messusatoa

Poikkesin tiistaina Valkeakosken Asuntomessuilla ihmettelemässä tämän vuoden taloja. Paljonhan niitä siellä oli, mukavasti kylämäiseen ryppääseen aseteltuina mäkiseen maastoon. Tämän vuoden messuteemoja ovat mm. energiatehokas rakentaminen. Alueelta löytyy sekä matalaenergiataloja että passiivienergiataloja, joissa lämmitysenergian tarve on vain 25 – 30 % tavanomaisen talon energian tarpeesta. Myös kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita näkyi siellä täällä, niin piharakenteissa kuin sisustustuotteissa.

Totta puhuakseni, en minä niitä kaikkia taloja viitsinyt ravata läpi. Kävin ainostaan ulospäin silmiähivelevissä, muutoin hengailin pitkin aluetta katsellen ja tutkaillen. Fiilistellen eteenpäin ja tässä kuvakimara päivän parhaista ja kammotuksista:

kattolinja– paras katonharja –

pelottavin– pelottavin rakennus –

seina – komein tiiliseinä (löytyy tuon ylimmäisen valkoisen talon sisätiloista) –

havut – ahtain monivuotisten ryhmä –

ruminkukkap– surkein kukkapenkki ja komein aita –

muoviaita– ahdistavin jäljitelmä (myös muovisin, vinoin ja visuaalisesti dominoivin) –

kasvihuone– viehättävin kasvihuone-

pengerrys1– massiivisin pengerrys –

nurtsi– vihrein nurmikko –

mustikka– maukkain nurmikko (kunttaa) –

kallio– paras piha –

kontti– paras asunto (konttikoti) –

papsut– paras papiljottivalaisin –

nukkeParasta!

Valkeakosken kuvataide- sekä käsityökoulujen pystyttämä ‘Taikatilukset -näyttelymetsä

Advertisements

35 comments on “messusatoa

 1. Minä ahdistun kerskarakentamiseen asuntomessuilla, joten hyvä kun kerroit näin näkemisesi. Toi konttikoti voisi olla mainio, siitä en tosin mene takuuseen miten se pelittää Suomen ilmastossa.

  Kuntta on mainio idea.

  • Haloefekti,
   Niinpä niin, siinäpä syy miksi en jokaiseen taloon ängennyt sisälle. Ne ihmismassat matelevat liian hitaasti! Toi konttikoti oli vasta protomalli, ei ole vielä myynnissä. Mutta kyllä tollasen voisi kesämökiksi ottaa 🙂

   Kuntta on maukasta!

  • Arleena,
   Voin hyvin arvata mitkä 🙂 Et todellakaan olisi viihtynyt näillä messuilla, pikiä kapeita käytäviä ja ahdasta.

 2. Jasså, sinäkin olet ollut liikenteessä. Hyvä kuvasarja, kiitos, tällaisista messuselostuksista tykkään. Tuo papilojottivalaisin oli oikeastaan aika kiehtova.

  En ole koskaan käynyt asuntomessuilla, enkä varmaan tule koskaan menemään. Liian paljon ihmisiä, jotka katsovat taloja.

  • Joo, Susupetal, ne luuli että me ollaan kimppareissussa 😉 Papiljottivalaisimia tehdään varmasti paljon tänä syksynä kansalaisopistoiden askartelupiiressä! Ei kannata mennä asuntomessuille ilman asiaa.

   Käppä katsomassa tuolla alempaa Jyväskylän keikan kuvia!

  • Hah hah, Tuima! Eihän se voi muuta olla kun meikäläisestä on kysymys 😉 Toki asiaan saattaa hivenen myös vaikuttaa se tosiasia, että siinä ihmismassassa oli äärettömän vaikea kuvata ja tänne ei viitsi laittaa vieraita ihmisiä pällistelemään jotain töllejä. Loukkaantuisivat pian.

 3. Tuo varoitus papiljottivalaisimessa on kyllä tähdellinen. Siihen varmaan helposti tarttuu hiuksistaan, jotka sitten vielä syttyvät palamaan.
  Nuo pikku ryhmät ja aidanpätkäthän ovat silkkaa avantgardenistista tilataidetta.

  • Hamalainen,
   Kannattaa muutenkin olla varovainen niiden papiljottien kanssa, niistä saa kuulemma reikiä päähänsä!

 4. Toisesta kuvasta tulee kirkko mieleen. Oikeastaan en haluaisi asua kirkkoa muistuttavassa talossa. Nykyinen muistuttaa kasarmia ja sopii paremmin vanhan äijän tyyliin.

  • Kari,
   En todellakaan haluaisi asua kirkkoa muistuttavassa talossa. Kirkko kirkkona. Tuosta talosta puuttuivat vain hämähäkinseitit, jotta se olisi ollut täydellinen kauhukammio!

 5. Kirkko munkin mieleeni tulee toisesta talosta, en kyllä tykännyt oikein.
  Enkä tykännyt ahtaasta aidatusta monivuotisesta kukkamaastakaan.
  Olen joskus monenakin vuonna käynyt asuntomesuilla, mutta sitten kyllästyttiin, siihen ahtauteen ja ihmismäärään.
  Konttitalo oli hyvä, ja papiliottivarjostinkin, vaikka onkin muovia, eli syttyy ehkä helposti, jos koskee liian lähelle lamppua.
  Se oli parasta, viimeinen kuva, tyttö keinussa!

  • Harakka,
   Tuija-parat ahdistuvat tuossa aitauksessaan jo ensi kesään mennessä, veikkaisin.
   Viimeinen oli parasta. Laittelen tuonne Strechyardin puolelle vielä niitä jossain vaiheessa lisää.

 6. Näinkö se tosiaan tuo kesäisin osa kesästä(lomat) vilahti nopeasti:D Hauska kuva kimara asuntomessuilta! Tuollahan oli hyviä ja ei niin hyviä ratkaisuja asumiseen…

  • System Operator,
   Saattoihan se vilahtaa, mutta onneksi on vielä kesää jäljellä vaikka lomat on lomittu. Toki siellä asuntomessuilla aivan asiallisia juttuja oli, ja olisi varmaan ollut enemmänkin jos olisin viitsinyt tutkiskella 🙂

 7. tuosta toisesta talosta tuli heti mieleen perusjenkkitalot tai se mielikuva, mikä niistä on, ja kuinka ollakaan, kun avasin yaelianille laittamaasi linkkiä, niin amerikkalaiseksihan sitä tituleerattiin. 😀 hieno kuvasarja, onnistuit saamaan asuntomessut kuulostamaan & näyttämään todella mielenkiintoisilta 🙂

  • Juanita,
   No jenkkitalomallin mukaan se on ilmeisesti rakennettukin. Ai mielenkiintoiselta… no, ehksi siellä jotain hauskuuksia aina on 😉

 8. Mielenkiintoinen kuvakooste! Minä voisinkin muuttaa Villa Auroraan, mutta sisuksen pistäisin varmaan uusiksi. Monissa messutaloissa on se ongelma, että yritetään liikaa erottua ja olla persoonallisia. Lopputuloksena onkin sitten jotain ihan käsittämätöntä teollista sontaa.

 9. Heh, tuo papiljonttivalaisin olisi tietty kätevä, jos on omat paplarit hukassa. Ei muuta kuin lamppu päälle ja paplarit lämpiämään, sitten vaan heittää ne tukkaan ja antaa vaikuttaa 😀

  • Elegia,
   Arvasin, että tuo tiiliromisko viehättäisi sinua 😉
   Tuo papiljottivalaisin käy sellaisista lämpörullista selvästi. Yhdistetyt lämprullat ja kuivain 🙂

 10. Kivaa ja erikoista. Olitpa kuvannut onnistuneista kulmista rakennuksia. Pidän arkkitehtuurista ja luonnosta joten oli nautinto katsella kuvasaaliisi läpi. Eikä huumorisikaan pahitteeksi ollut 🙂

 11. Ei tarvinnut mennä noille messuille, kun täällä näin koko komeuden. Näin paljon ei itse olisi ihmismeressä pystynytkään kokea. Verraton juttu. Pidän kivistä, joten sekin puoli tuli hoidetuksi.

  • MM,
   Kiitos 🙂 Siellä oli kuule koko takapiha komeata kalliota. Se oli todella upea ilmestys ja varmasti erilainen 🙂

 12. En ole koskaan asuntomessuilla käynyt. Täällä lukemani perusteella en mene jatkossakaan 😎 Mutta esittelysi oli hauska ja olin jokseenkin samaa mieltä kanssasi kaikesta.

  • Abana,
   No ei siellä tällaiselle tavalliselle kerrostaloasujalle ainakaan mitään ihmeellistä ole. Ei edes sisustuksia. Tulipahan hengailtua päivä 🙂

  • Kiitos Inkivääri, Näillä pääsee jo pitkälle. Toisinaan tulee käytyä aivan huvin vuoksi. Tai sitten tulee lippu jostain ja käyn kuluttamassa sen pois.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s