Vuodatus palvelee

Alkuviikosta valittelin tuolla alempana Vudatuksen valtaisaksi kasvaneesta ruokahalusta kommenttieni syömisen suhteen. Katosivat männä sunnuntaina kuin tuhka tuleen kaikista kommenttilootista. Tokihan se hieman harmitti, mutta en sen suurempiin toimenpiteisiin asian tiimoilta ymmärtänyt ruveta. Tänään tulla tupsahti kommenttilootaani yllättäen vastaus Vuodatuksen ylläpitäjältä, Tuomakselta. Ja se menee näin:

Ongelmana on ollut todellakin Vuodatus.net:n käyttämä Akismet -spämminestojärjestelmä mitä käytetään myös hyvin yleisesti WordPress-blogeissa. Varsinkin kirjoitukset joissa on ollut vain WWW-osoite ovat näköjään menneet aika herkästi roskapostiksi sillä Akismet on kuvitellut näiden olevan spämmiurleja.

Nyt ongelma on ratkaistu siten että jos kommentti luokitellaan roskapostiksi, tarjotaan käyttäjälle mahdollisuus “pelastaa tilanne” antamalla oikea vastaus annettuun kysymykseen (käytännössä “anna kolmas sana lauseesta yada yada bla bla”) jolloin kommentti siirretään automaattisesti näkyville ja Akismetille ilmoitetaan että ko. kommentti olikin oikea. Eli kommentia ei tarvitse antaa uudestaan, se on kyllä tallennettu.

Jos ongelmia ilmenee Vuodatuksen kanssa, kannattaa pistää viestiä osoitteeseen trinta+vuodatus@gmail.com.

Ystävällisin terveisin,
Tuomas
Vuodatus.net ylläpito

Tätä voi kutsua jo palveluksi!  Asiaan puututaan korjaavin toimenpitein ja tullaan vielä kertomaan vieraalle alustalle toisen alustan moderaattorin toimesta ilman että olisin sinne päin kommentoinut mitään.

Tuomakselle ruusu:

pink_roseKiitos Tuomas!

4 comments on “Vuodatus palvelee

 1. Vuodatuksen Tuomas on kyllä mukava ja tehokas ihminen, joka kerran jos on ollut jotain häikkää, vastaus tulee nopeasti.

  Vähän toisenlaista palvelua kuin blogilistalla, joka on tällä hetkellä jumittunut päivityksissä, blogini ovat neljättä päivää “jonossa” tarkistusta varten, enkä ole ainoa. Onneksi on käytössä myös google reader, muuten voisi luulla, ettei kukaan päivitä vaan kaikki ovat lopettaneet.

 2. Susupetal,
  Siihen Blogilistaan en ole koskaan haksahtanut käyttäjäksi vaan olen aina lukenut blogit GR:n kautta ja sen Seuraava-nappulaa hyödyntäen. Siitä muuten johtuu, että saatan kommentoida viiveellä postauksia… Kiukuttelee se Readerkin joskus.

  Nukkuukohan se Tuomas ollenkaan…

 3. Oon muutaman kerran saanut vastauksen alta puolen tunnin joskus illallakin, joten samaa nukkumisaikatauluaan tai yleensä vapaa-ajanviettoa minäkin oon murehtinut, tuollaista ei välttämättä kovin pitkää ja jaksa.

  Hienoa, että hoitui ongelma noin kätevästi! Tosta näkee, että sydämellä mukana oleva tekee erilailla kuin ne jotka on vain töissä…

 4. Timo,
  Totta. Sydäntä näyttää olevan rutkasti mukana. ‘Töissä vaan’ -olija olisi vain hymähtänyt, korjannut vian ja ajatellut että osaa jos osaa, paskaaks sillä…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s