Puutarhureille

Viime viikolla saimme mediasta lukea kuinka rikkaiden miesten naiset saavat enemmän orgasmeja kuin keskiverto tallaajan ollessa petikaverina. No minä en niitä ökyrikkaita miehiä tunne, vähän rikkaitakin vain pari. Niidenkin vaimot ovat lähteneet kalppimaan vuosien saatossa. Jätän siis tämän tutkimuksen aivan omaan arvoonsa, sillä ei se raha tätä asiaa ratkaise vaan se mitä tekee joko ammatikseen tai harrastuksekseen.

Näin kevään lähestyessä huimaa vauhtia ja siemenkauppojen alkaessa raotella pussejaan, kannattaa miesten suunnata katseensa vuokrattavien puutarhapalstojen lehti-ilmoitusten suuntaan ja alkaa etsimään sitä sisäistä puutarhuria itsestään. Viimeisempien tutkimusten mukaan nimittäin juuri puutarhatöiden harrastaminen edesauttaa miesten kykyä toimia siellä vällyjen välissä! Puoli tuntinen kitkemistä, ruohon leikkuuta, vihannesvakojen auraamista ja muita mukavia kukkien nyppimishommia päivässä saa jo ihmeitä aikaiseksi petikammarin puolella. Ja miehillä, jotka viettävät jopa enemmän aikaa kuin tuon puolituntisen päivässä vihannesmaata hoidellen, on pienempi riski sairastua impotenssiin kuin sohvaperunoilla. Ja jos hoitaa ne vihanneshommat luomuna, niin sillä on positiivista vaikutusta kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Tämä tutkimus on Brittiläistä alkuperää ja siellä kerrotaan myös paljon muuta miesten hyvinvointiin liittyvää.

Se vanha Kiinalainen sananlasku, jossa kehoitetaan ryhtymään puutarhuriksi jos haluaa olla onnellinen koko ikänsä, saa aivan uuden merkityksen tämän tutkimuksen myötä!

porkkana porkkana

Jospa miespuolisten lukijoideni vee-alkuisten addiktioiden listan kärkipäässä keikkuukin syksyllä sana, vihannes 😉

Advertisements

15 comments on “Puutarhureille

 1. Voihan Vihannes! Tai niin kuin Amerikassa sanotaan “there’s no bush like george bush” tai jotain sinne päin.

  Tutkimukset ovat kyllä mielenkiintoisia ja kertovat niin paljon, mutta mistä…

  Holy Cucumber!

 2. Entä jos molemmat kaivavat päivän siellä puutarhassa ja illalla on selkä väsyksissä, niin arvaa miten sitten käy. Mutta siis puoli tuntia tai korkeintaan tunti molemmille, niin hyvää tulee. Tulisipa jo kesä.

 3. Pyhät varsisellerit! Kylläpäs tutkijat ovat nyt olleet miesten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asialla. Ilmeisesti konttaamisesta rikkaruohoja metsästäen on yllättävää hyötyä ja iloa:-)

  Ainiin… mullahan olikin jo taannoin suunniteltuna se palstaprojekti… hmm… mihis mä ne piirustukset änginkään…

 4. Tätä olen aina sanonut jo ennen näitä tutkimuksiakin. Uuna heitti hyvän argumentin, ei odotella kuitenkaan enää kesää. Luulisin, että pelkkä puutarhaan liittyvä keskustelu ja suunnittelu auttaa näin talvella.

  Kyllä se puutarhanhoito on seksikästä, joskus jopa pornograafista kun oikein syventyy aiheeseen.

 5. No nyt sen sitten kerroit. Minä kun aina olen kuvitellut että testosteronia uhkuva kalanmetsästäjä on miestenmies ja sitten ihmetellyt saamiani nihkeitä kommentteja hauensuomuista tiskialtaassa ja mädän mateen hajuisesta pilkkihaalarista (mitenniin muka sitä ei saa kuivattaa olohuoneen takan edessä).

  Taidanpa ryhtyä porkkananmetsästäjäksi (kunhan saan toukkaviljelmäksi muuttuneen kompostin ensin muuttamaan kalnperkeeni ruokamullaksi).

 6. Halo efekti ennätti ensin – luultavasti sama kuvahaaste kuin minulla sinulle:)

  Varmasti rikkaan vaimolla on sen verran helpot päivät, että päätä särkee harvemmin kuin muilla? Tai sitten heillä on niitä rattopoikia;)

 7. Susupetal,
  Sinullakin tuo nimi kun niin viittaa sinne kasvimaailman puolelle, niin voisit ajatella jo käskenteleväsi vihannesmaan laitaa tulevan kesän yöttöminä öinä. Saisimme ainakin lisää mielenkiintoista tutkimusmateriaalia!

  Uuna,
  Vällyhommienhan pitäisi olla parasta lääkettä selkävaivoihin! Isot tytöt ovat kertoneet. Kyllä se kesä sieltä tulee, malta vielä hetki 🙂

  Vaiheinen,
  Et kai sinä nyt ole voinut niitä suunnitelmia hukata! Ja tällaista lystiä tiedossa!

  Arleena,
  Ja sitten siellä on vielä se maailmanlaajuinen Naked Gardening Day tulollaan toukokuun toinen. Siihen kannattaa valmistautua huolella juuri suunnitellen kasvattamisiaan ja tutkimalla siemen pusseja.

  Kari,
  😀 Mutta mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito!

  Elegia,
  Kyllä se nyt on aivan toisin päin. Mies hoitaa puutarhaa naiselle!

  Demetrius,
  Jep, kalastus haiskahtaa vanhanaikaiselle! Toki luonnossa puuhastelua sekin, mutta mikä se tuoksuu paremmalta takan edustalla kuin multaisen märkä haalari! Lajin vaihtoon siis!

  Tietäjä Hämeenjussi taitaa puhua kokemuksen syvällä rinta-äänellä!

  Halo Efekti,
  No niinpä sai 😀 Haaste vastaanotettu ja vastattu.

  Inkivääri,
  Kiitos, kiitos. Tehty. Niin tai niillä on tujummat lääkkeet niihin päänsärkyihin niillä rikkaiden naisilla. Tosin rattopojat saattavat hieroa päänsäryt pois…

 8. Enhän mitän nyt niitä suunnitelmia hukannut ole, nehän olivat vain hetken silmieni kantamattomissa:-) Varsinkin kun ihan tieteellisesti on todistettu, että asiassa on hupia ja toimintaa tukevia elementtejä, on hanke mitä kannatettavin.

 9. Vaiheinen,
  Monella tasolla toimintaa tukevia elementtejä löytyy tästä harrastuksesta. En edes ole vielä maininnut maailman laajuisen ruokapulan torjunnasta, säästöistä omassa pussissa ja ekologisen elämäntavan kehittymisestä 😉 Hupiosasto on sitten oma lukunsa.

 10. Ah, joo.. Hupi on ikäänkuin sivutuote kaiken muun hyödyllisen ja järkevän toiminnan ohessa. Vaan onko sillä merkitystä millä motiiveilla siihen lähtee? Jos kenties tuleekin huvi ennen työtä, niin meneekö moraaliset rytmit ja eetokset sekaisin? 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s