Rimakauhua

Kävin ‘mestoilla’ tänään, mutta aika nihkeää oli ja sato jäi laihanlaiseksi. No, saattaa siellä Elegian riemuksi pari hauskutusta tulla lähipäivinä eetteriin, jos ei muidenkin 😉

Rimakauhu iski aamulla ottaessani esille Ison-Nikonin ja jälleen kerran ihmeteltyäni sen monimutkaisia ominaisuuksia. Katsoin myös uudemman kerran tämän System Operatorin vinkkaaman opetusvideon tuon kameran käytöstä. (Tuolla videolla on muuten ehkä parhaiten, ikinä, selvitetty ‘White Balance’, suosittelen katsottavaksi kameran kuin kameran omistajalle kohdasta 53:39.) Rimakauhu vain paheni. Matkaan otin vain Pikku-Nikonin ja myhäilin tyytyväisenä ‘sadon’ niukkuuden nähtyäni. Päätin jatkaa ison kameran kanssa harjoittelua kotioloissa ja tyytyä ulkona näihin minimalistisiin abstrakteihin. Toistaiseksi.

abstrakti_1 rimakauhu

Advertisements

16 comments on “Rimakauhua

 1. Mä kyllä menisin ihan mielelläni tuohon häkkyrään…Kíitos linkistä tuohon opetusvideoon,täytyy katsella se paremmalla ajalla..

  • Yaelian,
   Älä sinäkään kuule mene tuohon! Onhan se video hieman näkkärimalli ja jenkeille suunnattu kokkikouluineen, mutta siellä on paljon asiaakin. Opettavainen!

 2. Noi kaikki vauhdikkaat suoraa menevät/putoavat on kivoja, sellaiset paikallaan pyörivät taas on tylsiä…

  Kiitos vinkistä valkotasapainoon, se onkin käynyt mielessä seuraavaksi opeteltavana. Harmi vain, että on noin kaukana se hyvä kohta videolla – no ei auta kuin antaa sen tuolla takana latautua vähitellen ja katsoa koska siihen asti on päästy.

  Yötä! 🙂

  • Timo,
   Mistä ihmeestä te kaikki nyt olette saaneet päähänne, että tämä olisi joku vuoristorata 😮

   Se on hyvä pätkä, kannattaa kelata!

 3. Kamerat ovat minulle täysi mysteeri, en tekisi mitään järkkärillä, koska en osaisi käyttää sitä, enkä opetella. Nostan hattua ihmisille, jotka jotain asioista ymmärtävät.

  Tuo rimakauhu-kuva on hieno.

  • Kiitos Susupetal,
   Minäkin luulin sitä helpommaksi kuin se onkaan. Filmijärkkärit olivat paljon yksinkertaisempia. No onneksi Nikonin logiikka on hanskassa 🙂 Eihän sitä koskaan tiedä, vaikka vielä joku päivä hurahtaisit. Se saattaisi olla aika komeaa jälkeä, kun pokkarilla jo kuvaat noin hyvin.

 4. Höh, olin varma, että olet ihan haka sen ison kameran kanssa! Minäkään en ole jaksanut pitkään aikaan lukea manuaalia, mutta olen kokeillut kaikenlaista ja kuvannut enimmäkseen automaattiasetuksilla. Kovin lähelle ja kovin kauas sillä 18-135 mm linssillä en ole onnistunut pääsemään ja turhan harvoin viitsin ottaa jalustaakaan.

  Kiitos tuosta videolinkistä, siinäpä riittääkin puresteltavaa vähäksi aikaa!

  • Katriina,
   Laiskuus on ollut kaiken opettelemattomuuden takana. Ja tämä video selkeytti paljon asioita, joita pelkästään manualia lukemalla ei ymmärrä. Sitä macro-linssiä vielä haaveilen, mutta olkoon haaveissa niin kauan kuin perusteet on klaarattu.

  • System Operator,
   On ollut iloa! On myös pistänyt päätä sekaisin välillä aika lujaa, mutta onneksi siinä on kelausnappi ja pause 😉

 5. Onpa hyvä etten ostanut järkkäriä, samanlainen rimakauhu olisi iskenyt, noita kieppuvia härveleitäkään ei sisuskaluni kestä, hieno kuva, melkein jo voin pahoin… Mutta videolinkistä kiitti, lahjoitan sen miniälle.

  • Sirokko,
   Kai se vaatii aikamoisen määrän opettelua ja sitkeyttä, koekuvia ja taas koekuvia. Onneksi se on nyt edullista näin digiaikana kokeilla kaikenlaista. Miniälle hyvä lahjus 🙂
   Tuo on muuten köynnöstuki, ei tarvitse pistää päätään pyörälle 😉

 6. Ei kannata potea rimakauhua – tutustukaa hiljaa ja hellästi järkkäriinne, niin se tottelee (jos tottelee) 😀

  Nyt menen katsomaan, Lepis, sinun satoa! Ja klassikot kuuntelen huomenna, koska tänään ei vaan voi. 😉

  • Elegia,
   Sato jäi siis todella vaatimattomaksi, eihän siellä vielä mitään kukkinut! Kaikkea tylsää, jonka olin jo kuvannut aiemmin… plaah. Luontokin on mua vastaan 😉 Järkkärin kanssa seurustelu on aika pitkäpiimäistä ja sänkyyn en sitä vie, se on vissi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s