olipahan taivaallista

Nyt se ihme on tapahtunut! En ole kukkunut yömyöhään tällä viikolla lähes lainkaan. Todellisuudessa en ole aivan varma sopiiko tämä runsas nukkuminen minulle, tai pikemminkin niille muille. Eilen tipahdin jo heti yhdeksän jälkeen ja siinä tohinassa unohdin laittaa kellon soittamaan. Niinpä nukuin vielä tunnin ohitse vakio herätysajan! Siitä huolimatta, tai ehkäpä sen ansiosta olin ajoissa töissä ja jaksoin siellä vielä pari tuntia ylitöitä. Kotona on pölläytetty kämppä ympäri ja viikkosiivous sujunut leikiten, väsätty tuo kuvaja nyt olen jo tässä!

syoppouusi elämä

Kamalinta oli, että pysyin pirteänä ja hyvän tuulisena koko päivän. Jaksoin kuunnella hymy huulilla kaikki utopiset paskan jauhannat ja siinä ohessa pyöräytää koko osaston alkusyksyn duunit uusiksi. Taisi siellä joku päivän mitaan jo kysyä napsimieni nappuloiden laatua ja kerrottuani tämän vain johtuvan riittävistä yöunista se herätti hilpeitä pään pudistuksia. No, eihän ne ole nähneet minua normaalissa energiatilassa, pirteänä, viimeisen vuoden aikana. Tästä on hyvä jatkaa. Öitä!

ps. tämä ilmeisesti tarkoittaa vähemmän notkumista netissä ja bloggailun keskittymistä viikonloppujen hujakoille… kai…

Advertisements

21 comments on “olipahan taivaallista

 1. Niin, riittävä yöuni ja säännöllinen elämänrytmi on avain jaksamiseen – se on vaan sitten eri juttu että malttaako sitä… 😉

  Joko sä liityit sinne Feseen?

 2. Pitäisköhän yrittää, mulla on meinannut mennä vain pahemmaksi nyt… tännekkö se on siirtynyt??!! 😮 Koitanpa tänään varentaa tämä esimerkin innoittamana.

  • Timo,
   Pitää sinunkin yrittää! Viime talven kukuit jo paljon myöhempään kuin minä, niin sehän ei voi olla hyväksi kukkuila vielä sitäkin pidempään. Nukkumisremonttihommiin siis koko porukka!

 3. Vähän samaa virtaa täällä, mutta havainto on se, ettei unelle varattu kokonaisaika ole pidentynyt lainaa, vaan herätys tapahtuu automaattiohjauksella tuntia normaalia aikaisemmin. Mutta siis olennaista on se, että mittaa uneksemisessa on riittävästi.

 4. Kuulostaa hyvältä 😀 Jatkaa samaan malliin! Välillä tulee päivällä niin hirveitä väsymyspiikkejä, että joutuu ihan ravistelemaan itsensä hereille, netissä ei auttaisi notkua joka ilta pikkutunneille kun kuitenkin yöllä joutuu heräämään ainakin kerran ja aamuisin sängyssä on 4 henkeä plus koira, ei tiedä mihin jalkansa ojentaisi. Terveellinen ja säännöllinen ruoka ja liikuntakin saataisi auttaa krooniseen väsymykseen, mutta taidan aloittaa pehmeästi vain aikaistamalla nukkumaanmenoa 😉

  • SuviAnniina,
   Jatkan, kiitos! Tänään meni vielä parin tunnin makoisat perjantaipäikkäritkin 🙂 Nukkumisen aikaistaminen antaa sitä energiaa sinne lenkkipolulle, säännöllinen ruoka on ehdottomuus ja siitä olen onneksi osannut pitää kiinni. Krooninen väsymys alkoi keväällä aiheuttaa jo muistiongelmia ja tuntui että aivot käryää, joten siihen tilaan en aio enää itseäni ajaa.

 5. Hyvältä kuulostaa! Kesän jälkeen mäkin olen tietoisesti panostanut enemmän nukkumiseen. Olo on ihmeesti parantunut – ja oikeastaan vasta nyt olen tajunnut, kuinka väsynyt olen aiemmin ollut, kun on tullut sitä vertailupohjaa…

  • Hyvä, hyvä Oopee!
   Tuo pitää niin paikkansa, että sen eron huomaa vasta myöhemmin kun on jälleen selväjärkinen riittävien unien jälkeen. Toki sen väsymyksen tiedostaa sen ollessa pahimmillaan päällä, mutta varsinaisen vireystason ja hyvän olon tunteen kokee vasta normaalitilassa.

   Jatketaan siis bloginukkujien syksyä!

 6. Yöunet jäivät minullakin liian vähäisiksi viime talvena, kukun kanssa mielelläni liian kauan netissä/blogeilla iltaisin töistä tullessani. aamuherätys on kuitenkin poikien takia ennen puolta seitsemää, vaikka itse menenkin yhteentoista. Ja kun kerran olen herännyt ja kyörännyt perilliset kouluun aamulla, ei enää nukuta ja koirakin täytyy viedä lenkille. Illalla taas yhteen vähintään ja kierre on valmis. Olen päättänyt olla pirteämpi ja jaksavampi ensi talvena, nukkuminen on niin tärkeää, myös laihtuminen vaikeutuu jos ei nuku riittävästi, stressihormonit vaan kasaantuvat ja estävät hoikistumise. Tutkittu juttu, faktaa.

  • Ai jai, Krisu,
   Ei auta kuin liittyä meidän uuteen bloginukkujien kerhoon! Sterssihormonit ovat todella pahasta vyötärölle, kokemusta on! No onneksi viime kevään sain pidettyä sen säännöllisen ruokailun yllä stressistä ja epämääräisestä nukkumisesta huolimatta. Ja se toimi, vyötäröllä 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s