Käsityöläisyys kunniaan!

Mihin ovat kadonneet vanhat kunnon käsityöläisammatit, kuten verhonipsuasentajat?

verrhonipsut

roikkumattomat

Tai ehkäpä pitäisi kysymäni, miksi jokaiselle vuosikymmenelle pitää kehitää uudenlaiset verhokiskot! Hämmästykseni oli suuri kun näitä metsästäessäni totesin ne ensiksikin äärettömän vaikeiksi löytää ja toiseksi myivät erillisissä pusseissa nuo kiskoon viritettävät osat ja ne nipsut! Tässä vaiheessa meikäläisen saituus sai tietysti sairaalloisia piirteitä ja ostin vain nuita pujotettavia, sillä nipsuja löytyy ennestään jos jonkinlaisia. Ei tosin tuolla ujutuksella riittävästi. Näprääminen on kivaa!

26 comments on “Käsityöläisyys kunniaan!

 1. Joo, mikään ei ole pysyvää, ei varsinkaan, kun muuttaa, silloin sen huomaa. Höh, täältäkin löytyy jos jonkinlaisia nipsuja ja napsuja vanhoista asunnoista ja turha luulla, että sopivat.

  Vaan hienon kuvan olet ottanut.

  • Kiitos Susupetal,
   Luulisi tuon olevan sellainen asia, että se tehdään helpoksi. Eikös verhot ole yleensä niitä ensimmäisiä asioita joita haluaa muutettuaan viritellä. Minä ainakin 🙂

 2. Juuri niin, koko ajan pitää kehitellä kaikkea. Ihan hyvä sinänsä, mutta kehittelisivät sellaisia yhteensopivia juttuja. Kaameaa haaskaustakin tuollainen!

  Mutta kuva on hieno, riviin mars!

  • Elekia,
   Hassuahan tuossa on, että mikään muu ei muutu kuin kiskot ja niihin viritettävä osuus! Haaskausta nimenomaan. Mullakin on jos jonkinlaisia nipsuja ennestään. Kiitos kuva kehuista, rivit ovat hauskoja kokeilukohteita kameran asetuksille 😉

 3. Sulla oli tuuria, jos löysit vanhoihin kiskoihin sopivia nipsuja.
  Minua on raivostuttanut, kun omalle kohadalleni sattui juuri niin, ettei vanhaan kiskoon löytynyt uusia kiinnittimiä. Sitä se tuppaa olemaan. Pitää tehdä muutoksia muutosten vuoksi.Lisätään kulutusta.
  Minä tein ratkaisun ja poistin kaikki kiskot ja verhot. Ei ole enää vaivaa minkäänlaista, ei tarvitse edes pestä ja vaihtaa verhoja!

  • Aimarii,
   Toisinpäin siis 😉 Uusiin kiskoihin uusia kiinnitinosia, käytin vanhoista ne nipsuosat askartelemalla. Huh, mikä homma 😀 Minä taidan olla sellainen verhofriikki, että ilman en osaisi olla… kai.

 4. Viimeksi muuttaessani (eli lähes vuosi sitten) hoksasin soittaa taloyhtiön huoltomiehelle ja hän kysyi puhelimessa, että kuinka monta nipsua ja näitä toisia osia tarvitsen, niitä kun roikkui noin 10 kpl/ikkuna eli joku oli kai vienyt mennessään, mutta häveliäisyyssyistä jättänyt muutaman roikkumaan. Huoltomies henkilökohtaisesti toi ison pussillisen molempia.

  Eli ei tarvinnut itse ostaa, sai taloyhtiön puolesta. Samoin oli viety suihkuverhotangosta ripustimet, nekin huoltomies toi.

  Palohälytin on vielä kysymysmerkki – en ole ostanut, ja taloyhtiön ei kai kuulu hankkia. Olen kai velvollinen sen hankkimaan. Mutta onpa helppo siirtää sitä hankintaa..

  • Sooloilija,
   No olipas hyvä palvelu! Ei tullut mieleeni, harmi. No, täytyy pitää tämä vinkki mielessä. Periaatteessa kiinteistön omistaja on velvollinen hommaamaan palohälyttimen. Eikös ne kohta sakota, jos sitä ei ole 😮 Hupsis 😉

  • Kiitos Kari,
   Hauskaa leikkiä puurtamisen väliin 🙂 Arvasin, etten ole yksin tämän pulman kanssa! Terveisiä vaimolle 🙂

 5. Aivan oudon näköisiä laitoksia ovatten nuo, ehkä ei riitä käsityöläinen vaan tarvitaan insinööri;) Muistan kyllä entisistä muutoista että poikkeuksetta jouduttiin vaihtamaan kolme asiaa:pyykinpesukoneen liitos, telkkariantennin liitos ja juuri verhonripustimet! Nyt ei enää tarvii – laitettiin verhotangot ja niihin ei välttämättä tarvita nipsuja lainkaan vaan voi tehdä vaikka kujan verhoon:)

  • Inkivääri,
   Todella outoja ja hankalasti hankittavia! Pyykinpesukoneen liitoksesta piti tällä kertaa poistaa yksi osa siitä tyhjennysletkun päästä. Tv-antennin johto oli täällä jo valmiina ja vanhakin olisi käynyt. Tosin kävin sitten hakemassa sellaisen pidemmän version, joka pitää vielä kiinnittää tuonne lattialistan päälle jotenkin. Verhot ovat nyt onneksi paikoillaan, toistaiseksi… 😉

 6. Se on kyllä harmillista, kun aina ne muuttuvat, ja sitten ei enää mistään saa niitä mitä itellä on ennen ollut.
  Keksittäis yksi hyvä ja helppo juttu, ja sitten ei enää muuta!
  Hieno kuva muuten toi sun nipsukuva, hieno kuvakulma.

 7. Kovaa hommaa toi verhonripustus. Ensin vähintään ½ päivää menee ennenkuin kiinnittimet on kasassa, silitys ja sitten huojuvalla jakkaralla toiset ½ tuntia kädet suorana ylös pään yläpuolella asentamista, huh.

  🙂

 8. Auts, verhojen laitto tekee niskalle kipeää, ovat sitten millaiset tahansa. Meillä onkin verhot kummasti vähentyneet vuosien mittaan. Jotain jännää pyrin keksimään, etenkin helposti laitettavaa 🙂

  • Uuna,
   Niin tekee!!! Nyt tekisi hieroja terää tai kylpylä tai jotain. Minä olen sellainen verhonautiskelija, että tuskin ne vähenee. Vaikeuksien kautta voittoon 😉

 9. Tuota nipsuasiaa minäkin muutama viikko sitten tuskailin – että pitääkin joka paikassa olla erimalliset systeemit! Mutta kerrankin kävi mäihä – ennen kuin ehdin ostoksille, löysinkin siivouskaapin perimmäisestä nurkasta koko rasiallisen edellisen asukkaan jättämiä nipsuja.

  • Anne,
   Olen suorastaan kateellinen tuosta löydöstäsi. Onnekas tyttö! Näitä malleja löytty KodinAnttilasta. Bauhausissa on kanssa, mutta ne eivät liu yhtä hyvin. Ostin myös sieltä yhden satsin ja joutuu varmaan vaihtamaan ne paremmin luistuviin. Voi kökkö!

  • 😀 😀 😀 Hieman ovatkin sormet syyhynneet maalaamisen suuntaan viime päivinä, mutta ajattelin tauluja… seinälle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s