‘blogiloma’

Jouduin pitämään parin päivän blogiloman, tosin se tuntuu kovasti paljon pidemmältä. Alkoivat mennä uniin ne työhuolet tai oikeammin herättivät keskellä yötä miettimään. Ei ahdistusta vaan sitä toista… itseään. Tuo on sen sortin hälytyskello, että päätin ryhtyä välittömiin torjuntatoimenpiteisiin. Ensin kerroin – rauhallisesti – mielipiteeni miksi ollaan töissä juuri tuolla missä ollaan ja mitä on asiakaspalvelu sekä sen toteuttamistavat meidän tapauksessa. Suurin osa taisi mennä kuuroille korville näin tämän päivän valossa tarkasteltuna. No, ehkä se joskus…

Sitten tulin kotiin ja siivosin ja siivosin ja siivosin… Tulppaanit nimittäin alkoivat makoilla keskenään:

tulppaani lepoaika

Seuraavaksi päätin pistää Pääsiäismunat hyötykäyttöön pinaattimuffinitaikinaan:

muna1 munan rikkomis talkoot

Sitten otin hemmottelupäivän (ylityövapaan) keskelle viikkoa ja vietin laatuaikaa hyvän ystävän seurassa. Makoisat naurut tekevät aina terää.

Että ei sen kummempia. Täällä ollaan visusti, kotijoukoissa. Myös pyhien seutu. Perinpohjaisen siivouksen taustalla oli myös esirituaali viikonlopun urakkaa silmällä pitäen. Pitäisi nimittäin väsätä se täydennysopintojen lopputyö lopulliseen kuntoon ennen kuin olen todella pulassa. Duunissa nimittäin odottaa kevään suururakka putkahtamistaan ilmoille ja viimeaikaisten tapahtumien valossa synnyttämään pääsen yksin minä. Ja tässä ei edes auta noiden pääsiäismunien etukäteen murskaaminen.

Taidan tarvita sijaisen niihin normihommiin, jotta voisin keskittyä ihmisten aikoihin vuorokaudesta tuohon extraan. Eli jos siellä on kuulolla joku, joka haluaa tehdä 2-3 viikon keikan ja arvelee osaavamsa, edes sinne päin, toimenkuvaani liittyviä asioita, niin pistäköön sähköpostia. Olen aivan vakavissani! Mitään ihmeellistä ei tarvita, melkeinpä näillä blogitaidoilla selviäisi 😉

14 comments on “‘blogiloma’

 1. No, hyvä kuulla, että blogilomaan oli syyt, melkein tässä jo huolestuu, kun ei mitään kuulu.

  Harmi, että oma työ pukkaa päälle, muuten voisikin keikkailla jossain mistä ei ole aavistustakaan!

  Hyvä, että kuuntelet ja huomaat, kun hälytys alkaa soida. Vaan ei kiva, jos unetkin alkavat pätkiä, toivottavasti saat nyt pääsiäisen aikaan huilattua.

  Hyvää pääsiäisen alkua!

 2. Kiitos Susupetal,
  Sinä pärjäisit varsin mainiosti tuossa hommassa, usko pois!
  Joskus on vain pysäytettävä kaikki ympärillä oleva ja puhallettava. Nyt se meni näin. Tosin en ole aivan varma, että se on vielä ohitse. Onneksi on teidän ihanaisten tuki ja se viimevuonna problematiikaa aiheuttaneen oikea vasemmankäden muuttuminen sittenkin oikeaksi kädeksi. No, tiedän olevani työnarkomaani, mutta jossain tulee se piste.
  Pääsiäisen aion todellakin nukkua ja kirjoittaa (sitä käsittämätöntä virkatekstiä… puuh!) Ja jos kelit sallivat, niin kuvausretki ellei parikin kuuluu ohjelmaan. Alkaa nuo tulppaanit jo kyllästyttämään 😉

 3. Doh… uni, nukkuminen, kirjoittaminen ja pelkästään oleminen on joskus vapauttavaa.

  Yksi olennainen asia, minkä ihminen joskus tarvitsee on se, että tekee mitä tekee, niin sen tekee itselleen ja pelkästää itselleen. Omalle kasvulleen. Aina ei tarvitse tehdä muille ja antaa itsestään osia pois. Se ei ole itsekkyyttä, vaan itsensä kasassa pitämistä.

  On muuten viisautta, että huomaa tarvitsevansa sijaisen joidenkin tehtävien jakamiseksi ja sanoo sen ääneen. Kaikki eivät sitä huomaa…

 4. Vaiheinen,
  No minähän olen superitsekäs, joten joudun treenaamaan tuota asian toista puolta. Ja ny kun sen on jotakuinkin oppinut, niin hämmästyksekseni muut eivät sitä osaa. Siis olen kuullut olevani tuollainen… 😉 (olen olen)

  Olisipa se oiva tilanne, jos löytäisin tuuraajan ja sitä myöten voisin keskittyä uudistuksiin!

 5. Tiina,
  Niin, se matka. No junalla taitaa sieltä päin kulkea paljonkin porukkaa. Siinä on sitten vain se vaihto Pasilasta tänne Espooseen. Tarkalleen ottaen siinä olisi yksi tiukka viikko ja sitten satunnaisia päiviä muutama. Yritän huomenna vielä talon sisältä kysellä, josko sieltä joku irtoaisi.

  Niin ja onhan mulla hyvä sohva 😉

 6. Hoover,
  Kiitos. Taitaa olla joku kodin tekstiili vain, tuon värisiä on jonkin verran tässä huushollissa violetin ohella.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s