Sunday Classic – 071208

Unta vain!

Matkustin tässä eräänä yönä mennellä viikolla jälleen kerran unissani New York Cityyn. Uni oli niin eläväinen, että se on kummitellut pääkopassa siitä asti. Nämä New Yorkiin lentämisunet eri muodoissaan toistuvat säännöllisen epäsäännöllisesti tuolla meikäläisen unimaailmassa. Pidän sitä varsin omituisena, sillä NY ei ole niitä lempikaupunkejani tuolla maailmalla. Täytyy siis soittaa se pois mielestäin:

Billy JoelinNew York State of Mind‘ biisi vuoden 1976 Turnstiles -albumilta, jolla hän juhlistaa kotiinpaluuta Kaliforniassa vietettyjen vuosien jälkeen, toimikoon mielen puhdistajana kaikista mahdollisista New Yorkista kirjoitetuista biiseistä.

Muutaman kerran tuossa metropolissa olen päässyt käymään. Lähinnä ohikulkumatkalla pysähtynyt pariksi päiväksi kerrallaan, korkeintaan viikoksi olen sinne malttanut jäädä. Tehnyt ne tärkeimmät ja nähnyt ne tunnetuimmat, kävellyt kilometritolkulla noita ruutukaavaan oivallisesti asetettuja katuja, shoppaillut Macy’s:llä, pelännyt tuulen vievän mennessään Empire Staten Building:n kattoterassilla, eksynyt keskiyöllä Harlemissa, unohnut MoMA:n sisuksiin,  nautiskellut Greewich Villagen ilmapiiristä, tutkiskellut Brooklynin siltoja ja viettänyt hiljaisen hetken Dakota rakennuksen edessä. (Siitä muistopäivästä kuulemme jälleen huomenna enemmän.)

Ilmeisesti sinne on jäänyt vielä jotain tekemistä näistä toistuvista unista päätellen. Tosin unien tutkijat ovat sanoneet lentämiseen liittyvien unien merkitsevän muutosta. Hah! Ei tässä nyt jouda sellaisia!

Musiikkiklassikoita tänään tarjolla:

Sooloilija

Tuima

Muualla

Viides rooli

Vaiheinen

Susupetal

Koskikaran takapiha

Preivi

Papi

14 comments on “Sunday Classic – 071208

 1. Todellista fiilistelyä! Taitava pianisti ja tunnelmallinen laulaja. Kerran meinasin laittaa Honestyn klassikoksi, mutta unohdin..

  Voi, en ole New Yorkissa päässyt käymään, mutta kovasti tekisi mieli sinne päästä. Varsinkin jouluaikaan..

 2. Billy Joel on mahtava, olen aina tykännyt. Hyllystä löytyy yksi tupla-albumi. Ehkä pidän eniten Piano Manista.
  Nykissä en ole koskaan käynyt, enkä taida mennäkään. Liian pitkä lentomatka.

 3. Hieno valinta sunnuntaiksi! Mukavaa fiilistelyä tosiaankin. Oletkos nyt ihan varma, ettei biisin avulla siirrä tuota tunnetta verkon yli muiden päiden tunnelmoinniksi? 🙂

  Tiedä nyt sitten unien tulkinnasta (ei kait niistä nyt ennusteita sentään saa aikaiseksi), mutta muutoshan on väistämätöntä. Se tulee kuin itsekseen, jos sitä ei ikäänkuin aktiivisesti johda.

  Ihan vaan silleen vahingossa 🙂

 4. Aiheesta jee! 🙂 Tässäpä muuten yks (eka?) missä menee mielipiteet meillä vähän eri suuntiin, eilen nimittäin HDR-kokeillessa käsittelin NYC Public libraryn edestä kuvaa (liian?) värikkääksi ja kyllä kolmannenkin kerran haluaisin kaupunkiin mennä.

  Dakota building jäi kurkkaamatta, vaikka Strawberry fieldsin läpi käveltiin ja tuonne suuntaan yhden kuvan otin.

  Ja olikin kattava lista NY-biiseistä; siellähän oli se mun julkistama lemppari Ninaltakin. 😀

 5. Billy Joel on loistava ja hyvän videonkin olet löytänyt.

  New Yourk on käymätön paikka. Tuota esittelykierrostasi lukiessa tuli mieleen, että ehkä siellä pitäisi päästä käymään. Sukupolveni mielentilassa USA:lla ja Nykillä on niin pirun merkittävä asema.

 6. billy joel on jäänyt ikävä kyllä aika vieraaksi, paitsi se “pianoman” kappale, josta kyllä tykkään kovasti. tämä kuullosti ihan kuunneltavalta…hmmm…ehkäpä on joskus syytä lainata musakirjastosta lisää.

 7. Sooloilija,
  Billyllä on todella paljon kunnon fiilistelybiisejä 🙂 New York kannattaa käydä. Olin siellä kerran juuri Joulun alla, taisipa olla näitä aikoja, ja oli se kyllä komea valoineen ja ripustuksineen.

  Susupetal,
  Kerrankin! Billy Joel is number one and there is no other than B. Joel when it comes to my music! Piste. Tuolle minun viime viikkoiselle ryhmämatkalle sinäkin olisit voinut osallistua, siellä oli riittävästi välilaskuja ja megaturbojättijumbo oli varustettu pelipöydillä ja siellä pelattiin matkustajista arvotuin joukkuein seurapelejä 😛

  Vaiheinen,
  Taisin onnistua, sillä fiilistelyksi se sinullakin meni 😀 Sillei vahingossa täällä taitaa kaikki tapahtua, muutoskin. Etenkin jos ei ole kovin muutosvastarintahaluinen. Ja muuttuu se sittenkin vaikka olisikin. Muutos ei pelota!

  Timo,
  Heh! Ei me tälläkään kertaa kyllä kovin eri mieltä olla. Olen koko päivän kommenttisi luettuani pohdiskellut voisinko mennä sinne vielä. Ja hyvin voisin. Voi, minulla olisi siellä paljon tekemistä ja näkemistä, tietäisin viihtyväni hyvin. Mutta ei se silti kaupunkina mene Amsterdamin, Sydneyn tai San Fransiscon ohite, ei sitten millään 😉

  Kari,
  Billy Joelin niitä oikeita videoita ei ole embattavissa tubesta, mutta tämä live esitys oli kerrassaan mainio löytö. Billyä kuuntelen aina kun alkaa joku mättää ja myös päinvastaisissa tapauksissa. Ehdottomasti suosittelen Nykin reissua, on se antoisa kokemus. Uskoisin sinun löytävä sieltä paljon kaikenlaista mielenkiintoista.

  H.M.J. Hämeenjussi,
  Siellä saattaisi olla enemmän kanavia. Tai siis olisi kanava.

  Tuima,
  Ne on niin hyviä, että aina tunnistaa. Oikeastaan se taitaa olla tuo piano.

  Hirlii,
  Ehkäpä on syytä lainata ja sitten hommata omia plättyjä 🙂 Eihän tämä ole kuin kolmas kerta kun soitan Billy Joelia sunnuntai klassikoissa sitten sen alkujuurilta asti ja on sitä tullut välisoittonakin arkena 😉

  Papi,
  Kannattaa tutustua. Kommentoin tänne sinun loistavaa biisivalintaa tälle sunnuntaille ja samassa kaupungissa liikutaan 🙂 Tuttu oli biisi ja muistan vielä leffankin.

 8. Ahaa, no huh! Mainitut SF ja A on ainakin mullekin iskeneitä, joten pitäisi tuo Sydneykin nähdä – serkku asui siellä vajaan vuoden, joten siitä saisi kans vinkkejä lähtöön.

 9. Timo,
  No niin! Muistin myös viehtymyksesi noihin kaupunkeihin ja Sydney on ehdottomasti koettava! Suosittelen. Sinne voisin lähteä vaikka tältä istumalta. Tosin sitten siinä lähellä on se Christchurch (NZ) ja se on taas… Kokonaan toinen juttu! 🙂 Siis sitten kun jään eläkkeelle, muutan sinne viljelemäänn niitä aprikoosipuita! Sain tänään pussin aprikooseja… olikohan se joku merkki… 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s