Sunday Classic – 090809

BeeGees teki loistavaa musiikkia jo kauan aikaa ennen Saturday Night Fever -boomia. Tuolloin sitä jopa ihmeteltiin, että miten ne nyt tuollaiseen disco-hömpötykseen… No, loppu on historiaa. 60-luvun loppupuoli ja 70-luvun alkupuoli olivat erittäin tuotteliasta aikaa Gibbin veljeksille ja noilta ajoilta on ilonamme useita hyviä biisejä, kuten Words, Spicks and Specs, Every Second Every Minute, Lay it On Me, ja How Can I Mend a Broken Heart vain muutamia mainitakseni. Klassikkokamaa kaikki ja vielä muutama muu. Tämän sunnuntain klassikoksi valitsin kuitenkin hieman vähemmän tunnetun, vuoden 1968 Horizontal -albumilla mukana olleen ‘And The Sun Will Shine‘ -kappaleen. Lienee työhönpaluublues iskenyt ja tämän biisin myötä pidetään nyt kaikki mielessä, että aurinko vielä paistelee 🙂 Tässä kappaleessa tulee muuten mukavasti esille veli Robinin vibraatto.

And The Sun Will Shine‘ tekijöinä ovat kaikki Gibbin veljekset, eli Barry, Maurice ja Robin. Näin on myös kaikissa BeeGeesien suurissa hiteissä. BeeGees -biisejä ovat äänitelleet useat kärkirivin artistit, kuten Celine Dion, Diana Ross, Barbara Streisand, Status Quo ja jopa Elvis sekä Red Hot Chili Peppers.

Henkilökohtainen konserttimuisto on jostain vuosien takaa, valitettavasti en muista tarkkaa vuosilukua ja täytynee kaivella. Taitaa mennä sinne jonnekkin 80-luvun alkupuolelle ja diskoilu aikakauteen. Se oli ensimmäinen megaluokan konsertti, joita olen päässyt näkemään. Jäänyt siis hyväksi muistoksi mieln sopukoihin.

24 comments on “Sunday Classic – 090809

 1. Tiesinhän minä, jo silloin muinoin, että BeeGees oli jo vanha kokoonpano silloin kun se tuli kaikkien tietoisuuteen Saturday Night Feverin myötä. Olin vaan sen unohtanut. Mukava että palautit mieleen 🙂

 2. Minähän tunsin tämän kappaleen!

  Bee Geesin tuotanto (omat ja muille tehdyt) on kyllä kunnioitettava, joukossa todellakin monia klassikoita.

 3. Hmm… en ole ihan varma olenko tätä kuullut aikaisemmin, mutta se on noin kuten Lepis tuossa sanoo. Eli BeeGeesin discoveivaus oli pikkuisen ihmettelyn aihe, koska takana oli jo kelpomeininkiä.

 4. tämähän oli ihan uutta, siis aika ennen diskoilua, enkä olisi beegeesiksi tunnistanut, ellet olisi kertonut. olen mykistynyt 😀

  • Yaelian,
   Siellä on paljon helmiä, discobuumissa on helmiä ja myöhemmän uran varrella on helmiä. Harvemmin vain kuulee muuta kuin discobuumian aikakautta.

 5. Tämän äänen tunnistan, alakerran isot pojat soitteli beegeissejä ja jäi painui kyllä mieleen tämä Robinin vibraatto. Ja kuulihan tätä sitten myöhemminkin. Bee Geestä ei koskaan tullut itselleni mitenkään tärkeätä.

 6. Oli siinä tuttu ääni ja esiintymisasujen värimaailma, mutta tämä yksilö ei oikein iskenyt vaikka muita hittejään on kiva rallatella. 🙂

 7. Valitsemasi klassikko oli oudompi kipale myös minulle, vaikka pidän bändin soundista ja olen kuunnellut aikanaan Gibbin veljeksiä paljonkin. Lahjakkaita poikia. Habitus tietenkin hieman huvittaa; vuosia on jo ehtinyt kulua sen verran monta.

  • Oopee,
   Jotkut näistä todellakin vaativat sen muutamaan kertaan pyörittelyn ennekuin aukeavat. Soitin itsekin tätä usamman kerran peräkkäin ja aina kuulosti paremmalta näin vuosien jälkeen.

 8. Mä en voi sille mitään, mutta mun mielestä miehen pitäisi laulaa miehen äänellä ;o) Siksi en ole ikinä voinut sietää näitä pillikurkkuja, sori ;o) Tarttee kyllä vielä senverran sanoa, ettei tää ole ihan sieltä kauheimmasta päästä…

  • Hane,
   Mikrofonin taakse mahtuu niin monenlaista ääntä ja esiintyjää ettei kaikki voi koskaan tykätä kaikesta 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s