ennen näkemätöntä!

Surffailin tuossa kaikessa rauhassa blogeja läpi Google Readerin Seuraava-nappulalla klikaten eteenpäin ja yht’ äkkiä ilmaantui tällainen varoitusviesti:

Google Virhe


Pahoittelemme…

… mutta hakusi muistuttaa tietokoneen virus- tai vakoiluohjelmasovelluksen automaattisia pyyntöjä. Käyttäjien suojaamiseksi emme voi käsitellä pyyntöäsi juuri nyt.

Palautamme käyttöoikeutesi mahdollisimman nopeasti, joten yritä pian uudelleen. Jos tällä välin epäilet, että tietokoneesi tai verkkosi on saanut tartunnan, sinun kannattaa suorittaa virustarkistus tai vakoiluohjelmien poisto varmistaaksesi, ettei järjestelmissäsi ole viruksia tai muita haittaohjelmia.

Jos saat jatkuvasti tämän virheen, voit ehkä ratkaista ongelman poistamalla Googlen evästeen ja käymällä Googlen sivulla uudelleen. Katso selainkohtaiset ohjeet selaimesi verkko-ohjekeskuksessa.

Jos tartunta koskee koko verkkoasi, saat lisätietoja Googlen internethaun ohjekeskuksesta.

Pahoittelemme hankaluuksia, ja toivomme sinun käyttävän Googlea jatkossakin.

‘Mutta kun hakusi muistuttaa tietokoneen virus- tai vakoiluohjemasovelluksen automaattisia pyyntöjä’! Taitaa olla kuukkelilla itsellään virus vehkeissään. Itsehän ovat tuollaisen RSS-syötteiden lukuohjelman kehittäneet ja Seuraava-nappulan, jolla pääsee sujuvasti eteenpäin. Täällä mitään viruksia voi olla. Tässä koneessa on sellaiset torjunnat, ettei tänne kuka tahansa pääse sotkemaan. Ettei vain Ellu olisi sairastunut…

Laiton varulta virustorjunnan pyörimään ja täytyy seurata tilannetta. Toivotaan parasta, mutta silti sitä pelkää pahinta.

25 comments on “ennen näkemätöntä!

 1. Sain muuten tuon saman viestin ja tarkistutin koneeni, ei mitään. Mutta tuon viestin saan yhteen blogiin yrittäessäni (Kirjailijan häiriöklinikka). Jotain kummaa siis?

 2. Lisäys: Pelkkää syötetä lukiessa ei tule tuota viestiä, mutta jos kommentteja yrittää lukea niin hip se tulee siihen.

  • Täytyypä seurata tuleeko se uudelleen ja minne olisin silloin menossa. Hyvin se tuntui matkaa jatkavan ja lopetti estoilut.

 3. huh, en ole siis ainoa! en päässyt blogeihin koko iltana tuon ilmoituksen takia, vaikka kaikki muut googlen ohjelmat näyttivät toimivan. nyt hetki sitten alkoi taas toimia. ettei vain olisi samasta hyökkäyksestä kyse, kun twitterin ja fb:n tapauksessa..

  • No nythän tämä alkaa haiskahtaa, Juanita! Jos teilläkin asti tällaista ja sinulla on varmasti eri liittymän tarjoaja kuin meillä 😉 Taitaapa olla nyt koko kuukkeli hyökättynä!

 4. Siis mullakin oli juuri äsken sama juttu! Englanniksi tosin.En päässyt minnekään bloggerin blogiin enkä edes toiseen omaan blogiini.Oman viirusohjelmani, joka myös huomaa muut tunkeilijat (NOD32) lisäksi vielä latasin SpyBotin uudestaan ja käynnistin sen,jonka jälkeen poistin kaiken historian, cachen jne. kunnes nyt vasta rupesi toimimaan taas.,Eli siis bloggerissa oli tämä vika, ei koneessani,hyvä tietää 🙂

 5. Myös mulle tuli tuo samainen ilmoitus. Skannasin virustutkalla koneen, ei löytynyt mitään. Huomasin kuitenkin, että koneeni käyttämä IP-osoite oli toinen kuin tavallisesti. Resetoin ADSL -modeemin. IP -osoite palautui samaksi kuin mulla on tavallisestikin ja ilmoitus poistui. Täytyy varmaan vielä ajaa Vakoiluohjelmien poistaja varmuuden vuoksi.

  • Ja sinullakin, Oopee! Tällä hetkellä näyttäisi siltä että ‘vaara’ on ohitettu ilmam sen kummoisempia toimenpiteitä ja netti on vielä pystyssä!

 6. Sama ilmoitus täälläkin. Hermostuin todella, päivitin virusohjelmani. Mutta tuloksetta. Soitin insinöörilleni ja siellä oli samat tektsit googlelta. Poistin ohjeiden mukaan historian.
  No nyt jokin aika sitten toimii taas.

  Tuli van mieleeni, että on Googlea yritetty “kaapata”.

  • Arleena,
   Sen verran löysin netistä tietoa, että Google on joutunut todellakin sen saman kaappauksen uhriksi kuin Twitter ja Facebook viime päivinä. Ei tästä kyllä sen tuoreempaa tietoa vielä ole ollut saatavilla.

 7. Jaha joo. Eipä näytä ainakaan täällä enää ko. efekti ilmaantuvan. Oliskohan tuossa käynyt niin, että kuukelilla joku vain väänsi tuota virusbottiruuvia vähän turhan tiukalle ja sai palvelun luulemaan melkein mitä tahansa pyyntöä viruksen toteuttamaksi…

  • Vaiheinen,
   Saattaapa olla hyvinkin jonkun kesäharjoittelijan pitkästymisilmiö kyseessä ja jokaista nappulaa on kokeiltava 😀 Ei kyllä naurata.

 8. Mulla oli illalla edessä sama viesti, vaikka menin vain omille sivuilleni. aamulla kaikki hyvin, eikä virustorjunta maininnut mitään ongelmista.

 9. En saanut minäkään tuota ilmoitusta. Ylipäätään kyselisin readeristä, että onko muilla tätä: se ei merkitse jo selaamiani blogeja ‘luetuiksi’. Kun seuraavna kerran katson googlereaderia, tas ne samat litaniat. Ei auta, vaikka klikkaisin ‘merkitse kaikki luetuiksi’. mua veetuttaa tämmönen!

  • No nyt esitit vaikean kysymyksen, Krisu. Pitäisihän sen poistaa ne luetuksi merkityt. Siellä asetukset kohdassa on sellainen kohta kuin: Merkitse otsikot luetuiksi, kun selaat niiden ohi laajennetussa näkymässä. Laita rasti ruutuun siinä. Ja samalla sivulla on alhaalla kohta: Vahvista kun kaikki merkitään luetuiksi. Kannattaa rastittaa sekin.

   En minä siihen muuta keksi.

 10. Ilmoittaudun näin jälkikäteen saaneeni myös tuollaisen tekstin joitakin päiviä sitten yrittäessäni kommentoida jonkun blogia (en enää muista, kenen). Yhteen kertaan jäi. Mitään en tehnyt, en ottanut kovin tosissani.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s