Sunday Classic – 190409

Olen nukkunut tässä viimeiset pari päivää päätä tyhjäksi. Sieltä on lähtenyt liikkeelle sellaista kamaa, että on pitänyt toisinaan herätä naureskelemaan ja ihmettelemään mistä ne oikein popsahtelevat. Perättäisinä unijaksoina on putkahdellut sen verran ihmeellisiä asioita samaan teemaan liittyen, että kaippa niitä sitten täytyy työstää siellä, sillä arkena en ole osannut kaikkea tuollaista ajatella. No mukavampaa hommoo tämä tyhjennys näin on kuin sairastamalla. Tyhjäksi se on saatava, jotta pystyy aloittamaan sen kevään suururakan töissä ilman häiritseviä sivujuonteinta. Tai no, tulikohan niitä nyt noista unista… ehkis uusia, mutta hulvattoman hauskoja.

Päivän klassikoksi sopii oivallisesti yhden suursuosikkini eli Supertrampin Dreamer ‘-biisi. Tämä kipale löytyy vuoden 1974 ‘Crime of the Century’ -albumilta, jolta muuten löytyy suurin osa bändin suosikeistani. Tuon albumin nimikkobiisin olen soittanut klassikoissa jo reilu vuosi sitten.

– … ‘I said “Far out, What a day, What a year, a laugh it is” ‘…. –

Supertramp oli 1970 ja 1980 luvuilla vaikuttanut brittiläinen proge-bändi, jolta on tosin ilmestynyt albumi tai pari tämän vuosikymmenen aikana ilman sen suurempaa menestystä. Tässä olisi bändi, jonka näkemistä livenä en pistäisi yhtään pahakseni. Bändin kotisivut löytyvät tästä linkistä.

28 comments on “Sunday Classic – 190409

 1. Mitäköhän sieltä päästä onkaan putkahtanut…

  Loisto valinta, olin aikoinaan suuri Supertramp-fani ja mulla oli aikoinaan tuo albumikin, jossain vaiheessa se vain hävisi jonnekin. Ja Dreamer kipaleesta olen aina pitänyt!

 2. Ihan vieras bändi ja kappale, Mutta täähän onkin progebändi… Miksi monet tuon ajan progebändien laulajat kuulostavat samanlaisilta?

 3. Tämä on mullekin vieras, mutta hyvinhän tämä svengaa.
  Musiikin ystävänä ja tiedonjanoisena tykkäilen, että jos jotain ei ole tiennyt, nyt tietää.
  Kiitos!

 4. Supertramp nappaa, olen itse asiassa pallotellut laittavani Breakfast in America (oma suosikkibiisini) näihin sunnuntaiklassikoihin. Kundeilla on ihanan korkeat lauluäänet, letkeä meno ja puhaltimet hallussa.

 5. Supertrampin olin unohtanut aivan tyystiin, hyvä kun palautit mieleen. Jostakin syystä se on silloin aikoinaankin ollut mulle tuntemattomampi. Liekö tuo korkea lauluääni vieroittanut.

  Jaa-jaa, mytpä onkin klassikkopäivä, lähdempä tästä itsekin etsimään päivän piisiä.

 6. Kari,
  Muisti tekee näemmä tepposia meille kaikille 😉

  Yaelian,
  No et kyllä oikeasti halua tietää mitä sieltä on putkahdellut! Miten levyt voivat vain hävitä jonnekkin…. Tai no, tiedän. On sitä, ainakin kasettien suhteen, tapahtunut täälläkin 🙂 Supertramp on parasta, mutta vaatii ehkä oman hetkensä ja mielentilansa. Juuri tälläisen 😀

  Tuima,
  Samasta tuubista niitä vissiin silloin tehtailtiin ja miksaukset, ne vähäiset, tehtiin samoissa studioissa. Tosin Rick Davisin ääni on mielestäni niin tunnistettavissa eroon niistä muista ettei erehtymisen vaaraa oikeastaan ole. Tai oikeastaan molemmat herrat, eli Roger Hodgson taitaa se kimeämpi ääninen olla 😉

  Sooloilija,
  Näillä on niin huikea tuotanto, että varmasti kuullaan tätä bändiä tulevaisuudessakin Sunnuntaiklassikoissa! Mukava kun pidit 🙂

  Papi,
  Uudet tuttavuuden musiikin saralla ovat aina tervetulleita.

  Viides rooli,
  Breakfast in American olen tainnut soitella jo puhkipilalle! Kokooma cd löytyy levyhyllystä tällä hetkellä ja sekin jostain ulkomailta tuotuna, sillä jossain vaiheessa näitä oli todella hankala löytää kotimaisista levyhyllyistä.

  Halo Efekti,
  Mikä helvetti tuossa lauluäänessä nyt on vikana… Ei ymmärrä. Täytyyhän miehellä ääni olla ja minusta se sopii todella hyvin näihin biiseihin ja puhaltimien joukkoon 🙂 Eipä me kuule tätä silloin aikoinaan kuunneltu. Muistan sen jostain Muuramen porukoista, mutta ei kaupungissa tällaista… 😉

  Tulen kohta kuuntelemaan.

 7. Nimi oli hämärstä tuttu, mutta aktiivisesti en ole tätä bändiä kuunnellut koskaan, ei kuulostanut pahalta.

  Vai putkahtelee päästä kaikenlaista. Tee niistä kuvia!

 8. Konsertti meni ihan ok, kuumekin toivottavasti ohi jo toissailtana ja yönä.

  Supertramp on tuttu nimi ja eniten iskenyt se söpö It’s raining again (jonka video tuli tossa katsottua), mutta nämä muut jääneet kyllä tuntemattomammiksi.

  Ekana tuli mieleen, että tämähän olikin taas niitä laulajan ääniä, jotka tunnistaa mistä seasta vain persoonallisuudellaan. Tosin ehkä tos on hiukan samaa kuin siinä jossain Yessin laulajas…?

 9. Pingback: heiluu » Blog Archive » Nuoruus youtubessa :D

 10. Supertramp on aivan outo, mutta mielenkiintoinen. Biisi sopii unennäkijöille, siellä maassa tapahtuu yhtä sun toista, olen myös huomannut saman;)

 11. en ole supertrampia aiemmin juuri kuunnellut, kun jotenkin tuota progea vähän vierastan, mutta eihän tämä kuulostanut yhtään hullummalta 😀

 12. Susupetal,
  Kannattasikohan aktivoitua… 😮
  Ai piirtäen.. heh heh… Minä en osaa tuota komediallista sarjakuvapiirtoa, joten jätetään tällä kertaa väliin. Värejä niistä tietysti saisi irti, mutta ei ne nyt vielä ole loppuun käsiteltyjä, unissa.

  Timo,
  Ai Jon Anderssonissa! Älä höpötä! Eikös sulla ole Breakfast in Anerica -albumi??? Muistelisin niistä arvuuttelulevynkansijutuista.

  No hyvä, että olet paranemaan päin!

  Tuima,
  Aika villiksi aiot heittäytyä 😉 Tosin olen myös mietiskellyt sitä pitkään. Otetaanko siitä teema ensi sunnuntaille?

  Hirlii,
  Unennäkijöiden elämä on aika hauskaa!

  Juanita,
  Eipä niin, eikä tämä niin progea ole kaikkinensakkaan kuin joku tosi proge on. Suosittelen.

  Hoover,
  Nostalgiaa tarvitaan aina välillä 🙂

 13. Elegia,
  Hyvä kun kelepas 😉

  Vaiheinen,
  Mikä ihmeen rallatus tämä muka… !!! Heh! Se on sitä poljentoa 😉

  Timo,
  Dementia!

  Tuima,
  Discoa se siis on! Ei nyt jaksa kuunnella viittäkymmentä kertaa miiami visee… 😉

 14. Tuima,
  On se tunnarijuttu aivan hyvä ehdotus. Ehkä joskus… 😉 Mutta kun ei katso enää nykyisin telkkaria, niin ei muista enää niitä vanhojakaan!

 15. Pingback: Sunday Classic – 030110 « Parallel Lines

 16. Pingback: Sunday Classic – 260212 | Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s