Sunday Classic – 080209

‘Turn the Page’ on Bob Segerin vuodelta 1973 albumin ‘Back in 72’ hittibiisejä. Sopii nimensä puolesta tämän sunnuntain klassikkobiisiksi. Bob Seger on jälleen yksi niitä pitkän linjan rokkimiehiä, joita luvattoman vähän kuulee meidän radioiden soittolistoilla.

Sivun kääntö versioita ovat tehneet mm. Metallica, Waylon Jennings ja Kid Rock.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sivua vaihtamalla sinunkin pitäisi päästä linkittämään Sunday Classic -biisisi tähän sivuun (tai jonnekkin). Katsotaan miten toimii, jos ei toimi niin linkitän ne käsin sinne – aivan kuten ennenkin. Nyt ne ovat sitten koottuna yhteen paikkaan. Katsotaan ja tutkitaan. Mikään ei ole vielä lopullista.

Tuossa Parallel Lines otsakkeen alla on uuden sivun, Sunday Classic, otsake.

18 comments on “Sunday Classic – 080209

 1. Täällähän minä kukun.. Mutten ihan vielä tajunnut, että mitä se ‘sivua vaihtamalla’ tarkoittaa. Tulen aamulla tutkimaan paremmin.
  Bob Seger on Ääni Amerikan!

 2. Pingback: ystävyyden rakkaus « Preivi

 3. Pakko tunnustaa, että vasta nyt osasin yhdistää Bob Segerin nimen tämän sinänsä tuttuun biisiin. Tätä todella kuulee meillä liian vähän.

 4. Pingback: Aika nousta siiville « Viides rooli

 5. Kari,

  Tällä miehellä riittää niitä meille tuttuja biisejä, joista ei välttämättä tiedetä tekijää – valitettavasti. Yksi tunnetuimmista on ehkä Against the Wind, myös jotkut Eaglesin biiseistä ovat tämän herran käsialaa. Syvä amerikkalaisuuden tulkitsija!

 6. Tuima,
  Kerkesit huomaamattani väliin 🙂

  Ou jees, ihanaa tehdä löytyöjä menneestä elämästään jotka purevat teihin 🙂

 7. Hyvin vähän olen Segeriä kuunnellut, valintasi on oikein hyvä. Onneksemme on tullut mahdollisuus kuulla musiikkia ohi radiokanavien soittolistojen.

 8. Muistaakseni Seger tuli nimenä esiin joskus pian sen jälkeen kun Springsteen oli julkaissut Born in the Usan. Silloin hänellä oli hieman samantyylinen isosti rokkaava levy, ja radiossa puhuttiin amerikkalaisista keskitien rokkareista, joita olisivat sitten olleet Seger, Springsteen ja Mellencamp. Segerin levy ei minua innostanut isommin, ja miehen aiemmat työt jäivät tutkimatta. Joten oli ihan kiinnostavaa kuulla tämä, että siis näinkin hienoja juttuja löytyy vanhemmasta tuotannosta.

 9. Kiva, kun muistutit Segeristä, joskus aikanaan tuli kuunneltua Silver Bulletia, mutta ei enää aikoihin.

  Kiertelen kuuntelemassa klassikot ja tutustun sitten uuteen sivuun.

 10. Vaiheinen,
  Jep, Ja ehkäpä se juuri johtuu tuosta läpipuhki amerikkalaisuudesta tai rockin genre, joka kuvaa sitä hieman countrihtavalla menolla. Ja kuten HannaH tuossa kommentissaan mainitsee, ‘amerikkalainen keskitien rokkari’. Toisaalta ei näitä herroja voi verrata, kaikilla on tunnistettava oma tyylilaji ja upeita biisejä. Seger ja Eagles menee oikeastaan samaan nippuun, mutta ristiinhän nuo hommia tekevätkin.

  Hirlii,
  No onneksemme! Vielä kun joku osaisi koodata meille oman automaattisesti soivan listan 😉

  HannaH,
  Tuota tuota, Segerin ehkä suurin albumi ‘Against the Wind’ ilmestyi vuonna 1980 ja Springsteenin ‘Born in the USA’ vasta 1984. Ja tuolta ajalta Segeriltä ei ole mitään suurta, joten veikkaisin radiotoimittajan tehneen laajan yleistyksen. No vähän niisä on samaa tyyliä, mutta hyvin vähän. Ottaen taas huomioon tuon ajan suomalaisen radion, niin tokkopa silloin vielä kaikkea edes radiossa pääsi kuulemaan kuin viiveellä 😉

  Susupetal,
  Joskus on hyvä palata!

 11. Aloin jo epäillä muistiani kun luin vastauksesi. Oli pakko tutkia Wikipediaa, ja sieltähän se löytyi:
  “Seger was no longer as prolific and four years elapsed before his next studio album,1986’s Like a Rock emerged. The fast-paced “American Storm” garnered both pop and rock airplay, and “Like a Rock” became yet another successful Seger ballad.”

  Se oli juuri tuo Like a Rock -levy ja sen American Storm -kappale, jonka muistin. Levyn kannessa miehet istuivat liian kireissä nahkahousuissaan ja näyttivät ihmeen elähtäneiltä. (Veljeäni se ei haitannut, kunhan vain soitettiin isosti ja kovaa.)

 12. HannaH,
  Nyt kun mainitsit, niin alkoi raksuttamaan ja kävin juutuupissa kuuntelmassa. Minulta taisi olla aktiivisin Seger-kausi jo ohitse tuohon mennessä, sillä ei tämä kovin tuttua kamaa ollut. Hyvin Brucemaisia soundeja siellä oli kuultavissa ja kieltämättä voisi sanoa kuin se radiotoimittaja aikoinaan jos ei tietäisi miehen taustoja. Tämä tutkiminen on mukavaa ja löytää artistien tuotannosta sellaista joka ei ole niin tuttua 🙂 Jään usein kuuntelemaan klassikoiden viemänä jotain artistia pidempäänkin sinne tubeen.

 13. H.M.J. Hämeenjussi,
  Täällä ei soitella sellaisia biisejä 🙂

  Inkivääri,
  No siellähän ne on Backyard Beauties blogin puolella! En ole enää jaksanut ottaa osaa siihen Today’s Flowers juttuun, kun en kerkiä kiertää katsomassa niitä muiden postauksia. Hyvä kun saa Valokuvatortain aina viikon aikana kahlattua läpi 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s