Sunday Classic – 040109

Joulureissulla jäi päivän klassikko soimaan Radio Jyväskylän soittolistalta, joten putkautetaan se tänne myös teidän ulkopaikkakuntalaisten iloksi. Ikuisesti olen ihmetellyt miten näin hyvällä biisillä voi olla noi kamala nimi. Mutta ei nimi miestä pahenna sanoo vanha suomalainen sananlaskukin, joten tuskin hyvää kipalettakaan.

Blue Öyster Cult on amerikkalainen rock-bändi, joka eleli parhaita aikojaan tuossa 70-luvun loppupuolella. Päivän klassikko löytyy vuoden 1976 ‘Agents of Fortune‘ -albumilta.

(Don’t frear) The Reaper

reaper

Susupetalin lanseeraaman uuden tredin mukaisesti biisi on nyt myös kuvitettu!

Don’t fear!

Päivän klassikkolista:

Koskikaran takapiha

Sooloilija

Susupetal

Tuima

Vaiheinen

Kari

Viides rooli

Mymskä

Itkupilli

Advertisements

18 comments on “Sunday Classic – 040109

 1. Hoo… aika hyvä, erittäin hyvä. Tuo “Romeo and Juliet”-osuus on kyllä tullut eräiden 80-luvun brittibändien toimesta pöllityksi 🙂

  Wikipedia tietää nimestä, että:
  The name “Blue Öyster Cult” came from a 1960s poem written by manager Sandy Pearlman. It was part of his “Imaginos” poetry, later used more extensively in their 1988 album Imaginos. […] The addition of the umlaut was suggested by either Allen Lanier or Richard Meltzer. Other bands later copied the practice of using umlauts or diacritic marks in their own band logos (see Heavy metal umlaut), such as Motörhead, Mötley Crüe…

  http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_%C3%96yster_Cult

  Edelläkävijöitä Öön käytössä siis…

 2. Jostakin syystä Blue Öyster Cult on jäänyt itselleni vieraaksi, vaikka ihan kelpo musiikkiahan bändi on tehnyt tämänkin klassikon perusteella.

 3. Pingback: Entisestä pois juna vie « Viides rooli

 4. Tuttu kappale, mutta bändi on tuntematon. HIM on tehnyt tästä coverin joskus 90-luvun lopulla, ja sen olen kuullut monesti.

 5. Minulle taas tämä bändi on nimenä tuttu. Sen levyjä näin useasti kaupan ja tuon Öysterin tähden se oli oikeastaan kiinnostavampi. Mutta kun musiikki oli täysin tuntematonta, en tullut koskaan kokeilleeksi. Taisivat olla sitten sen verran kalliita levyjä, kuitenkin.

  Ei tämä hassumpi ollut. Tosin nuo kuorohymistelyt ovat vähän kyseenalaisia. Mutta rullaa silti kivasti.

  Ja Vaiheiselle: Eihän Romeo et Julietia voi kukaan omia. Kun jo Shakespeare oli pöllinyt sen Italiasta. Joten se on kansainvälistä omaisuutta.

 6. Tuima,
  BÖC ei tainnut yltää Lauantain toivotuihin tai Jake Nymanin listoille tuolloin 70-luvulla täällä meidän radiossa. Vähän, hyvin vähän sitä kuulee vieläkään. Sääli, sillä bändillä on paljon hyviä kappaleita.

  Vaiheinen,
  Kiitos nimen alkuperän selvennyksestä. Jostain on jäänyt sellainen mielikuva, että runon kirjoittaja olisi ollut matkalla Norjassa ja törmännyt tuohon sanaan jossain ravintolassa siellä. Tiedä sitten.

  Kari,
  Tämä taitaa olla taas niitä ‘miesten bändejä’. No jenkkilässähän tätä suosivat ne Harrikoilla hurjastelevat nahkatakit siivet selässään.

  Viides rooli,
  Kannattaa kuunnella laajemmalti. Näillä on erittäin hyviä biisejä heavy rock-maineestaan huolimatta.

  Tuima,
  Jaa-a, toisaalta ööööööö on aika helppo 😉

  Henna,
  Täytyypä kaivaa tuo HIM:n versio esiin, se on puolestaan jäänyt minulle vieraaksi.

  Susupetal,
  Vai pojat mielessä heti aamutuimaan! Saattaapi olla että näemme kuvia sunnuntaiklassikoissa vastaisuudessakin. Tai sitten ei. Aika näyttää 😉

  Hannah,
  Sukella you tubeen, sillä on varsin mittava skaala bändin tuotannosta.

  Jahah, nyt siis pitää selvittää milloin Romeo & Juliet tuli ensimmäisen kerran mukaan biisien sanoituksiin 😉

 7. Jep. Meinasin enemmänkin tuota sävelkulkua, mutta saatanpa olla väärässäkin, sillä tätä kappalettahan on coveroitu varsin kovasti. Tietty Shakespearehan sen lainailemisen Romeon ja Julian kohdalla on aloittanut aikanaan… ja voihan se olla niinkin, että ilman Shakespearea muilla ei paljoa lainailtavaa olisikaan 🙂

 8. Blue Öyster Cultia tuli kylla diggailtua silloin 70-luvulla, mulla oli On Your Feet or on Your Knees albumi ja sielta suosikki biisi ME 262. Musta tuntuu, etta BÖC on kylla jotenkin taas noussut pinnalle, meidan lahi baarissa Kangasalla BÖC soi aika usein.

 9. Vaiheinen,
  Hieman arvelin viitanneesi siihen sävelkulkuun. Sitä on kieltämättä kopioitu tai lähes 😉 Sanoituksissa Romeo and Juliet kuulostaa vain niin hienolta ja kaikki ymmärtävät sen rakkauden määrän mitä noihin nimiin liittyy selittelemättäkin. Siispä oivallinen viittaus.

  Itkupilli,
  Minulle BÖC aukesi vasta 80-luvulla (?) Omituista. Nykysin niitä kuulee, mutta ei noilta valtakunnallisilta kanavilta vaan juuri paikalliskanavien soittolistoilla kieppuvat. Iloksemme.

 10. Täällä kirjaston lehtisalissa en rohkene häiritä lukijoita soittamalla videota (mikäli olisi mahdollistakaan, en tiedä) tuossa pain metrin päässä lähin sanomalehtensä äärellä, joten kuuntelematta nyt jää. Mutta mahdollisesti palaan asiaan. Mukavaa, että sunnuntaiklassikko on voimissaan.

 11. Mariar,
  Tuima saattaisi antaa äkkilähdöt jos alkaisit kovin kovaa rockia kirjastossa soittelemaan 😉 Sunnuntaiklassikko on jälleen saanut uuden soittajan lisää, joten eiköhän tämä pysy näillä näkymin vielä eetterissä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s