Vuodatus syöpöttelee

Vuodatus on näemmä syönyt kaikki sunnuntaina postaamani kommentit! Siis ainakin Inkivääri, Timo, Tuima, Hamalainen ja Susupetal ovat jääneet paitsi riemastuttavan syvällisiä päivän mietelauseitani tuona päivänä.

Onkohan se Vuodatus luokitellut kommenttini spämmiksi? Tämä pistää tietysti pinnistämään tulevilla kommentointikerroilla pysymään asialinjalla 😉

18 comments on “Vuodatus syöpöttelee

 1. Olipas hyvä että kerroit Lepis! Vuodatuksella on joku sisäinen spämminesto, siis jota ei hallitse bloginpitäjä vaan Vuodatus – täytyykin kysellä tarkoittaako se sitä, että se napsii kommentit jonnekin…

  Firefoxilla on joku automaattikirjoitus, jolla on nopeampi kommentoida – se tarjoaa vaihtoehtoja kun antaa etukirjaimen. WordPressillä on kyllä ihan paras, kun se kirjoittaa kaikki valmiiksi. Vuodatuksessakin on vaihtoehto, että voi ruksata muista minut, mutta ei sillä näytä olevan mitään virkaa.

 2. Yaelian,
  Niin, näissä kaikissa ovat omat kökötyksensä 🙂

  Inkivääri,
  Jep, vähänks sieppasi kun aamulla huomasin tuon tapahtuneen. Sinulle kehuin kovasti sitä punaissta kollaasien kollaasia! Olen kanssa huomannut ettei sillä Vuodatuksen ‘muista minut’ toiminnolla ole mitään virkaa. Tosin omat selaimen asetukseni ei taida sitä hyväksyä, että kaikki minut muistaisivat 🙂

 3. Älä yritä, et vaan viitsinyt kuunnella kaikkia klassikkoja 😉

  Joo, oikeasti, kommenttien katoaminen jonnekin turhauttaa. Ärsyttävää.

 4. Susupetal,
  Kuuntelin sun Mariannee ainakin seitsemän kertaa sen päivän aikana ennenkuin yritin edes kommentoida! Ärsyttävääkin ärsyttävämpää!!!

 5. Todella rasittavaa tuo Vuodatuksen kommentoinnin hitaus ja jos se vielä hävittääkin kommentteja. Väkisin puskin Susun “Marianne Faithfulliin” kommentin (kävin välillä röökillä ja join kupin kahvia ennenkuin se meni läpi) – kun oli niin upea piisivalinta.

 6. Heitikkö muuten Tuomakselle tietoa asiasta? Aika työmyyrä (millä huonotkin puolet) kun välillä on tullut ilta10:ltä vastaus heti muutamassa minuutissa spostiin…

 7. Timo,
  No enhän minä älynnyt mihinkään sähköpostia lähettää. No, onneksi vika on korjaantunut, niin ilmeisesti siitä on sinne päin ilmoiteltu.

 8. Lepis, tulen nyt valittamaan tänne vähän alemmas, kun olen tosi pahoillani yhdestä jutusta. Tein yhteiskollaaseja niistä punaisista kuvista ja se tulppaanien raija loukkaantui siitä näköjään ihan tosi verisesti. Minulle tuli vasta jälkeenpäin mieleen, että kaikki ei siitä ehkä tykkääkään, mutta hän oli loukkaantunut siitä ihan verisesti. Vaikka en ollenkaan yrittänyt niitä ominani esittää… Huomasin vaan, että sinäkin olit asiaa kommentoinut, kyse oli siis siitä haastekollaasien yhteiskuvasta:/

 9. Inkivääri,
  Minä ymmärsin, että siinä postauksessa oli kyse jostain aivan hänen ottamistaan yksittäisitä kuvista ja että se yhteiskollaasi oli ok hänenkin puolestaan. Sitä paitsi, sinähän kerroit tekeväsi sen yhteiskollaasin ja siinä vaiheessa olisi pitänyt reagoida ettei halua sitä sinne. Kaikki kollaasin tekijät olivat myös mainitut nimeltä siinä linkkilistassa. Minä olin taas puolestani ylen otettu siitä yhteiskollaasisita ja niissä sunnuntaina kadonneissa kommenteissani kehuskelin jaksamistasi niiden suhteen. Tämähän on yleinen osallistuminen yleiseen tekemiseen, eikä yksittäisten kuvien käyttöä jossain muussa yhteydessä. En usko, että se purkaus oli siitä yhteikollaasista. Älä nyt huolehdi.

  Muuten olen kyllä sitä mieltä, että tekijä pitää mainita niin kuin lakikin määrää ja sehän toteutui sinun tapauksessai.

  Menen nyt katsomaan mitä siellä oikein luki. Paltaan. No hätä.

 10. Kuten huomasit se koski juuri niitä kuvia ja en missään tapauksessa esittänyt niitä ominani kuten hän esitti. Olit ainoa, joka tunsi asian oikean laidan siksi kirjoitin sinulle. Oikeasti hänen kirjoituksistaan jää nyt sellainen käsitys, että olen varastanut hänen kuviaan ilman että se mitenkään käy ilmi ja esittänyt ne ominani. Kuitenkin joka välissä kirjoitin, että on kyse kaikkien listalla olevien koosteesta. Ja tosiaan se edellinen kooste oli jo tehty ja sanoin tekeväni vielä lisää siinä vaiheessa kun hän oli kuvansa laittanut…

  Omassa blogissani esittämääni anteeksipyyntöön hän ei käynyt vastaamassa, joten tein sen hänen blogissaan, kun huomasin kirjoitukset.

  Olen samaa mieltä, että ei saa ottaa toisen kuvia ilman lupaa eikä laittaa omille sivuilleen lähdettä mainitsematta. Itse kuitenkin omiin tuotoksiini suhtaudun kyllä rennommin – totta kai kävisin sanomassa, jos huomaisin, mutta yrittäisin kyllä säilyttää suhteellisuuden:onko kyse selvästä omana esittämisestä vai vaan vahingosta tai rajatapauksesta.

  Nou hätä, kyllä tämä tästä – huomasin, että olit käynyt sanomassa puolustuksen puheenvuoron ja että ylläpitäjä oli päättänyt keskustelun siihen, hyvä niin:)

 11. Vuodatuksen Tuomaksen mukaan kyseessä tosiaan on ikävä roskapostijuttu – kävin nyt poimimassa viime sunnuntain kommenttisi roskapostista ja siellä ne nyt näkyvät.

 12. Ongelmana on ollut todellakin Vuodatus.net:n käyttämä Akismet -spämminestojärjestelmä mitä käytetään myös hyvin yleisesti WordPress-blogeissa. Varsinkin kirjoitukset joissa on ollut vain WWW-osoite ovat näköjään menneet aika herkästi roskapostiksi sillä Akismet on kuvitellut näiden olevan spämmiurleja.

  Nyt ongelma on ratkaistu siten että jos kommentti luokitellaan roskapostiksi, tarjotaan käyttäjälle mahdollisuus “pelastaa tilanne” antamalla oikea vastaus annettuun kysymykseen (käytännössä “anna kolmas sana lauseesta yada yada bla bla”) jolloin kommentti siirretään automaattisesti näkyville ja Akismetille ilmoitetaan että ko. kommentti olikin oikea. Eli kommentia ei tarvitse antaa uudestaan, se on kyllä tallennettu.

  Jos ongelmia ilmenee Vuodatuksen kanssa, kannattaa pistää viestiä osoitteeseen trinta+vuodatus@gmail.com.

  Ystävällisin terveisin,
  Tuomas
  Vuodatus.net ylläpito

 13. Inkivääri,
  Kuitattu 😉

  Tuima,
  Kiitos kaiveluista 🙂 Nyt ollaan taas olemassa. Taisit sitten ilmoitella Vuodatukseen, kun näin nopeasti korjasivat.

  Tuomas,
  Mistä ihmeestä sinä tänne osasit tulla. Kiitos kaunis korjaavista toimenpiteistä! En omatoimisesti älynnyt postia laittaa, kun täällä WP:ssä ne voi käydä itse kaivelemassa roskapostilaatikosta takaisin näyttöön. Täälläkin sitä aina silloin tällöin pääsee tapahtumaan, etenkin jos on meneilläään jokin erityisen aktiivinen spämmikausi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s