15 comments on “madeko?

  • Arleena,
   Valitettavasti Kiinasta ja Intiasta tulee tätä nykyä paljon ympäristörakentamiseen kiveä. ‘Pakko ostaa kun halavalla saa!’, joka ei aina ole kovin järkevää. Meillä on upeaa graniittia omasta takaa ja kiviteollisuus tekee niistä vielä upeampia tuotteita. Myös laatu, niin kiven kuin työn, on aivan eri luokkaa kuin noilla halpatuontitavaroilla.

 1. Madetta Kiinassa. Hyvin näkyy:-) Kuvassahan on kantaaottavat sävyt. Hieno.

  Arleenalle infoksi, että taannoin Jyväskylän paikallisliikennekeskuksen käyttöönotto viivästyi, koska katukivetyksiin tarvittavaa graniittia piti tuoda Kiinasta asti ja tästä aiheutui sitten liikennejärjestelyihin liittyviä ongelmia.

  • Vaiheinen,
   Innostuin muokkaamaan ja säätämään tätä kuvaa taas yli omien tarpeiden 😉 Kuule, kyllä sitä käytetään Helsingissäkin paljon tuota kiinalaista tuontitavaraa ja Intialaisia reunakiviä. Lienee syynä se kunnallilaki; halvin tarjous voittaa!

   • Vaiheinen,
    Täytyypä oikeasti selvittää tämä asia, sillä vihjailu voi langeta omaan nilkkaan vielä joku päivä…

  • Juanita,
   Ei täällä mitään keveitä kalajuttuja… 😉 Tuo on todellakin raskas häpeä. Tosin tässä tapauksessahan ei ole aivan selvää ovatko juuri nuo kivet tuotu Kiinasta. Seuraavalla Jyväskylän reissulla täytynee käydä tutkimassa tarkemmin mitä kiveä ne oikein on.

 2. Aleksis Kivi kääntyisi haudassaan jos tietäisi että kaduillamme muutakin kiinalaista tapahtuu kuin että silloin tällöin rakennusvirasto tulee ja kaivaa katuun Kiinaan asti ulottuvan reiän. Sitä kauttako nuo graniitit on tänne roudattu?

 3. Suomessa on upeaa puuta ja kiviä, silti pohjoisen uudet matkailukeskukset on tehty ulkomaisesta kivestä, järkyttävää.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s