Sinne missä ei puut kasva

Jyväskylään oli ilmaantunut aivan huikeaa katuvalaisindesignia:

valaisinsinne missä puut ei kasva

Jyväskylän keskustan kävelykatua oli jatkettu kiertokulmaisesti uudella aukiolla, nimeltään Kauppalaispiha. Tämä Jukka Korpiheteen muotoilema hauska valaisin löytyy kavereineen sieltä.

Tuon aukion funktiota en välttämättä taas ymmärrä, sillä sehän on näin vain läpikulkupaikka. Ja noilla kulmilla on paikasta A päässyt paikkaan B tähänkin asti sujuvasti ja vieläpä sisätiloissa! No ehkäpä kaupunkikeskustan viihtyisyys vaatii tällaisten tilojen uudelleen järjestelyä ja siistiytymistä. Olihan sinne myös ilmaantunut pari uutta terassia. Niitä kun Jyväskylässä ei ole muka riittävästi! Valmistuttuaan lopullisesti tuo aukio on varmasti miellyttävämpi paikka istua terassilla kuin kävelykadun varteen pykätyissä karsinoissa. Nehän ovat niin lähelläkin toisiaan, että vanhan sanonnan ‘huudella vieraisiin pöytiin’ merkitys häviää, kun siellä voi huudella vieraille terasseille!

Oikeasti kyseessä on oiva parannus keskustan ilmeeseen ja turvallisuuskin kohenee noilla kulmilla huomattavasti. Mutta nyt on sitten mun ensimmäinen pussausmesta kadonnut lopullisesti 😉

Advertisements

15 comments on “Sinne missä ei puut kasva

 1. Onnea juväskylälaiset. Olette saaneet nykydesignia katuvalaisimissa. Ja minä kun olen niin monesti ihastellut vain sisustuslehdissä näitä valaisimia. Nyt teillä on ne ja joka päivä katseltavina.
  Osaatteko nauttia ?

  • Arleena,
   Onnea Jyväskyläläisille tosiaankin. Täytyy syksymmällä käydä siellä katsomassa minkälaisen varjon se heittää. Voi olla mielenkiintoinen 🙂

  • Juanita,
   Pienet keinot ovat poikaa. Aukio ei vielä ollut aivan valmis ja mielenkiinnolla odotan tuossa seuraavassa postauksessa olevien betonimöhkäleiden päällystystä.

  • Mariar,
   Totta tosiaankin, en ollut tullut ajatelleeksi tuota lintuaspektia! Hyvä huomio. Mukavaa viikonloppua myös sinulle 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s