Sunday Classic – 050409

Tänään aloitan soittelemaan niitä artisteja/yhtyeitä, jotka olen nähnyt live-konserteissa matkan varrella. Pyrin myös soittamaan suosikkibiisin kyseisen kiertueen ajankohtaiselta albumilta, tosin aina se ei tule onnistumaan. Soittelut eivät tule aikajärjestyksessä, vaan fiilisten mukaan aina silloin tällöin. Jotkut saattavat olla ihmeellisiä ja joitain on tullut nähdyksi useampaan kertaan. No, mitäpä siihen voisi sanoa… I’m only human 😉

Sarja alkaa ikisuosikkieni, Queen ja David Bowie, yhteisesityksellä. Tästä ei löytynyt aitoa videota, joten joudumme tyytymään sämpläykseen.

Under Pressure

The Queen esiintyi Denverin McNichol’s Areenalla 30.8.1982. Olimme onnistuneet saamaan liput sen verran hyvään paikkaan, että näimme tuon ajan ehkä huikeimman valoshown suoraan edessämme. Esiintymislavalle oli visualisoitu lentokenttä ja valoshow maalasi eteemme laskeutuvien lentokoniden fiiliksen. Freddie Mercury oli tuolloin vielä terve ja voimissaan, täynnä energiaa sekä karismaa uhkuen, vieden koko shown. Jännityksellä odotimme tekeekö Bowien yllätysesiintymisen ‘Under Pressure’ -biisin ajaksi, mutta valitettavasti näin ei käynyt. Eipä se juuri haitannut, sillä Queeniä sinne olimme menneet kuuntelemaan.

Tämä oli ehkäpä yksi kolmesta parhaasta näkemästäni konsertista, evrer. Yksi niistä on tietysti David Bowien, mutta siitä myöhemmin.

25 comments on “Sunday Classic – 050409

 1. Päädyimme näemmä samaan kukkoon tänä sunnuntaina. Freddie Mercury näyttää lavaesiintyjän taitonsa omassa blogissani, tosin Wembleyn stadionilla. Se mies olisi saanut elää ja laulaa iloksemme vielä kauan.

 2. Pingback: Terveisiä Manalasta « Viides rooli

 3. Jostain syystä Queen oli mielessäni myös minulla eilen illalla, mutta en laittanut, vielä, tällä kertaa. Päädyin soul-linjalle.
  Tämä sämpläys oli tosi dynaaminen, hyvä fiilis.

 4. Freddie on suosittu tänä sunnuntaina! Ja hyvä niin, sillä häntä kelpaa aina kuunnella ja katsoa.Ja tämä sämpläys oli tosi hyvä!

 5. Queen on kyllä taitava. Jotenkin musiikki ei kuitenkaan ole aivan minuun natsannut, mutta siitä huolimatta olen kateellinen siitä, että olet nähnyt bändin elävänä.

 6. Freddie ja Bowie täälläkin 🙂 Aivan tuntematon biisi. (Tuossa konsertin päiväyksessä taitaa olla väärä vuosi.)

 7. Tätä katseli kyllä ilokseen. Mercury oli todella nimensä mukainen mies, liikkuva, vilkas eloisa merkurius, joka esiintyessään ottaa aina yleisönsä. Tämä kappale ei koskaan ole ollut suurimpia Queen-suosikkejani, mutta tässä se vain toimii hienosti.

 8. Hmm… mahtaakos sulla olla tuossa pikkuinen typo? Jostain syystä mä olen ihan satavarma, että Freddie ei esiintynyt viime vuoden elokuussa (30.8.2008) Denverissä tai missään muuallakaan. Ei vaan mahtunut enää keikkakalenteriin.

  Siitä riippumatta biisi on aivan hieno. Tätäkin tuli aikanaan kuunneltua.

 9. Tuo yhdistelmävideo on mieluista katseltavaa, ja tietenkin myös kuunneltavaa. Odotan innolla kertomustasi David Bowien konsertista! 🙂

 10. Viides rooli,
  Hyvää on vaikea karttaa! Oli se niin supermies, että ei toista näköpiirissä tuon karisman suhteen. Oli se surun päivä, kun Freddie meni pois.

  Sooloilija,
  Ajatuksemme ovat menneet ristiin, sillä ajattelin eilen illalla valitsemaasi Marvinia 🙂 Päädyin kuitenkin tähän eilisten under-pressure-fiilisten perusteella. On tämä joka tapauksessa yksi kaikkien aikojen suosikkibiisejäni ilman fiiliksiäkin.

  Yealian,
  Molemmat herrat näyttävät tupsahtelevan esiintymään tänään klassikoiden soittajien blogeissa. No, onneksi ei ole kiintiöitä. Ja jos olisi, niin eiköhän näille herroille suotaisi ylitykset 😉

  Kari,
  Ei kannata vielä muuttua vihreäksi, sitten vasta kun Jyp voittaa mestaruuden 😉

  Hirlii,
  Oli se jotain elämää suurempaa ja olisit varmasti nauttinut siitä!

  Tuima,
  Miten voi olla aivan tuntematon biisi sinulle… Mikä päiväys? Jaa tuo…

  HaloEfekti,
  Osaa ne, ja paljon muuta 😉

  HannaH,
  Niinpä, ei Freddien voittanutta eloisuudessa. Ei edes Jagger pysty tuohon sillä sätkimisellään 😉

  Susupetal,
  Namia pitää olla aina välillä tarjolla 🙂

  Vaiheinen,
  Nyt vasta ymmärsin mistä päivämäärästä Tuima ja Halo puhuvat. Kiitos. No, tekevälle sattuu yön pikku tunneilla 😉

  ZZu,
  Kiitos. Tämä oli yllättävän hyvä vaihtoehto. No sitä alkuperäistä ei taida olla olemassakaan, sillä eikös herrat tehneet tämän vain studiossa. Bowien konsertista joskus sitten kun on taas Bowieö-päivä 🙂

 11. Oijoijoi hienoa! Mulla oli kamala valinnan vaikeus tänään ja Queen oli yksi vaihtoehto, mutta päädyin eri sukupuolta olevaan elävään laulajaan.

 12. Hyvä idea tämä livenä nähtyjen sarja! On ollut vähän vaikeuksia keksiä klassikoita, kun niitä hyviä on niin mahdottomasti. Mutta tämä saattaisi ratkaista ongelman hetkeksi.

 13. Mymskä,
  Hyvä, jos idea inspiroi! Minulle se ainakin antoi uutta potkua. Olin toki jo ajatellut aihetta jonkin aikaa, mutta nyt tuli vain sopiva tilaisuus toteuttaa se. Sarja jatkuu epäsäännöllisen säännöllisesti. Tosin toivoeitahan on jo esitetty ja niihin pitää tietysti vastata lähiaikona.

 14. Itkupilli,
  Sinäpä sen sanoit ja tuttu tunne. Tätä jumaloitiin ja pyöritettiin ympäri kerran jos toisenkin. Oi niitä aikoja 😉

 15. Mä en tajua, miten toi Queen on mennyt multa ihan ohi, vaikka niin hieno porukka olikin !?
  Ainoa mitä muistan kuunnelleeni ko. bändiltä oli “Winds of Changing” – vai mikä se oli ? ;o)

 16. Hane,
  Todella mystistä! Ei ole mahdollista! Oikeesti! ‘Winds of Change’ on Scorpionsien hittibiisi, ja The Queenin ‘Ride the Wild Wind’ on sellainen biisi, että sen tuntee vain syvällisimmät diggarit!!! Siis… 😉

 17. Minulta on jäänyt sunday classicit kuuntelemati, mutta nyt keksin että niitä kuuntelemalla saan hyvää siivousmusaa. On nimittäin pakko vähän siivota, sillä tarvitsen eräitä tavaroita, jotka ovat kummasti kadonneet 😀

  Eli en katsonut tätä videota, ainoastaan kuuntelin. Queen on eräs lemppareistani ja tämä biisi myös. Under pressure – pressun alla 😀

  Mutta täytyy sanoa, että tämä versio ei kylläkää on ollut kaikken paras. Sain kuitenkin astiat korjattua koneesta kaappiin.

 18. Elegia,
  Samoissa hommissa täälläkin on touhuttu, perin juurin syvällisesti 😉 Onneksi löytyy hyvää siivousmusaa! Olisikohan siitä teemaksi…

 19. Pingback: Sunday Classic – 271111 | Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s