tehosairaanhoitoa!

Jo kävi kätevästi tämä lääkärireissu, tai siis terveyskeskusreissu. En ole oikein varma miksi tätä aamun reissua pitäisi kutsua 😮 Tasan kahdeksalta olin oven rivassa kiinni ja numerolla neljä jonottamassa ilmoittautumisluukulla tuossa massiivisessa betonimöhkäleessä, jonka käytävillä seurailin punaisia viivoja löyttäkseni oikean luukun rakennuksen syvistä syövereistä. Ja nyt todellakin voidaan jo puhua paikasta, johon aurinko ei paista!

Aamun hiljaisuudesta johtuen työvuoro näytti varsin verkkaisesti aloittavan toimensa, mutta muutaman minuutin odottelun jälkeen numero neljä jo kilahti numerotaululle. Nimi, kelakortti, puhelinnumero ->taudin pikakuvaus  -> labraan  -> odotushuoneen penkille.  Eihän siellä muita ollut lisäkseni kuin pari pientä korvatautipotilasta sekä epätoivoisesti ulospääsyreittiä etsiskelevä paniikkihäiriöinen nuori nainen, joka vartioiden toimesta kannettiin pihalle.  Huusivat nimeltä hetken odottelun jälkeen -> resepti kouraan hoitajalta siinä keskellä odotusaulaa ja pihalle! Pihalle pääsin omatoimisesti ilman vartioiden apua. Lääkäriä en siis nähnyt lainkaan. Nimikirjoituksesta antibiottireseptissä  päätellen kai siellä joku oli paikalla ollut.

Kyllä siinä oli taas kuulkaa pikkukaupungin kasvatti ihmeissään tämän suurseudun tehotoimintaan!

Ei valittamista, olen aivan tyytyväinen saamaani hoiteluun. Eipä sitä olsi moneen kertaan jaksnut selvitellä ja jos kerran tulokset olivat noin selkeät, niin mitäpä sitä turhia niiden pienten korvavaivaisten odotteluaikoja lisäämään.

Avoinna olevan apteekin löytäminen oli suurempi proggis tuohon terveyskeskuskäyntiin verrattuna. Eihän niitä aivan joka kulmalla näin Pitkänäperjanataina auki ole. Eikä ne siellä terveyskeskuksessa edes tienneet missä mahtaisi olla ovet auki. Poikkesin kotona katsomassa netistä ja suuntasin kohti Tapiolaa odetettuani sen verran, että saivat ne ovet auki. Helsingistä olisi tietysti löytynyt, mutta kuka sitä nyt sairaana sinne asti 😉

Pitkäperjantai siis!

Ja nyt nukkumaan ja parantelemaan. Moikka.

Advertisements

15 comments on “tehosairaanhoitoa!

 1. En ole koskaan päässyt noin nopeaan päivystysputkeen. Tuohon suuntaan ollaan varmaan menossa. Jos valittavana on monen tunnin odotus ja lääkärin kuuntelu tai tämä sinun reseptinsaamisesi, seuraan kyllä sinun jälkiäsi mieluummin ja jätän tilaa muille. Sairauden pitkittyessä on sitten tietty eri asia.
  Näe nauru-unia!

 2. Oho, kävit siis tosiaan “lääkärissä”, vastakommenttina antamani resepti siis myöhästyi. Parane pian violetin vilttisi sisällä, vaikka turkoosi olisikin tervehdyttävämpi väri.

 3. Joskus se on näinkin tehokasta Suomen maassa! Lääkäriä ei välttämättä näe tänä päivänä aina joka vaivaan..
  Mutta mikä ihme rakennus se sellainen on, joka on kuvailemasi kaltainen.. Yleensähän terveyskeskukset ovat isoilla ovilla varustettuja rakennuksia ja aika keskeisillä paikoilla, jotta ihmisten on sinne helppo tulla.

 4. Olipa nopea palvelu! Näin alempana että sulla aika stressaavia hommia edessä, joten hyvä jos voit nyt pyhänä vähän levätä ja hoitaa tuota sairastumista.Pikaisiin parenemisiin!

 5. Susupeatal,
  Kiitos. Kunhan nuo lääkkeet vielä puraisevat kunnolla, niin eiköhän tästä selvitä pienin ruhjein 😉

  MM,
  Todellakin varmaan näillä suurilla paikkakunnilla yritetään purkaa päivystyssumaa näillä keinoilla. Eikä se ole ollenkaan huono asia. Nauru-unet ovat tilauksessa 🙂

  Vaiheinen,
  Tehotoiminta toimii ja sitä pääsee kotiin hyvissä ajoin notkumasta sieltä. On sitä tullut pikkukaupunkien vastaavissa paikoissa joskus jonetettua seitsemän tuntia putkeen…

  Hirlii,
  Kiitos. Pöpöjen torjunta on täydellä vaihteella käynnissä.

  Hamalainen,
  Miten olisi punainen viltti? Vai ärsyttääkö se vain niin paljon ettei pysty lepäämään.

  Sooloilija,
  Tämä on se Jorvin sairaala, joka oli todella luotaan työntävä. Sisäänkäyntiä piti hakemalla hakea ja sitten mentiinkin sisään niiden komeiden ovien sivuovesta. Matkan varrella piti päihittää muutama betoninen ajoramppi ja jalkakäytävän paikasta ei oikein ollut takuita. Sekin loppui juuri ennen sisäänkäynti työmaan vuoksi.

  Yaelian,
  Kiitos. Jos tämän päivän huilisi ja toivoisi noiden lääkkeiden puraiseen huomiseksi jo sen verran, että pystyy kirjoittamaan.

 6. Täällä periferiassa saa sentään kätelläkin lääkäriä, jos vain jaksaa odottaa. Lääkärillä olen käyttänyt vain vaimoa, itse ei ole ollut terveenä tarvis ja sairaana taas ei kykene. Selkääkin parantelen pikku hiljaa vain olemalla ja pikku liikunnalla.

  Paranemista sinullekin!

 7. Kiitos Iisi,
  Hyvinhän siinä lätkämatsissa kävi 🙂

  Pikku liikunta on parasta selkävaivojen paranteluun. Lääkäreissä ei ole kiva käydä, joskus on pakko.

 8. Kiitos Arleena,
  Kyllä se tästä taitaa taittua, hitaasti vain purevat nuo pillerit. Jaa, minäkö malttamaton… Onhan tuo sentäs viikon kuuri!

 9. Siellähän olikin sukkela palvelu, mutta ala-arvoista, etteivät ottaneet selvää päivystävästä apteekista! Toisaalta sitä kaipaisi kipeänä hoivaa ja huolenpitoa, mutta toisaalta jos kerran on selvät näytöt vaivasta, niin mitäpä sitä lääkärin aikaa vaivaamaan. Itse pyrin hoitamaan asiat mahdollisimman pitkälle ihan puhelimessa käsin, mutta aina sitä joutuu välillä käymään paikanpäälläkin. Toivottavasti alkaa jo helpottaa!

 10. Pikaista paranemista sinulle! Kannattaisi kyllä miettiä, onko järkeä sairastaa pääsiäislomalla, tai millään muullakaan lomalla.

  Taitaa minunkin olla aika painua pehkuihin, kun näin tuolla edellä hienon kananmunan ja olin sitten kirjoittaa nimeksi munakakkeli, mutta sitten kirjoitinkin herkemmän nimen. Sehän olen minä 😀

 11. Inkivääri,
  Olin hieman yllättynyt etteivät nuo päivystävät apteekit olleet esillä. Toki ne hoitajattaret niitä yritti netistä etsiä, mutta varsin surkein tuloksin. Voi kun voisikin hoidella puhelimella kaikki vaivansa 😉 Jo vain, olo on paranemaan päin. Mutta hommat tekemättä!

  Uuna,
  Kiitos paranemistoivotuksista. Taidan olla liian tunnollinen työntekijä ja sairastan paljon lomilla. Tosin tämä vaiva iskee aina tietyn stressipiikin ylitettyäni, joten ei ole ensimmäinen kerta. Toivotaan, että olisi viimeinen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s