‘kulttuurikiertue’ – osa 3: Wanha Woimala

Kesälomamatkan kulttuurikiertueen tässä osassa päädymme nykyisin Jyväskylän kaupunkiin kuuluvaan Vaajakosken vanhaan tehdasmiljööseen. Suklaatehtaan vieressä Keitele-kanavan alinta sulkua vartioi, nykyisin näyttely- ja tapahtumatilaksi kunnostettu, Wanha Woimala. Tuohon vaikuttavaan holvimaiseen tilaan Taidelaitos Haihatuksen Kulttuurin kiertotiellätaiteilijat olivat valmistaneet teoksia kolmeen kerrokseen. Alakerran teemana oli isänmaallisuus veden kuohujen läheisyydessä, välikerroksen keittiötiloihin oli syntynyt kodin -teeman mukaisia teoksia ja yläkerran kaareva tila innoitti taiteilijat uskonnollisten arvojen ääreen.

kollaasiww– kollaasi Kulttuuri kiertotie-näyttelystä Wanhassa Woimalassa –

Wanhaan Woimalaan koottu näyttely oli erittäin voimakas ja pisti hiljentymään useiden meille tärkeiden perusasioiden äärelle. Isänmaa, koti ja uskonto ovat aina hyvin henkilökohtaisia asioita jokaiselle, joten jokainen varmasti näkee näistä arvoista tehdyn näyttelyn omasta näkökulmastaan. Minulle alakerran isänmaallisuusosio oli voimaannuttava, välikerroksen keittiöstä löytyi reipasta arkihuumoria ja yläkerran uskonnollisen teeman teokset hiljensivät nöyrästi näiden arvojen äärelle.

Valitetettavasti tämä näyttely on jo purettu. Naissaaren puistomainen kulttuurimiljöö on silti näkemisen arvoinen keidas 9-tien varrella. Ja Kulttuurin kiertotien taidetta on vielä nähtävillä muualla 🙂

Taidelaitos Haihatuksen kotisivut

Taidettako? -blogi

Haihatuksen Seutu -lehti (pdf-dokumentti)

8 comments on “‘kulttuurikiertue’ – osa 3: Wanha Woimala

 1. Naissaari-kyltin kun luin siinä ohiajaessa, niin Tarja sen heti muistikin tutuksi paikannimeksi (oma muistini painottuu enemmän huonokestoiseen :-/ ). Näytti se koskien halkoma kohta kivan kuvaukselliselta alueelta, mutta kiire oli Revontuleen varattuun aikaan.

  • Timo,
   Niinhän te hurruuttelitte melkein pakosti ohitse, hyvä huomiokyky Tarjalla. Mites se Revontulen kenttä pelille antautui?

  • Savisuti,
   Katso myös tähän sarjaan liittyvä Osa 2 ja neljäs ja ehkäpä viideskin on vielä tulossa. Lisäksi laittelen sarjaan liittyviä kuvia tuonne Strechyard-blogiini tässä päivien edetessä. Mielenkiintoinen näyttely kaikkinensa!

 2. Sinulla on ollut varsinainen kulttuurikesä! No, minäkin kävin vihdoin ja viimein katsomassa Atskin Kalevala-näyttelyn, joka kohta sulkee ovensa. Ehtisiköhän sitä katsomaan surrealisteja Tennispalatsiin?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s