Sunday Classic – 150209

The Greatest Love Song – Ever!

No heh heh 😀

Viikolla tämä tuntui hyvältä idealta, mutta osoittautui vaikeammaksi tehtäväksi kuin osasin kuvitella. Eipä siis auta kuin mennä juurille 😉

Tässä vuonna 1931 ensi esityksensä saaneessa kipaleessa on ‘sitä jotain’, jolla se pyyhkäisee muut tieltään tässä arvioinnissa. Alkuperäissävellyksen takana ovat Fabian Andre ja Wilbur Schwandt, sanoitus on Gus Kahnin kynästä. Keinuva sävel, unelmoiva sanoitus sekä iki-ihanat Ella Fitzgrald ja Luis Armstrong esittäjinä, niin muuta ei enää tarvita 😉

Tämän ‘Dream a Little Dream of Me’ teki tunnetuksi Doris Day omalla versiollaan vuonna 1957 ja hittilistoille tämä nousi The Mama’s and the Papa’s -bändin ja Mama Cass Elliotin toimesta vuonna 1968. Ensimmäisen kerran listoille tämä kuitenkin nousi jo 1950 Frankie Lainen nopeatempoisemmalla versiolla.

Pitkästä aikaa bonuksena sunnuntaiklassikko kuvitettuna:

syacamore– Dream a Little Dream of Me under the Syacamore three –

28 comments on “Sunday Classic – 150209

 1. Oi mikä ihana rakkauslaulu! Mä rakastan vanhaa amerikkalaista musiikkia (on iso kokoelma) vaikkei se itse asiassa niin vanhaa edes ole…Itse pidän tuosta laulusta eniten Mama Cass Eliotin esittämänä.

 2. Aah, suuri musiikillinen rakkauteni – ihana Ella, yksi maailman parhaista laulajista 🙂 pelastaa laulun kuin laulun. Tosin tässä ei mitään pelastamista ole, hyvä kappale.

 3. Klassikkohan tämä, monesta paikasta kuultu. Minussa vain on jokin vajavuus, kun tuo 1900-1959 aikojen musiikki ei oikein sytytä. Siis, vaikka se on ihan hyvää, niin siinä on tuo väsyneisyys. Tai ehkä se on jazz-blues aineksen vahvuus.

 4. Olikin tosiaan klassikkokappale, ja vielä enemmän iski tuo valokuva – Upea! 😀

  Tuo rajaus biisin aiheeseen helpottaakin mukavasti valintaa, joten voisinpa itsekin koittaa vihdoin herätä hommaan. Odottakoon numerokuvahaaste…

 5. On tää nyt ihan klassikko! Näissä sunnuntaiklassikoissa on ehkä parasta tietysti se musiikki, mutta että muistuu mieleen hienoja biisejä, joita ei ole pitkään aikaan kuullut.

 6. Hieno biisi kieltämättä ja kerrankin olen jopa kuullut sen aiemmin ja on muutenkin minulle tuttu 🙂

  Aivan ihana muuten tuo kuvasi, ihan mieletön!

 7. MInusta näin “ulkopuolisena” on mukavaa, että musiikissa on nyt aihe.
  Kuuntelin muutaman Dreamin version YouTubesta ja minullekin juuri tämä “väsynyt jazz-blues” oli se paras. Mikä ettei Mamakin.

 8. Tämä biisi, ja juuri Mama Cassin esittämänä, tuli myös mieleeni, kun mietin tämän sunnuntain kappaletta. Tuo iisi meno on niin herkullista, keinuvaa, keveää, taidokasta.

  Tuo kuvasi voisi ola jonkin progebändin levyn kansi!

 9. Ihanan kappaleen olet valinnut, varsinkin nuo esiintyjät Ella ja Luis !
  Mä itse valitsin vähän uudemman… ihana tällainen haaste, nyt vasta tämän huomasin.
  Hyvää Ystävänpäivän jälkeistä päivää !

 10. Kiitokset hyvästä valinnasta. Ystävänpäiväviikolle sopii myös kiitos vuosikymmeniä kestäneestä ystävyydestä, jota ei maantieteellinen etäisyyskään kyennyt kukistamaan.

  Jatkoin ystävyysteemalla.

  Tuli muuten vastaan sellainenkin merkkipaalu että Youtubessa sallitaan VAIN 650 suosikkia… ;D

 11. Yaelian,
  Vanhaa ja vanhaa, no onhan tämä vähän vanhaa. Vaikkei tosin kuulosta vanhalta!

  Hirlii,
  Upeaa, sillä kuten sanoit nämä ovat nämä!

  Tuima,
  Muistelinkin hieman, että saattaisit sulaa Ellan äärellä Luisilla höystettynä 😉 Parasta!

  Kari,
  Niin on! Tänään on soinut paljon hienoja biisejä ja loistavia artisteja.

  Katriina,
  Soljuminen on niin kaunis sana, soljuminen hitaasti vielä kauniinpi yhdistelmä. Mites sulla näkyy tuossa avatarina tuollainen kuva? Oletkos perustanut WP-blogin? Täytyykin heti lähteä tutkimusmatkalle!

  HannaH,
  Sinulle saattaisi sopia paremmin tuo Mama Elliotin versio, siinä ei kuulu niin voimakkaana jazz-blues väsymys ja laulutapa on hieman toinen. Suosittelen kokeilemaan.

  Kiitos Timo,
  Täytyy aina välillä muistaa postata näitä matkakuviakin… Mukavaa saada sinut mukaan klassikoiden soittelijaksi!

  Papi,
  Lämpöiset muistot ovat mukavia tuulahduksia tähän arkeen ja minulle ainakin musiikki tuo niitä usein elävästi mieleen 🙂

  Kiitos Elegia,
  No oho! Kerrankin tunnistit 😛 Kyllä se siitä 🙂

  mm,
  No minä en koe, että olisit ulkopuolinen. Kaikkea muuta. Aina ei voi soittaa, mutta mukana olo kuuntelijana sekä kommentoijana on aivan yhtä tärkeää 🙂

  Susupetal,
  Heh! Jos sinä olisit päätynyt laittamaan sen, niin kukaan ei enää uskoisit ettenkö minä olisi sinä tai sinä olisit minä! En minäkään… 😀

  Hane,
  Tervetulo klassikko deejeeksi 🙂 Tämä haaste näihin sunnuntaiklassikoihin oli ainutkertainen lajissaan. Normaalisti saa soitella mitä tykkää tai miltä sinä kyseisenä sunnuntaina tuntuu.

  Halo Efekti,
  Kiitos, kiitos itsellesi. Mikskäpä se tästä muuttuis. Hyväksi kun on kerran todettu, molemmin puolisesti, niin eihän meidän jääräpäiden päätä mikään enää käännä 😉

  You Tubeen on tullut muuten myös maakohtaisia estoja!

  Itkis,
  Arvasinhan minä, että tykkäisisit 🙂

  Mymskä,
  Yllättäen tämä onkin kovin tuttu biisi. Hyvä niin!

 12. Olipa hienoa kuunnella alkavan nuoruuteni suurimpia esikuvia, Satchmoa ja Ellaa. Ei ollut radiossa vielä 11-12-vuotiaalle rockia, mutta jazzia sentään oli. Suomi oli jostain syystä jazziin tykästynyt maa. Toinen oli Puola.

  Harvoin tätäkään enää kuulee. Kiitos!

 13. Ole hyvä, Ripsa! Harvoin kuulee enää, se on valitettava tosiasia. Meillä jazz sai muinoin harvinaisen paljon radioaikaa, se on totta. Puolasta en tiedä mitään 🙂

  Vaiheinen,
  Mitä menikö Vaiheinen hiljaiseksi… hmmmm… 😉

 14. Vaiheinen,
  Tuossa biisissä sitä tyylikkyyttä on kyllä yllin kyllin 🙂 Joten täytyy olla yhtä nöyrä ja hiljentyä kuuntelemaan vielä kerran.

 15. Siita onkin kauna kun olet tuota kuunnellut. Ja siksi kuuntelin kahta versiotasi. Luois’n ja Ellan miellyttaa kuitenkin enemman.

 16. Tuima,
  No voisi! Tottakai! Tosin tiedä sitten pystyykö sitä postaamaan… 😀 Otetaanko jo ensi viikonloppuna?

  Hpy,
  Tässä versiossa on sitä jotain!

 17. Sopii mulle, kannattaa kyllä mainostaa etukäteen hyvissä ajoin, munkin on vaikea keksiä ainakaan monia inhokkeja, mutta miettimisellä voisi löytyä. Musta olis aika kiinnostava aihe 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s