Löysin Heilan

Hellou,

Kotona jälleen. Mukava reissu vanhoille kotikulmille takana. Ohjelmassa kulttuuria, lepoa, kulttuuria, shoppailua, kulttuuria, hyviä ystäviä, kulttuuria ja Heila! Mutta mitäs minä tässä turhia kertoilen, tehän tiedätte jo HaloEfektin blogista mitä olen puuhaillut menneen viikon 😉 (Lähes.)

Kotimatkalla poikkesin Heinolassa Heilaa katsomassa. Matkaan tarttui kaikenlaisia herkkuja:

heiliraakaherkkuja

Tuo Heila on aika hyvä kauppa sopivasti matkan varrella. Siellä myydän lähituottajien puhtaasti tuottamia ruokatarvikkeita, niin raaka-aineita kuin jatkojalosteita. Hyllyistä löytyy mm.  jauhoja, lihaa, kalaa, vihanneksia, leipää ja paikalla tuotettua marjaviiniä. Ja niin hyvä palvelu, että kysyissäni mitä viiniä suosittelisitte meikäläisen salaisella reseptillä tehdylle raparperipiirakalle, niin hetken harkinnan jälkeen Viinimestari suositteli tuota Pihamaan Tyrniviiniä! Olihan sitä sitten ostettava, kun on raparperiakin matkassa 🙂 Muut tärkeät ainekset lähiviikkojen leipomuksiin löytyivät jauhohyllystä, eli luomu sämpyläjauhoja sekä luomuspeltti hiivaleipäjauhoja. Herkutteluhetkiin nokkosnauhapastaa ja tyrnirouhetta puuron päälle. Kyllä taas kelpaa!

Heila sijaitsee 4-tien (Lahden moottoritie) varrella ABC-liikennemyymälän pihapiirissä siinä Heinolan kohteilla. Näytti siinä olevan muitakin kauppoja. Siihen on helppo poiketa. Suosittelen.

Advertisements

22 comments on “Löysin Heilan

 1. Vai sellainen Heila. Höh.

  Jaaha, se on sitten tiedossa outoja ruokia ja makrokuvia keittiöstä 🙂

  Tervetuloa takaisin Blogistaniaan, antoisalta kuulosti reissusi ja juu, Halon blogissa on ollut pientä päivitystä asian tiimoilta.

 2. Kiitos kiitos, Susupetal 🙂
  Mielenkiintoisia ruokia tiedossa ja tietäisitpä vain mitä ostin Jyväskylän itämaisten ruokien herkkudelistä 😛

  • Elegia,
   Eiköhän se aivan ehtaa tavaraa ole 😉 Vierasvaraksi säästelen tämän, kuka sitä nyt raparperipiirakkaa lepiksen salaisella reseptillä arkena söisi… 😉

 3. Hyvää loman jatkoa vaan edelleen – me tutustuttiin eilen Revontuleen ja Valamoon ja Joensuun rautatieasemaan. 🙂 Nyt näyttää onneksi edelleen aurinkoiselta kaupunkikierrokselle.

  • Timo,
   Mukavaa loman jatketta sinne itä-suomeen. Se Katinkulta on muuten siellä Kajaanin kulmilla tosi hyvä kenttä. Suositellaan, vaikken ole koskaan käynytkään. Isot pojat kertoivat 😉

   • Varsinainen kenttä oli oikeastaan tupaten täynnä ja muutenkin vähän tuntui tihkaisevan tälläisten aloittelijoiden meno mukaan, joten suosista kierrettiin se kutonen kahdesti ja oli ihan sopiva ja mukava pätkä.

 4. ihania tuotteita. muuten, se yksi oli Vuohenkello
  (Campanula rapunculoides)- täällä sataa nyt, mutta taidan siirtää sen lähemmäksi 😉

  • No hyvä kun tunnistit ja ennenkaikkea siirtohommailet. Tosin kerää syksymmällä varulta vielä siemeniä kylvettäväksi. Mun kuvat siitä eivät sitten onnistuneet, no olihan se hankala paikka 😉

 5. Siinä museotiellä se mitä ihmeteltiin oli Pikkulaukku(Rhinanthus minor), se keltainen vaikea kuvattava on Kangasmaitikka (Melampyrym Pratense). Se mitä kehuin auton vieressä Vaajakoskella oli Keltakannusruoho (Linaria vulgaris) ja se mainio neitoperhoshoukutin on Peltovalvatti (Sonchus arvensis) _ 😀

 6. Seuraavan kerran noille kulmille reissatessani taatusti poikkean Heilassa. Tuolla suunnalla olen lapsuteni viettänyt ja kouluni käynyt – siis nostalgiaa mukana.
  En ole tästä Heilasta tiennytkään. Kiitos sinulle. Surffailin Pihamaan sivuillakin ja tietty Halon e:n puolellakin.

  • Aimarii,
   Kannattaa poiketa. Siellä on vaikka mitä herkullista. Suositeltavaa myös jonkun paikallisen tekemä piimäjuusto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s