Ai mikä kulta…

Kukapa tänään Jyväskylän kaduilla kulkenut olisi ymmärtänyt arkisesta menosta ja hulinasta, että kaupunkiin voitettiin eilen sen historian ensimmäin jääkiekon kultamitali. Vaisua, enemmän kuin vaisua. Ainoa bongaamani merkki oli tämä, hieman keskustasta syrjemmällä sijainneen kukkakaupan kyltti:

jyp_09

Illalla oli hieman hilpeämpi meininki. Kaarsin juuri kaupunkiin jokin aika matsin päätyttyä ja oitis jouduin pääkadulla, ilmeisesti rinkiä ajaneen nuorison,  etuikkunoista jääkiekkojoukkueemme lippuja heiluttelevien autoletkaan. Nuoria miehiä singahteli porttikongeista jalkakäytäville se riemun ilme silmissään ja suuntasivat kulkuaan kohti keskustan menomestoja. Autosta noustessani kuului railakasta hoilaamista ja riemun huutoja noin kilometrin päässä sijaitsevalta Hippokselta. Nopeasti sekin hiljeni. No onneksi paikallisradio soitti tuota,  jo täälläkin tällä viikolla soitettua kannatuslaulua. Ei siis kannata voittaa muita kuin mäkihypyn kultamitaleita Jyväskylään!

Kuriositeettina kerrottakoon, että jääkiekkojoukkueemme nykyinen omistaja rakennutti uuden ja hulppean talon tässä muutama vuosi sitten. Pari vuotta siinä asuttuaan, pesiytyi kärppä töllin alle. Mahtoi olla makoisa voitto 😉

Reissu oli rankka, mutta tulipahan tehtyä. Hommat hoitoon ja pikaisesti takaisin. Ketään muita kuin Muoria en kerinnyt näkemään, sillä tämä päivä oli täysi opinnoista. Hetken aikaa huilattuani kiisin taas takaisin Espooseen. Ja nyt nukkumaan. Öitä.

7 comments on “Ai mikä kulta…

 1. No, olipa vaisun tuntuiset juhlat -jyväskyläläiset ovat näköjään hillittyä kansaa.

  Vaan hyvä, että reissu meni muuten hyvin. Back in business.

 2. Back in business, Susupetal! Mielelläni olisin jäänyt vielä unten mailla, mutta eiköhän nämä pari päivää tässä vielä jaksa kitkutella… 😉 Hillittyjä, heh!

 3. Täällä ei ole ollut vaisua silloin kun Kärpät on voittanut, mm. viime vuonna.. Torillakin oli iso kansanjuhla sitten myöhemmin.
  Saapa nähdä järjestävätkö hopeajuhlia.. Vai onko se vieläkin niin, että ‘hopea on häpeä’ eikä sitä enää juhlita kun on kotiin tultu..

 4. Teeveessä näytti kovalta hulinalta, kun syrjäsilmällä katsoin. Vai oliko se itse joukkue joka siinä iloitsi taisi ollakin.

  Kärppä se näköjään tiesi miten huomio otetaan kilpailijasta.

 5. Sooloilija,
  Kai ne siellä Jyväskylässä jotain pykäävät pystyyn, en vain sattunut sinne ‘oikeaan’ aikaan. No, mitali kuin mitali. Ainahan niitä on syytä edes hieman juhlistaa 😉

  Arleena,
  Kärppä on ovela eläin 😉

 6. Neulekirppu,
  Jaa, hyvä tietää. Koskaan en ole siellä käynyt. Ohitse mennyt usein ja siinähän on ollut kukkakauppa niin kauan kuin muistan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s