Hello! I’m back

Näin lyhyeksi tämä netittitauko sitten jäi! Tiedä vaikka olisi ollut lyhyempikin, sillä Ellu hiipi sisään puhumatta mitään. Ei edes tekstaria laittanut. Hetki sitten ajattelin kokeilla, josko pitivät kaupan teon yhteydessä antamansa lupauksensa. Hetken toki ihmettin miksi tarvitsen kolme kaapelia, 0,5 m, 1m ja 3m, kunnes hoksasin laittaa tuolla eteisessä sijaitsevaan kytkentäkaappiin sen lyhyemmän sattuman varaisiin reikiin. Toki yhdessä niistä numero vastasi tuota lähintä reikää olohuoneen seinässä. Ne kaksi muuta ovat koneen ja seinän väliin. Aivan kätevää että voi valita tarvitsemansa kaapelin pituuden. Langatonta verkkoa en virittänyt vielä, liian myöhä siihen hommaan. Katsotaan sitä huomenna.

Muutto sujui vallan mainiosti. Muuttomiehet toki tulivat kolme tuntia etuajassa ja en tietenkään ollut aivan valmis. Yritin niitä hätyytellä pois ja onnistuinkin vartiksi. Päätettiin sitten vain aloittaa autoon roudaaminen, joka osoittautuikin aivan hyväksi hommaksi. Sain siinä poikien kantaessa tavaraa loput laatikoihin ja omat apujoukotkin kerkesivät saapua niihin hätiin. Loppujen lopuksi kävi niin hyvin, että vanha kämppä oli tyhjä ja siivottu ilta kuuteen mennessä ja pääsi tyhjentämään laatikoita tänne. Tosin ei siinä enää paljoa mitään jaksanut muuta kuin tärkeimmät astiat hyllyttää, saunoa ja syöpötellä hyvin.

huiskis huiskis

Sen jälkeen mitään järkevää ei ole päässyt tapahtumaan. Muuttolaatikot ovat toki tyhjiä, mutta kaikki on edelleen huiskin haiskin. Yritän järkeistää tavaroiden asettelua ja tässä vaiheessa vasta miettiä mitä tarvitsen (ne vanhat vaatteet) ja mitkä lähtevät kirpparille ja mitkä menevät kesäsäilöön. Jotain olen jo onnistunut laittamaan kokonaan pois. Muu ylimääräinen roina katosi sinne vanhan asunnon roskikseen. Ei sitä tähän muuttoon paljoa onneksi ollut kerinnyt kerääntyä. Mieluimmin pohdiskelen paikat nyt, kuin siirtelen niitä paikasta toiseen myöhemmin 😉 Eihän tässä mitään kiirettä ole.

Tänään pidin jopa vapaapäivän, nukuin ja kävin päiväretkellä Korkeasaaressa. Harrastelin kukkakuvailua ja todella lepäsin. Oli tämä sen verran rankka rytistys, tuossa meni pari yötä aika vähillä unilla, että alkoi jo olla sen verran väsynyt etteivät hommat enää edistyneet. Huomenna alkaa tiukka loppurytistys. Mitään ei ole onneksi tarvinnut ostaa, sillä verhot passaa, huonekalut passaa, matot passaa ja valisimet passaa. No keittiöön käytiin hakemassa uudet tuolit Ikean alesta. Ja ehkäpä hommaan jossain vaiheessa kaapiston, jonne saan nuo kaikki kansiot jemmaan.

Muuten olen näin ensi päivien jälkeen varsin tyytyväinen vaihdokseen. Tilaratkaisut ovat paljon jouhevammat ja täällä on niin hiljaista, että välillä epäilen olevani ainoa ihminen koko talossa. Ympäristöön en ole vielä kerinnyt tutustua sen paremmin, mutta ensi silmäyksellä ok ja sielläkin on varsin hiljaista.

Ps. Tämä kuitu on muuten sairaan nopea!

Advertisements

22 comments on “Hello! I’m back

 1. Minultakin onnea uuteen kotiin,kuulostaa hyvältä kun kaikki mahtui hyvin eikä tarvinnut uusia juttuja muuton takia hankkia 🙂

  • Kiitos Yaelian,
   Hyvin mahtuu, vaikkakin kaappitilaa on vähemmän kuin edellisessä. No, rajoitaa ylimääräisen roinan säilyttelyä 😉

  • Kiitos Susupetal,
   Ai Turusta!!! Toit sitten sateet tullessasi 😉 Tupaantuliaisia joutuu vielä odottelemaan kunnes saan rojut tuupattua johonkin. Mutta sitten…

 2. Olet sä aika sähäkkä muuttaja, päivässä lodjut tyhjiksi, vautsi! Onnea uuteen tupaan! Mukavaa, että ehdit levätä. Sun tahdilla tänä iltana tavarat paikoillaan? (Mulla on vielä kolmen vuoden jälkeen einyt enää muuttolaatikoita, mutta remppa kesken, prkl! Mm. yläkerran vessan kaakelit on olleet jo kolme vuotta mun tiellä vaatehuoneessa lattialla ja vielä kerran prkl!! Mä jo Miehelle sanoin, että tietääkös, että kaakelimuotikin muuttuu, ja kohta mä haluan kaupasta erinäköiset, prkl! ) 😉

  • Krisu,
   Tähän on niin paljon jo rutiinia 😀 Ja jos en tee tätä vauhdilla, niin sitten se ei tapahdu ikinä! Yleensä ei aivan loppuun saakka, jotain jää aina uupumaan. Nyt on kyllä harvinaisen hyvällä mallilla!
   Ala uhkaileen sitä miestä, että Lepis tulee pistään laatat paikoilleen! Luulisi tepsivän 😉

  • Kiitos Tuima,
   No ilmeisesti vaihtui kaupunginosakin, tosin siten että työmatka piteni vain noin 1,5 kilometrin verran (autotietä), oikopolkuja en ole vielä kolunnut. Ei paha siis 🙂

 3. Onnea uuteen kotiin! Ihana kuva! Muutin noin puoli vuotta sitten ja vieläkin on yksi huone varastona ja laatikoita purkamatta mielin määrin joten tehän nopeita olette! Yövieras jolle on oltava oma huone, tulee kyllä ensi viikolla joten on laitettava töpinäksi parin päivän sisällä. Tämä luonne kun saa aikaseksi silloin kun on pakko mutta ei muuten.

  • Kiitos Savisuti,
   Minusta tuntuu, että saunaan saattaa muodostua kerääntymiä. Ainakin jos en nyt ahkeroi 🙂 Meikäläisellä on samaa luonnevikaa… 😀 Kaikki aikanaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s