Verkossa

Tänään olen pohdiskellut mitä voisin tehdä sen porukan avuksi, jotta tästä kierteestä päästään jossain vaiheessa eroon. Aamusta saakka olen ollut jonkin verran hämmentynyt ajatuksesta, että onko se työnkuva sittenkin epäselvää. Remontti on siis aloitettava siitä ja pienin askelin edettävä sinne vastuuseen. (Olin jo aikeissa kirjoittaa harppauksin, mutta ei kai se nyt ole oikea tyyli edetä.) Todellisuudessa nämä olisivat oman esimieheni tehtäviä, mutta eihän se mihinkään likaiseen käsiään sotke. Joten lisäpanostuksella tässä vaiheessa saatan hyvässä lykyssä saada takaisin vapaa-aikani tulevaisuudessa.

verkossaverkossa

Ei tämä päivä noin järkevien ja selkeiden ajatusten merkeissä ole mennyt. Nuo tulivat aamulla mieleen ja etsiskelin jo ratkaisuja netistä. Iltapäiväpäikkäreiden jälkeen iski se eittämättä vastaan tuleva raivo. Tai oikeammin tunnen itseni aivan pelleksi, että suostun tekemään ne tekemättä jätetyt duunit. Ei kai se auta kuin ottaa lempeän napakka ote ja luotsata sitä jengiä vielä ensi kevääseen. Sitten mietin tätä pestiä uudelleen. Unta riittävästi, niin kyllähän minä tästä selviän ja ne ei edes huomaa mikä niihin iski.

7 comments on “Verkossa

 1. Hieno kuva, joka kuvittaa tekstiä hyvin. Ja ei – sinä et tee toiseten duuneja, siitä sinulle tuskin maksetaan palkkaa mutta niille toisille varmaan maksetaan omien hommiensa tekemisestä.

 2. Juuri niin. Kyllä sinä selviät ja se lähtee liikkeelle siitä, että huolehtii ensin omasta itsestään. Juuri tänään törmäsin Itkupillin erittäin viisaaseen kirjoitukseen aiheesta: http://itkupillinkyynelkanava.blogspot.com/2009/09/olet-oman-maailmasi-keskipiste.html

  Yhdessä asiassa olet hieman väärässä. johtamisen totaalisia ongelmia ei hoideta kääntämällä suuntaa “pienin askelin”, vaan johtamalla oikeasti. Okei, jos joutuu johtamaan alhaalta ylöspäin (kuten tuossa näyttää olevan tilanne), niin silloin nuo pienet askeleet ovat ihan järkeviä.

  Yleensä johtamisen pitäisi toki tapahtua toiseen suuntaan ja siinä pitäisi olla jokin oikea menetelmä sekä selkeys, joka tuo sen kaikille ymmärrettäväksi.

  Niin. Ja se on täysin anteeksiantamatonta, että jonkun muun täytyy tehdä pomon hommat.

  • Vaiheinen,
   Meillä on todellakin muodostunut ongelmaksi, että keskijohdolla teetetään ylemmän tason hommia tai viime tipassa ilmoitetaan jostain tärkeästä. Jos ilmoitetaan. Siihen tosin osaa suhtautua kun sen tietää, mutta tuohon omien alaisten piittaamattomuuteen ei oikein osaa. Olen tässä pohdiskellut, että onko niillä liikaa hommia. Mutta laskennallisesti ei pitäisi olla, joten taustalla on nyt jotain muuta. Toki tietenkin otan itseni vertailulaskuriksi ja sitähän ei tietysti pitäisi tällaisen työnarkkarin tehdä 😉

   Olen tässä vuosien varrella huomannut, että suurista harppauksista ei pystytä omaksumaan kuin pieni osa. Ja meidän tapauksessa ollaan luotu jotain uutta viimeiset pari vuotta ja sen omaksuminen tuntuu nyt tökkivän tai kehityksen ainakin. Joten se on silloin merkki liian kovasta vauhdista ja vaihteen muuttaminen niihin pieniin askeliin hetkellisesti saattaapi tuottaa tuloksia. Toivottavasti. Sillä reilun vuoden kuluttua mennään taas lujaa.

   Täytyypä käydä lukaisemassa tuo Itkiksen juttu.

   • Vaiheinen,
    Kävin lukemassa ja olihan siinä asiaa. Mutta sillä erotuksella että minä en ole masentunut (vielä) ja itsetunnon kanssa on ehkä enemmänkin päinvastaisia ongelmia 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s