Driverilla kuuroksi

Yllättävä uutinen golfin vaaroista sattui silmiini tänään. BBC News raporoi golfin peluussa yleisesti käytettyjen ‘titanium drivereiden’ saavan aikaiseksi niin kovan kilahduksen osuessaan golfpalloon, että se saattaa heikentää pelaajan kuuloa. Noissa, myös puu-mailoiksi kutsutuissa, mailoissa titaniumia käytetään siinä kohdalla johon pallo osuu lyönnissä. Siitä lähtevä ääni on kirkkaan metallinen ja vastaa aseen laukeamisesta lähtevää ääntä. Testeissä suurin mitattu desibeliarvo oli jopa niinkin korkea kuin 130. Briteissä on jo yksi golffari saanut kuulovammoja pelattuaan, ilmeisen ahkerasti, näillä titanium-drivereilla.

Lääkärit suosittelevat titanium-drivereilla pelaavia suojaamaan korvansa kuulosuojaimilla lyöntihetkellä. Tämä tietysti aiheuttaa pelaajalle toisen vaaratekijän, eli hän ei kuule mahdollisia ‘Fore’-huutoja (toisen golfarin suorittaman varoitushuuto, jos pallo on lähtenyt liian pitkälle tai väärään suuntaan). Pulmallinen tilanne, sillä 250 km tunnissa lentävä pallo tappaa osuessaan pään alueelle! Maailman ennätys on muuten 328 km/t ja se on Jason Zubakin nimissä.

golfGolfareita Kytäjän kentällä ajelemassa.

Kävin tarkistamassa ja oma driverini ei ole titaniumia nähnytkään! Ja tuskin tuollaista investointia teen näillä pelitaidoilla 😉

Advertisements

4 comments on “Driverilla kuuroksi

 1. Höh… mikäs pulma tuo nyt on? Golfiin pitää säätää kypäräpakko. Ja sinne ne korvatulpat saa sijoitettua sopivasti sekaan.

  Pelattiin sitä ennen muinoin lätkää tai vaikkapa pesäpalloa ilman kypärää, vaan eipä pelailla enää…

 2. Vaiheinen,
  Jos golfiin tulee kypäräpakko, niin ryntään barrikaadeille oitis! Kuka sitä puolta päivää kypärä päässä kesähelteillä jossain kentällä jaksaa heilua! Johan tuossa hikikarpaloiden valuminen silmiin vaikeuttasi pelia siihen malliin ettei touhusta tulisi mitään 😉 Jos golfareille kypäräpakko, niin sitten suunnistajille kanssa!

 3. Ei onnistu. Vastaavaa argumentointia on aikanaan käytetty niin jääkiekossa kuin pesäpallossakin. Vastarinta oli hyödyntöntä.

  Jos kerran se pallo lentäessään päähän tappaa, niin kypärät päähän. Hiki hoituu hikinauhoilla tai söötisti sellaisella asiaan soveltuvalla liinalla. Voihan sen apuna käyttää vaikka sellaista sivistynyttä viuhkaa, jotta sen hikikarpalon saa pois valumasta…

  Mikäs niiden suunnistajien päähän lentää? Kuikka?

 4. Ihmekös miehelläni on niin huono kuulo… Ei asiat mene sitten millään jakeluun 😀

  Jee, taas uusi kieltolaki, tai siis pakkolaki. Ehdottomasti kypäräpakko golfareille ja myös kaikille, jotka kulkevat viiden kilsan säteellä golf-kentästä!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s