World Press 2009

Menneen vuoden parhaat lehtikuvat palkittiin ja julkaistiin kuluneella viikolla. Nyt ne ovat kaikki näkyvillä voittajagalleriassa:

world_press– galleria –

Kannattaa käydä tutustumassa, erityisesti urheilukuvissa on joitain aivan huikeita tapahtumakuvauksia.  Luontokuvissa jäi mietityttämään kuvasarjat, siellä on mm. sitkeyttä vaativa yksittäisen puun vuodenaikojen ilojen ja surujen kietokulku. Kaikki kuvat, erityisesti uutiskuvien sarjoissa, eivät välttämättä ole aivan lapsiystävällisiä. Toki ne kuvaavat maailman tilaa ja siksihän ne ovatkin tärkeätä nähdä.

Inspiroivia hetkiä!

12 comments on “World Press 2009

 1. Koskettavia nämä uutiskuvat, inhimillistä kärsimystä, kuolemaa.. Pistää miettimään, että kun itse ei arjessaan kohtaa oikeastaan kuolemaa niin näille ihmisille se on todellista..

 2. General News Second Prize. Kuva Kiinan maanjäristyksestä tuo mieleen karjalaisten evakkojen paluun kotiseudulleen sotien välissä. Sielläkin karjalaisemännät alkoivat heti leipoa piirakoita ja paistoivat ne säilyneissä uuneissaan. Uunit savupiipuineen seisoivat keskellä ei-mitään. Talot uunien ympäriltä olivat tuhoutuneet. Silti elämä alkoi voittaa.

  Muuten noiden kuvien sanomana kyllä on : Muuttuuko ihminen ja mihin suuntaan…

 3. hyvä linkki. päällimmäinen ajatus on, että hyvä uutsikuva tai kuva ylipäätään on aika “simppeli”, yksinkertainen hetki.

 4. Sooloilija,
  Suurille ryhmille se on todellisuutta, joka päiväistä todellisuutta. Valitettavasti. Nämä uutiskuvat kyllä hiljentävät.

  Mariar,
  Oleppa hyvä 🙂

  mm,
  Ei muutu, ei ainakaan parempaan suuntaan…

 5. Hirlii,
  Katsos, olit linjoilla saman aikaisesti 🙂
  Tuo oli aika hyvin kuvattu kuvaus kuvasta! Yksinkertaisesti se niin on!

 6. Kuvat kertovat joskus enemmän kuin tuhat sanaa. Järisyttäviä ja järkyttäviä kuvia tämän hetken maailmannäyttämöltä. Sotaa, surua ja sekasortoa.

  Ei, ihminen ei muutu ainakaan parempaan suuntaan.

 7. Ovat tosiaan suht synkkiä kuvia.

  Itse taas uskoisin kuitenkin että ihminen on muuttunut parempaan suuntaan tässä vuosikymmenten ja -satojen mittaan. Nykyään monissa maissa ei enää rangaista homoseksuaalisuudesta, sotia ei koskaan ole ollut näin vähää jne jne. Paljon on maailmassa vielä uskonnollista yms kiihkoilua, joka osaltaan pahaa saa aikaan. Mutta pääosin ollaan oikeaan suuntaan menossa.

  Tieto vain välittyy nykyaikana paljon tehokkaammin kriisialueilta, joten tulee mielikuva että pahaa tapahtuisi enemmän.

 8. Arleena,
  Sotaa, surua ja sekasortoa riittää vuodesta toiseen. Joskus vaikuttaa siltä, että nämä parhaat lehtikuvapalkinnon saajakuvat ovat niitä jotka kuvaavat eniten tätä elämän raadollisuutta. Toisaalta niin meitä pitääkin hätkäyttää.

  Timo,
  Ikuinen optimisti! Totta puhut noista asioista, jotka ovat jo menneet parempaan suuntaan. Länsimaissa siis. Jossain päin maailmaa vieläkin rankaistaan homoseksuaalisuudesta tai kielletään naisia ajamasta autoa yms. No, parempaan suuntaan. Sodat vähenevät ja niissä kuolee vähemmän ihmisiä kuin ennen, mutta ilmastokatastrofit lisääntyvät ja niissä kuolee enemmän ihmisiä kuin ennen. Joten tasapainossa ollaan tavallaan, keinot ovat vain erilaiset.

  Tieto saavuttaa meidät joskus jopa turhan nopeasti 😉

 9. Hienoja, dramaattisia kuvia. Sotaa on niin paljon, että kyllä sen arvasikin, että paljon on kuvia sieltä.
  En ole tiennyt, että varsinaisesti olen luontokuvafani, mutta kai se pakko on myöntää, kun tästä sarjasta luontokuvat katsoin moneen kertaan.
  Eläinten silmät -sarja aivan uskomaton. Todella taitavaa ja taiteellista kuvausta.

 10. Eipä iso laiva tosiaan helposti käänny, mutta näyttäisi onneksi kääntyvän kun kattoo pidempään. 50 vuotta sitten länsimaissakin oli noi asiat huonommin – Valtaojakin tuosta kertoi, että ainakin viimeiset vuosisadat ollaan parempaan suuntaan menty koko ajan. Kyllä ne islamistisetkin maat sieltä vielä vähitellen mukaan tulee, kunhan vanhat parrat häipyy johdosta ja tilalle tulee sellaisia, jotka on vähän muitakin maita nähneet. Toki jos ilmastonmuutos vetää maailman sekaisin, niin voi ikävä kyllä tulla pakkia.

 11. Uuna,
  Luontokuvat tuolla joukossa rauhoittavat. Tosin jotkut niistä kissaeläimistä olivat yhtä pelottavia kuin nuo sotakuvat.

  Timo,
  Ok, uskotaan 😉 Tosin miten kävi esim. Iranin 70-luvulla ja sama meno jatkuu. Joten todella hitaaaaaaasti edistystä tapahtuu. Tai Talebanit Afganistanissa…. Fundamentalismi on siltikin nousussa jossain päin maailmaa. En toivoisi niin olevan enkä ryve pessimismissä, mutta lievää skeptisyyttä joskus on ilmassa. Tähän samaan satsiin tasapuolisuuden nimissä menee myös Jenkkilä, tosin siellä ollaan jo toivottavasti menossa parempaan suuntaan. Enkä ole oikein varma noista viimeaikaisista pommituksista missään päin maailmaa. Siis niiden oikeutuksesta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s