Sunday Classic – 120409

Kauan odotettu konserttitapahtuma toteutui Joe Jacksonin saapuessa ‘Body and Soul‘ -kiertueella esiintymään Coloradon Red Rocks -amphiteatteriin 31.5.1984.  Loppukevään kelit olivat suotuisia, lämpötila oli huidellut reippaasti yli + 20 asteen jo jonkin aikaa, joten picknic tuossa luonnon muovaamassa amphiteatterissa loi nautinnolliset puitteet loistavalle musiikkielämykselle.

‘Body and Soul’ on Joe Jacksonin vuonna 1984 julkaistu albumi, jossa  jatkui ansiokkaasti hänelle tyypillinen pop/jazz tyylilaji, tosin mausteeksi tälle albumille oli heitetty ripaus salsaa.

Päivän klassikkona soi kuitenkin hieman tunnetummalta  vuoden 1982 ‘Night and day‘ -albumilta sen kuuluisin biisi. Tähän on taas syynä You Tuben rajallisuus, sillä sieltä tuli valitsemani biisin kohdalle taas ilmoitus ettei se ole kuultavissa meidän maassa!

Tämä vaihtoehtobiisi sopii kuitenkin hyvin tämän hetken fiiliksiin 😉 Tosin, ei tästäkään meinannut löytyä kelpoversiota!

Stepping Out

‘You Can’t Get What You Want (Until You Know What You Want’ -biisin olisin halunnut soittaa tänään tuolta ‘Body and Soul’ -albumilta. Voit käydä kuuntelemassa sen tästä linkistä.

Red Rocks:

Red Rocks on kuuluisa luonnon muovaama amphiteatteri pienessä Morrisonin kaupungissa, Denveristä länteen. Kalliovuorten alarinteillä. Paikka on muodostunut kahden vertikaalisen hiekkakivi -monoliitin väliin, esiintymislava sijaitsee vaakatasossa olevan ‘kivilevyn’ päällä. Maasto nousee noita punaisia monoliitteja myötäillen luoden paikkaan loistavan akustiikan. Konserttikäytössä Red Rocks on ollut jo vuodesta 1906 ja ensimmäinen kunnollinen rock-konsertti siellä pidettiin 1964, jolloin The Beatles esiintyi siellä. Red Rockin suosiosta  kertoo se, että kaikki meganimet haluavat esiintyä sillä. Kuuluisimpia siellä taltioituja konsertteja on ehkä U2:n ‘Live at Red Rocks: Under a Blood Red Sky’, tuon konsertin jätin muuten väliin, kun vettä tuli kuin saavista kaatamalla 😮

15 comments on “Sunday Classic – 120409

 1. Ohhoh, nyt tuli ihan vieras artisti ja vieraita biisejä. Tuo You can’t…jne iski paremmin.

  80-luku ei todellakaan ole minulla mitenkään hallussa, luulin, että Joe Jackson oli joku Jackson Five-bändin veljeksistä!

 2. Susupetal,
  Ei se mitään 🙂 Yksi sunnuntai klassikoiden parhaita puolia on tutustuminen uusiin, itselle vieraisiin, artisteihin ja biiseihin. Useita hyviä uusia tuttavuuksiahan olemme jo löytäneet soittolistaoilta. Joe Jackson on brittimies ja pitää kuunnella paljon ja kovaa. Aloitti muuten uransa jo 70-luvun puolella. Historia tuntee myös samalla nimellä varustetun Chicago Blackhawsien baseball pelaajan, joka tuli kuuluisaksi pelaamisestaan paljan jaloin 😀

 3. Olen kyllä kuullut tämän, mutten tiennyt esiintyjän nimeä.. Jacksoneita kun on vähän joka lähtöön..
  Tämä voisi olla livenä hyvä kokonaisuus bändinä, mutta tästä kuunneltuna ei ole huono, muttei kosketakaan, sanoituksia en osannut kuunnella.

 4. Sooloilija,
  Oitis lähtisin konserttiin, jos Joe sattuisi tänne tupsahtamaan. En tiedä onko käynyt koskaan. Tietääköhän kuukkeli… Eipä löydy merkintää! Joten olisi siis aika tulla 🙂 Pitää kuunnella kovaa ja paljon!!!

 5. Apuaaa!!! Eikö tätä tunne kukaan!!! Missä Vaiheinen…???

  Hirlii,
  No olitko 😉 Minä en nyt ymmärrä tätä outoutta, sillä tätä kuulee varsin usein radiosta, meillä, vielä nykyisinkin. No ehkä me kuunnellaan eri kanavia tai jotain. Tämä oli aikoinaan sen sortin biisi, että muistan ensi kuuntelusta lähtien pitääneni tästä. Itse asiassa, ensi kuuntelukerralla todettiin vielä ääneen, että tästä tulee megahitti! Ja niinhän siitä tuli. Siis ainakin jenkkilässä.

  On tässä nyt se hyvä puoli, että voin soitella teille mielin määrin Joe Jacksonia tulevaisuudessa 😉

 6. No, minä kyllä tunnen ja muistan sekä esiintyjän että piisin. Kiitos lienee varmaan alkujaan sinun? Tykkään vieläkin. Jotenkin raikasta (varmaan tuo pimputtelu).

 7. Siitä onkin aikaa, kun olen viimeksi kuullut tämän biisin. Tykkään sen letkeästä meiningistä. Videon kuvasto toi ihanasti mieleen New Yorkin, lempparikaupunkini. Hitsit, nyt alkoi nousta matkakuume!

 8. Halo Efekti,
  Älä nyt loukkaannu, mutta minä en ole aivan varma voiko sinua laskea muistajiksi mukaan, sillä tiedän soittaneeni tätä sinulle sen miljoona kertaa 😉 Hyvä, että muistat. Tämä oli sillä yhdellä kooste kasetillakin!

  Viides rooli,
  Ah! Vihdoin!!! 😀 Kevättä rinnassa, eikun menoksi!

  Yaelian,
  No alkaahan ihmisillä muistilokeroista tupsahdella mieluista kuultavaa 😉 Taitaa nämä pitkät pyhät vain lamaannuttaa ihmisiä muistamattomuuden tilaan 😉 Joe Jacksonilla on paljon hyvää tavaraa!

 9. ehdin jo huolestua, eikö sunnuntaiklassikkoa tänään tulekaan.. 😀 sekä j.j. että tuo stepping out ovat kyllä tuttuja, mutta you can’t get what you want until you know what you want -biisiä en muista kuulleeni koskaan aiemmin. hyvin sopivat molemmat tähän hämärtyvään sunnuntai-iltaan!

 10. Juanita,
  No hätä, tuolla klassikkojen omalla sivulla oli linkkilista jo auki eilen illalla ja varhaisimmat olivat sinne jo omansa ennen minun aamua laittaneet 🙂 Otti hieman koville tämän löytäminen, siis kelvollisen version. Ideaakin haeskelin hetken. Illalla nukkumaan mennessäni ajattelin, että soitan siitä unesta biisin mitä satun näkemään. No ne unet olivat niin tylsiä, ettei niistä mitään irronnut 😀

 11. Juanita,
  Kaikkea ei voi aina kerralla huomata. Tuossa taannoin oli kysely, jossa tiedustelin laitetaanko oma blogi pystyyn vai oma sivu tähän blogiin. Tuo voitti. Ennen nimittäin linkittelin niitä aina oman postaukseni jälkeen, mutta on tämä paljon kätevämpää 🙂

 12. Pingback: Sunday Classic – 231011 | Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s