Sunday Classic – 010309

Tuon punaisen kollaasin innoittamana tuli mieleen tämä Neil Diamondin säveltämä ja kirjoittama biisi vuonna 1968. Myöhemmin (1983) biisi nousi maailman maineeseen tällä UB-40:n versiolla:

Siitä harvinainen levytys, että uusioversio päihittää mennen tullen tuon alkuperäisen!

17 comments on “Sunday Classic – 010309

 1. Tuon UB40:n tahtiin sitä 80-luvulla keinuttiin, on tämä niin letkeä biisi!
  Alkuperäistä Neil Diamondia en ole kuullutkaan. Olen aina pitänyt Diamondia jotenkin kauhean jäyhänä tyyppinä, vakavailmeisenä..

  Ei tosiaankaan päässyt linkittämään tuonne Sunday classiciin.. Yritin äsken.. Jospa korjaantuu jossain vaiheessa..?

 2. Sooloilija,
  Kuuntelenkin tässä juuri parhaillaan biisiäsi ja se menee niin syvälle 😉

  Toivotaan Mr.Linkyn korjaantuvan aamuun mennessä. Jos ei korjaannu, niin linkittelen sitten vahnaan malliin käsin.

  Neil Diamondilla oli jokunen hyvä biisi jossain vaiheessa, mutta enempi sitä jäyheämpää linjaa edeustaa.

 3. Ma en tieda miksi taa UB-40:n versio on jotenkin arsyttanyt mua aina, tosin en kylla pida siita Diamontin versiostakaan. Eiliselle illalle tama olisi kylla sopinut kuin nena naamaan, tanaa onkin ehka siksi hiukan herkemmalla arsytys kynnys. Mutta klassikkohan tama on joka tapauksessa.

 4. Kiitos tunnelmapalasta. Harmi, että täällä maalla ei kannata videoita katsella, kun ovat nämä kaistat niin olemattomia. Red, red wine jysähti kuitenkin saman tien soimaan päähän. UB40:n levyt kuuluivat muinoin ravintolaanlähtötunnelmiin. Sitten siellä diskossa humpattiinkin jotain ihan muuta.

 5. Kiitokset tunnelmista, on tämän tahdissa aikoinaan keinuttu.

  Minulla on nyt klassikko jota tiesit, Lepis, odottaa jossakin vaiheessa – Bowien Space Oddity (1969) – sillon kun tutustuttiin olin kova Bowie-fani. Samoin viikon biisinä on yksi kautta aikojen parhaista.

 6. Tämähän oli ihan tuttu biisi, olin unohtanut koko bändin enkä UB40:a juuri kuunnellut radiosoittoa enempää. Hyvä biisi ja videossa surullisuus, komiikka ja välittäminen ovat hyvässä suhteessa. Uusversio miellyttää paljon alkuperäistä enemmän.

 7. Aijai, minäkin tykkään tästä biisistä ja monesta muustakin UB30: kipaleesta. Reggaesta vaan aina tuloop kesä mieleen!

 8. Jep. UB40 toimii ja potkii. Siinä on rytmit kohdallaan. Kesämeininkiä. Se on muuten totta, että tässä tapauksessa alkuperäinen häviää tälle esitykselle varsin selvästi.

 9. Joo, tätä ajattelin itsekin joskus klassikkovalinnaksi. Lopulta piti ostaa UB40:n kokoelmakin, eikä vähiten juuri tämän biisin vuoksi. Se vain toimii niin hyvin.

 10. Tuttu biisi,sellainen letkeä kesäbiisi. Neil Diamondin ääni on mielestäni upea, mutta tämä versio on tosiaankin parempi kuin Diamondin alkuperäinen.

 11. Itkis,
  Punkun kanssa kannattaa olla varovainen 😉 Siitähän se tämäkin biisi kertoo… vähän!

  Papi,
  Ole hyvä 🙂 Kyllä tämän parissa aamuherätys onnistuu.

  Kari,
  No nyt tiedät! Tosin onhan tästä se Bob Marleyn versiokin, mutta tämä ehkä kuitenkin tunnetuin.

  Hirlii,
  Jep, juuri niin. Tämä oli kyllä aikamoinen hitti 80-luvulla…

  HaloEfekti,
  Olkaas hyvä 🙂 Niin, Bowieta taisin olla pistämässä soimaan siinä Kaphahin levyautomaatin äärellä kun ensimmäisen kerran jutusteltiin. Tai Hurriganesia.

  Tuima,
  Tämä on niin letkeää meininkiä, että surullisesta tarinastaan huolimatta on hyvän tuulen musiikkia.

  Elegia,
  Niin tulee, kesä ja kärpäset 🙂 Reggae kuuluu ehdottomasti kesään. No onneksi tänään on ensimmäinen kevätpäivä!

  Vaiheinen,
  Ei tätä kyllä joka päivä kuuntelisi. UB-40:lla on onneksi varsin laaja ja hyvä tuotanto mistä valita.

  HannaH,
  Näin nämä menee nämä klassikkovalinnat, joku kerkiää aina ensin. Mutta mikään ei estä soittelemasta uudelleen. Onhan tuolla tänään vissiin pari jo aiemmin soitettua ja kun klassikosta on kyse, niin aina kuulostaa yhtä hyvältä 🙂
  Oma UB-40 80-luvun kasettiversion olen soittanut puhki. Pitäisi varmaan koluta ale-hyllyjä jos joskus tulisi vastaan cd:llä.

  Susupetal,
  Kippis!

  Yaelian,
  Minnuu alkoi vaivaamaan mitä ne Diamondin biisit oli, joista joskus olen pitänyt. Täytyypä lähteä joku ilta koluamaan yuutuuben kätköjä.

 12. Armi,
  Nyt kannattaa hommata niin laajaa kaistaa kuin suinkin, sinne maalle myös 🙂 Sunnuntai klassikot ovat tulleet jäädäkseen ja tämä porukka soittaa aivan mahtavaa kamaa! Red red wine on kyllä niin hyvä leteytysbiisi, että olisi sen tahdissa voinut tanssahdella siellä baarissakin… 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s