Sunday Classic – 181009

Autosta siivotuista muistilapuista löytyy todellisia klassikkohelmiä. Kirjoittelen nimittäin autoradiosta kuulemiani biisejä lappusille reissuillani, toivottavasti liikennettä vaarantamatta. Muistilapuista löytyi tämä helmi:

If I Were a Carpenter

Biisin on kirjoittanut Tim Hardin ja alkuperäislevytyksen teki Bobby Darin vuonna 1966. Biisi löytyy Darinin ‘If I Were a Carpenter’ -albumilta ja se nousi USA:n listoilla sijalle 8 tuolloin. Sittemmin biisiä ovat esittäneet lukuisat artistit, joista parhaimpana esityksenä pidän tätä Robert Plantin versiota. Biisi löytyy Plantin vuonna 1993 julkaistulta ‘Fate of Nations’ -albumilta.

Tuubista löytyy 748 videon pätkää tämän biisin nimellä, tässä muutamia versioita:

31 comments on “Sunday Classic – 181009

 1. Robert Plantin lauluääni herättää outoja välähdyksiä nuoruudestani. Ääni on niin tuttu. Tämän biisin olen kuullut jonkun muun laulamana.. Mutta tämä Plantin versio on huippu! Kiitos kun sain tutustua.

  • Sooloilija,
   Ääni on niin tuttu meille kaikille, mutta aina sitä ei vain osaa heti kohdistaa oikeaan heppuun. Ja silti se pitäisi tunnistaa 😉

 2. Aah, teini-ikäni märkä päiväuni Plant! Aina välillä unissa oli tungosta, kun Ian Gillankin tuli moikkaamaan.

  Kuuntelisin vaikka laulaisi puhelinluetteloa.

 3. Outo biisi ja esittäjäkin, mutta mitäs tässä kun kuuntelemaan lisää.
  Aika paljon tukkaa oli taas tyrkyllä 🙂

  • Ppi,
   Tämä on kyllä kuule biisinä klassikkojen klassikko ja esiintyjä on vielä klassikko, mutta näiden kahden yhteen sovitus tuli minulle myös hieman yllättäen silloin joskus. Tukastaan tuo mies ei taida luopua 😉

 4. Oujes. Hieno biisihän tämä on ja Plantin veto on aika tehokas. Noi viulut olisi ehkä voinut jättää pois, jotenkin ne tekevät tästä tarpeettomasti imelän. Mutta loistomenoa.

  • Vaiheinen,
   No ehkäpä niitä huiluja olisi voinut hillitä, mutta toisaalta viulut ja Plant ne niin hyvin keskenään sointuu. Tiettyä ylävireistä vinkunaa molemmissa. (Oho!)

  • Timbuktun klaani,
   Ei paha vaihtoehto, ei. Mutta lyhyenläntä se versio. Tämä biisinä sopii Joanille todella hyvin, siis äänilajiltaan. Kyllä Timbuktussa osataan.

 5. Vitsit, nyt valitsit eturivin miehen. Robert Plant vain on niiiiiiiin hyvä. Olen samaa mieltä SusuPetalin kanssa: Plant saa laulaa ihan mitä tahansa, vaikka pizzerian mainoksia tai kuolinilmoituksia – minä kuuntelen ihaillen.

  • Viides rooli,
   Kyllä minä olen nyt huolissani teidän kahden kanssa (Susupetal ja sinä), että Planttia kuolaatte…. mnnn…. öh…. yskittää 😉 Ääni miehellä on kyllä vailla vertaa ja kuuntelen mielelläni.

 6. Pidin ihan kauheasti tästä kappaleesta,mutta Tim Hardinin alkuperäisesta ihanasta versiosta.Tästä Plantin versiosta pidin vähemmän.

 7. Eipä ollut tuttu tämä, muttei ollenkaan huono ei ollenkaan. Miten ihmeessä kykenet kirjoittamaan autoa ajaessasi? Autoradiosta minäkin olen kuullut monta klasikkoa, mutta unohtuvathan ne kun eivät ole lapulla… 😦

  • Hirlii,
   Enhän mä oikeasti kykenekkään, tai niistä lappusista ei oikein tahdo saada selvää ja sitten ihmettelen täällä koneen ääressä mistä mahtoi olla kyse 😉 Sanelukoneen osto harkinnassa 🙂

  • Pisara,
   Aikamoinen urakka, jos kaikki kuuntelisi putkeen 😉 On siinä listassa muutamia aivan kelpoja, ehkis Dolly Partonin se yllättävin.

 8. Small Faces ja ja Marriot!!!!!!!!!!!!!!!!! ❤ ❤ ❤ <-Paras tulkinta, jos multa kysytään!!!!! Mutta vetää Plantkin komeesti! 🙂

  • Halo E,
   Hetken itseasiassa arvoin kumman soitan, Plantin vai Small Facesin, mutta päädyin kuitenkin Plantiin sillä pidän siitä himpun verran enemmän, vaikka muuten kallistuisin pienikasvoisten miesten kannalle.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s