörteille tämä on pässinlihaa, mutta meidän maallikoiden täytyy hieman laskeskella vaikka järjestelmä on hyvin looginen. Kaikki tietokoneet perustuvat tähän järjestelmään, koska elektronisien piirien on helppo lukea tuota 2-lukujärjestelmää. Eli kaikki hienot kuvamme ja syvälliset ajatuksemme muuntuvat yksinkertaisesti tylsän näköisiksi numeropötkylöiksi.

Esim. Tämän päivän päivämäärä 22102008 näyttää binäärinä tällaiselta:

1010100010011111111111000

Erilaisia ohjelmistosovelluksia on kehitetty binäärijärjestelmään perustuvan grafiikan tekemiseen. Olen jo pidempään seurannut tämän Processing-ohjelmiston sivuja ja mykistyneenä ihaillut mitä kaikkea siellä on saatu aikaiseksi. Olisi mukava oppia tuo, mutta mistä aika. Ilokseni löysin tuon Bitelizer-nettisovelluksen 🙂

13 comments on “Ryhmäkuva

 1. Mielenkiintoista! Ja koska en ole nörtti, niin aina menee tietty yli hilseen kaikki. Mutta kuva on hieno, mä tunnistan kyllä tuosta kuvasta itseni, ihmettelen vaan missä kaikki muut ovat, mutta ehkä tämä meneekin jos sitten kvanttifysiikan puolelle, joka sekin menee kyllä hiukan ohi mun juurikasvuni.;)

 2. Mie en ymmärrä tästä mittään, pyyhkii ohi kaikkien mahdollisten eläinten lihojen, niin pässien kuin muidenkin.. Mutta yritän tiirata mistä löytyisin, jospa se filmikelan kuva paljastuisi jostain mutkasta.. 😉

 3. Aika omituinen juttu, täytyy käydä katsomassa linkin takaa, onko ne keksinyt jotain oikein virallistakin käyttöä tekniikalle. Ja muuten, tuossa ylimmän keltaisen pisteen vasemmalla puolen on ihan selvästi Mikki Hiiren kuva:)

 4. Vaiheinen,
  Heh! Näinhän se menee ja kaikki todellakin ovat paikalla 🙂

  Kari,
  Eikun sä olet tuolla oikeassa yläkulmassa lyömässä Putte-Possun kanssa käsiä yhteen 😉

  Krisu,
  Aivan, suoraan edessä 🙂

  Sooloilija,
  Se on piilotettuna siihen Mikki Hiiren kasvoihin, katsoppa vain tarkasti 😉

  Inkivääri,
  Hysss… ei kerrota noille muille 😉

  System Operator,
  Mikki Hiiri, Putte-Possu, Pieni Merenneito ja kaikki te 😉 On siellä kuule oikein hienoja juttuja tuolla Processing-linkin takana.

  H.M. Juhani Hämeenjussi,
  Sehän on aivan lievä tuomio se.

  Susupetal,
  Tämä on ehkä yksi niistä parhaista sinusta napatuista kuvista. Ikinä. 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s