Kesäkontti

Nyt ne arkkitehdit ovat suunnitelleet Lepikselle kesäkontin. Asialla on ollut Slovakialainen arkkitehti Jure Kotnik ja piirustuspöydällä on syntynyt modulaarinen kesäkoti. Insipiraation lähteenä ovat olleet nuo, tässäkin blogissa mainostetut, kuljetuskontit ja niiden uusiokäyttö asuntorakentamisessa. Tämä kesäkontti on kuitenkin rakennettu toisiinsa sopivista moduuleista, jotka mahdollistavat jokaisen toiveiden mukaisen rakentamismallin.

Meillä kuljetuskonttien käyttö rakennusmateriaalina saattanee tuoda pulmia lämmöneristyksen suhteen, mutta maailmalla ne ovat muodostuneet jo lähes muoti-ilmiöksi kierrätysmateriaaleista valmistettettujen rakennusten suunnittelussa. Täällä niitä voisi lähinnä ajatella kesämökkisuunnittelussa.

conhouse_container1_rev

Kyllä tuo perinteisen hirsimajan voittaa mennen tullen… 😉

conhouse_container_combo

Pisteitä designista! 🙂

conhouse_container4_rev

Mikäs siinä olisi lekotellessa! Muovituoli vaihtuisi ehdottomasti puiseen.

conhouse_container2_rev

Portaista täytyy vielä neuvotella arkkitehdin kanssa.

style

Ulkoasuvaihtoehdot ovat rajattomat!

Conhouse sivustolla voit suunnitella oman kesäkonttisi rakennusmallin, värityksen, sisustuksen sekä tilata luomuksesi tontillesi.

Ja nyt tonttia etsimään!

Images by Juri Kotnik Architects and Conhouse

Link via Inhabitat

18 comments on “Kesäkontti

 1. Wow mikä idea. Tosi mukava ajatus ja nopea toteuttaa.Hieman jalasmökin tyyppinen, saahan kontinkin siirrellä paikasta toiseen mielialan ja tilanteiden mukaan.
  Totta on, että tuo kesämökkinä sopisi meille kuin nakutettu.

  Ja tilaa sille löytyisi yllin kyllin.

 2. Tonttia? Eikös tuon saisi esimerkiksi junanvaunuun? Tai hätätilassa rekan peräkärrylle? Voisi siten käyttää ikäänkuin liikkuvana kesämökkinä? 🙂

 3. Jos tämä yleistyy, pian ei kukaan enää mene mökilleen, vaan kontilleen. Rakennusväkihän noissa on asunut jo kauan. Sitten voisi värkätä prostituoimiseen pukinkontteja, luonnonsuojeluväelle tikankontteja, löytöeläimille katinkontteja ja ties vaikka mitä…

 4. Liikuteltava kontti olisi paras eli voisi hankkia rekan ja sitten vaan mualimaa kiertelemään 😀 Ja haluan ehdottomasti juuri tuon pirtsakan pallokuosin!

 5. Arleena,
  Voi miten ilahduttavaa, että joku muukin voisi innostua tästä. Ja tontti jo valmiina! Voi jepulis! Eikun mökkikaupoille!

  Vaiheinen,
  No mihis mä sen kasvimaan laitan, jos junassa vain tuota pitäisin???

  Susupetal,
  Kaikki on mahdollista. Kelluvaversio olisi kyllä aika huippumakee.

  H.M.J. Hämeenjussi,
  Eipähän tarvitsisi selitellä kontillaan oloaan 😉 Pukinkontti on paras 😀

  Elegia,
  Sit pitäis vielä hommata oma rekkakuski, niin voisi vain parvekkeeltaan kuvailla maisemia 😉

  Uuna,
  Valitettavasti ei ole tonttia vielä löytynyt. Tässä pohdiskelen vaihtoehtoja keskisuomalaisen järjvenrantapusikon ja aution kalliosaaren välillä… 😉

  MM;
  On se. Usko pois.

 6. Kontille tontti, jonne konttimaaan ;D Hienoa. Minä olin lukenut kyllä näistä, mutta en nähnyt näitä upeita luomuksia. Juu heti tänne vaan, kyllä kai tämä menisi MRL:n mukaan tilapäisenä rakennelmana, joka ei tarvitsisi tontillakaan rakennuslupaa. Ikäänkuin jalasmökki, muutaman kuukauden. Taitaisin tietää tontinkin, 20 min. Hgistä. Mahtuis useampikin. Kerätäänkö konttimayhteisö? Minulla, tietysti, olisi myös katinkontti ,D

 7. Polga,
  Jee! Kerätään vaan, 20 minuuttia Helingistä olisi aivan loistavan lyhyt etäisyys! Olisiko siellä kasvimaan paikkaa mahdollista?

 8. Aika moni rauhanturvaaja tai rakennustyöläinenhän noihin konttiasuntoihin onkin jo pitkään tutustunut. Ei ne kyllä ennen ole noin värikkäitä olleet:)

 9. Meidän hevoselle voisi tilata army-kuviolla yksikerroksisen mallin. Army-kuviolla siksi, että naapurit eivät huomaisi, että polle on muuttanut takapihalle. Ihmettelisivät vain kun kukkapenkit ja pensaat olisi jyrsitty ja kavionjälkiä ja kikkaroita olisi siellä ja täällä.

 10. Pilkut ja kaikki, woaaaah! portaat näyttävät esteettisesti upeilta ilman kaidetta, mutta neuvottelethan jonkinsorttien kaiteen?

 11. Neulekirppu,
  Eikös hevosenlanta ole parasta lannoitetta? Pihasi rehevöityy ja hevonen maastoutuu vieläkin paremmin ympäristöönsä 😉

  Krisu,
  Pakko se on neuvoteltava, sillä tuolta unenpöppöröisenä kömpiessä saattaa käydä kalpaten ilman laitaa 😉 Pilkkuja, tietenkii!!! 😉

 12. Tuonne yläkertaan on kyllä parempi olla kiipeämättä parin saunakaljan jälkeen.. Joku turvaköysi systeemi tuohon pitäis kehittää.

 13. Pingback: messusatoa « Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s