Sunday Classic – 070609

Sen verran iso likasangollinen sitä itseään rävähti niskaan takavasemmalta tässä viikko sitten ja ajattelin soittaa sen pois painamasta tämän The Who:n ‘Behind Blue Eyes’ -biisin myötä. Mieli on jo sen verran kuitenkin tässä puunatessa vetreytynyt, että tämän hetken fiiliksiin sopii paremmin tämä:

Tätä katsellessa ei voi kuin tulla hyvälle tuulelle 😉

Baba O’Riley‘ löytyy vuoden 1971 ‘Who’s Next‘ -albumilta. Tosin biisi on kirjoitettu jo Tommy-rock ooppera albumille 1969, mutta julkaistiin vasta myöhemmin. Se olisi ollut myös yksi kantavia biisejä Pete TownshehdinLifehouse‘ – rock oopperassa, jonka hän hyllytti ‘Who’s Next’ -albuminen tekemisen myötä. Rolling Stone -lehden 500:n tärkeimmän rockbiisin listalla tämä on yltänyt sijalle 340.

(Ja on tämä hankalaa käydä lisäämässä video tuolla toisessa ohjelmassa… )

23 comments on “Sunday Classic – 070609

 1. Jes. Hieno biisi. Tämä toimii ja parantaa aina. Samaa voi sanoa Behind Blue Eyes-biisistäkin. Ihan hienoutta näissä biiseissä riittää.

 2. Vaiheinen,
  Jees, eikö vain. Sinähän muistaakseni soitit tuon Behind Blue Eyes kerran, joten senkin puolesta oli hyvä valita jokin muu. Ja kun se kerran sopi taas tilanteeseen 😉

  • Yaelian,
   Nämä The Whon biisit tuntuvat tupsahtelevan eetteriin säännöllisin väliajoin hieman kaikessa mediassa. Ei mitään unhohdettua tavaraa siis 🙂

 3. Tuo Behind Blues Eyes on tutumpi mulle, tämä vieraampi. Ja pidän siitä enemmän kuin tästä. Who on Who (älä välitä, nuo sitä-itseänsä levittävät ovat itse sitä-itseänsä).

  • Hirlii,
   Eilen puunatessa suhde noiden kahden piisin välillä oli 2:1 Radio Cityssä, joten molemmat soi, toinen hivenen ahkerammin. Minä pidän molemmista aivan yhtä paljon. Itse asiassa olisi aika vaikeaa nostaa bändin tuotannosta yhtä ylitse muiden.

 4. Tämän biisin — tai siis palan siitä — kuulee nykyään viikoittain Maikkarilla, kun CSI: New York -sarja pyörähtää käyntiin. Roger Daltreyn energistä esiintymistä olen aina ihaillut, karismaattinen laulaja.

  • Viides rooli,
   Piti oikein ponnistella muistihermoja, sillä siitä on niin kauan kun olen katsonut kyseistä sarjaa (tai telkkaria muutenkaan), mutta niinpä taitaa olla 🙂 Daltreyllä on yksi rockmaailman seksikkäimmistä lauluäänistä!

 5. Vieras on minullekin. Mutta voisi kuvitella, että joku Santana olisi voinut olla kateellinen. Sillä ei tämä oopperaa ole, vaan rockjazzia.

 6. Minulla parempi Who-tietämys on jostain syystä jäänyt My Generationiin, mutta tuttu ja hieno biisi tämä on.

 7. Jee, CSI alkaa!

  No, tunsinhan tämän kuitenkin ennenkin. Ei ole muuten pitkä aika siitä, kun katsoin Tommyn viimeksi.

  Vai sitä itseään takavasemmalta, toivon mukaan ei paina enää mieltä.

 8. the who oli kyllä hieno bändi, ja tässäkin kappaleessa on tuoreus säilynyt! ikävää tuollaiset salakavalat takavasemmat, mutta hyvä jos mieli on jo parantunut, voima/terapiamusiikkiin voi onneksi aina luottaa!

 9. Tämä on kyllä hieno. Mistä nämä tekijät raapivat näitä sointuja ja tekstejä?

  Mulla on niin paljon nyt kaikenlaista, etten oiken ehdi blogiani päivittää. Käyn kyllä katsomassa aina nämä. tämä on niin hieno juttu!

  • Papi,
   Sanos muuta, kunpa olisikin tuollainen sanan taito! Täällä on kanssa aikasen kiireistä ollut ja hitaalla käy blogin (blogien) päivitys. Mutta niinhän ne kesät yleensä… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s