Sunday Classic – 230809

Lisää pukuloistoa ja tanssiaskeleita! Susupetal vihjaisi viime viikon Sha na na -klassikon kommenteissa, että tuon bändin pojat olisivat toimineet tämän viikkoisen valintani esikuvina. No, katsotaan:

Village People oli 70-luvun mega-discobändi, joka soi ja soi joka tuutissa ja tanssilattialla helpohkon tanssibeatinsa ansiosta. Radiosoittoa tuo bändi tuntuu saavan yhä edelleen. Bändi oli aikoinaan yksi niitä ensimmäisiä tuottajan kasaamia, tietylle kuulijakunnalle ja tietyn tyylistä musiikkia esittäviä bändejä. Niitähän on vuosien saatossa tullut ja mennyt lukuisia määriä ja eikös tuo Idols-kisakin tavallaan kannattele samaisen formaatin siivillä.

Village People:ssa esiintyy stereotypioituja hahmoja tuon ajan (ehkä myöhemmänkin) amerikkalaisesta gay-scenestä: poliisi, intiaanipäällikkö, lehmipoika, raksamies, moottoripyöräraggari ja sotilas. Hahmoja on sittemmin kopioitu useisiin tv-sarjoihin ja elokuviin. Alkuperäiset jäsenet bändissä olivat: Victor WillisFelipe RoseRandy JonesDavid HodoGlenn Hughes ja Alex Briley.

Y.M.C.A oli bändin kaikkien aikojen suurin hittibiisi vuonna 1979, se nousi USA:n listoilla sijalle kaksi ja euroopassakin usean maan listojen ykköseksi. Nuorten Miesten Kristillisen Yhdistyksen ylläpitämät hostellit saivat näin kyseenalaista kuuluisuutta maailman laajuisesti. Kyseenalaista siksi, että sanoitus on varsin vihjailevaa hieman toiseen suuntaa kuin yhdistyksen alkuperäinen missio oli. Yhdistys perusti suurkaupunkeihin hostelleja, tarjoten näin yösijaa ja hengen ravintoa kadulla asuville ja usein alkoholistuville nuorille miehille. Nuorten Miesten Kristillinen yhdistys sai alkunsa jo vuonna 1844 Lontoosta ja on sittemmin laajentanut toimintaansa useisiin suurkaupunkeihin ympäri maailman.

Y.M.C.A. on myös Cheerleader-ryhmien suosima tanssikuvio, jossa:

Y – Käsivarret levitetään ja nostetaan ylös
M – Kyynervarret taivutetaan Y-asennosta siten, että sormen päät kohtaavat rintakehällä
C – Käsivarret ojennetaan vasemmalle
A – Kädet nostetaan yhdessä pään yläpuolelle

Ja eikun tanssimaan kaikki!

Village People oli muuten ensimmäinen megaluokan konserttielämykseni joskus silloin kauan sitten Denverin McNichols-areenalla. Päiväystä en muista, enkä oikeastaan paljon muutakaan kuin että oli siinä Suomineito huuli pyöreänä tuota showta ihmettelemässä 😉 Kotisivujensa mukaan bändi näyttää edelleen olevan kiertueella.

29 comments on “Sunday Classic – 230809

 1. Ööö… joo. Tuota tuli aikanaan kaikista tuuteista yllin kyllin ja onhan ilmiö ilmiselvä klassikko. Bändin musa on kuitenkin sellaista, mitä ihan omaehtoisesti ei juuri tule kuunneltua, mutta mikäs siinä sitten rallatellessa… 🙂

  • Vaiheinen,
   Tämä oli jälleen tietoinen riskisoitto, johon sain hyvän aasinsillan tuosta Susupetalin viime viikkoisesta kommentista ;D Tuskin tuota jaksaisin nykypäivänä kuunnella paria kertaa enempää, eikä ole tarviskaan tuon runsaan radiosoiton ansiosta.

 2. Tämä on niin hyvin tuotettu, että toimii vielä tänäkin päivänä.

  Levylautaselle en laittaisi kotioloissa soimaan, mutta tämä on oikeasti hauska! Autossa voisi aiheuttaa hytkyntää..

 3. Hehehe, vai että klassikko! 😀 Ei vaan, onhan tässä kaikki ainekset ja suosiopohja.

  Muhun on aina vedonnut noista hahmoista eniten toi raksamies! 😀

  Tää on kyllä todellinen korvapieru, epäilemättä YMCA-soi korvissa ainakin viikon. ;D

 4. Nauran ääneen täällä! Kyllä on niin herkkupala tälle sunnuntaille, että voi sun kanssas! Pakko nyt mennä katsoon kolmannen kerran 😀

  • Papi,
   Aikansa kuumaa kamaa, tanssiaskeleet ja kaikki! Tätä sitä jorattiin ja haikailtiin suurkaupunkien elämää 🙂

 5. Siinähän tanssahtelee Brokeback Mountainin lehmipoika, drag-Pocahontas ja muut söpöliinit. Tuo Tom of Finlandin ikuistama prätkähemmo on kyllä yybermakea.
  Jess, me like!

  • Susupetal,
   Samaa mieltä prätkähemmosta, aivan ylimakeenmuhkeat viikset ja kaikki 😉 Parasta tykätä, sinun ansiosta tämä on täällä 😉

 6. Tuota minäkin olen aikanaan jorannut 🙂

  Tästähän on legendaarinen suomenkielinen video, huhun mukaan jopa valittu Youtuben huonoimmaksi musiikkivideoksi. Juttu lienee parodia, mutta koreografia on loistava:

  • Ai hyvät hyssyrät sentähen! Kamalaa!!! Nyt tuli taas hyvä muistutus miksi en kuuntele kotimaista musiikkia tai siedä käännöscovereita!!! Eihän nuo osaa edes niitä tanssiaskeleita… tumpelot!

 7. Hih, kyllä nuo näyttää hassuilta! Tämä onkin ihan klassikko,sillä niin suosittu se silloin aikoinaan oli. Mä en kyllä kauheasti tykkää…..

 8. To-del-li-nen Klassikko. Olen varmaan jo kakarana rallatellut laulua ymmärtämättä siitä yhtään mitään. Muistan, että alakulttuuriset viitteet avautuvat vasta vuosia myöhemmin aikuisuuden kynnyksellä. Silloin vasta tästä tuli minulle Camp huumorin klassikko. Saa aina hymyilemään.

 9. Loistava tanssibiisi, nyt ja aina! Tästä tulee niin hyvälle tuulelle, eikä tarvitse edes miettiä ala-, ylä- tai sivukulttuureja. YMCA toimii! 😀

  • Viides rooli,
   Tanssiminen on oivaa touhua näiden vahojen discokipaleiden tahdissa. Kunpa lanteet vielä toimisivat yhtä letkeästi kuin muinoin… 😉

 10. Tykkään! 🙂

  Tuo kirjainohje on vähän elänyt – itse näin VP:n ekan kerran livenä San Franciscossa -96 ja silloin opettivat tekemään C-kirjaimen oikealla kädellä vasemmalle kaartaen ja vasen käy silloin nopeasti alhaalla pois tieltä. Sitten taas Vaasassa olivat 2000-luvulla ja oli tosiaan tuo uudempi? tyyli ohjeessa.

 11. No jopas levyn pistit ;o) Tää on niin kulunut, että ihan huvittaa…Ja noi kundit, niitten vaatteet ja liikkeet…voi hyvät hyssykät !!! Oli kyllä ihan kiva katsoa toi taas kerran, viime kerrasta onkin jo aikaa…ja seuraavaa ei tule vähään aikaan ;o)

 12. Iiih, tulen tästä aina niiiin hyvälle tuulelle 😀 – Vaikka onkin kuinka puhkikulunut ja soitettu ja naurettu biisi niin minusta tämä on aina hauska ja pirteä, niin video kuin kappalekin 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s