parantumisen oireita

Olipa kova tauti. Vihdoin alkaa tuntumaan, että olisin saamassa karistettua sen harteiltani. Tänään on myös viimeinen päivä antibiottikuuria, joten parin päivän kuluttua se vasta nähdään miten ämmän kävi tässä taistossa. Viikko meni enemmän ja vähemmän vällyissä. Lääkkeiden ottamisen aikoihin saatoin poiketa blogeissa, mutta ei oikein jaksanut keskittyä lukemaan tai suuremmin kommentoimaan. Älkää siis ihmetelkö jälkikomentointeja vanhoihin postauksiinne.

jaata

iceberg

Sairausajalla ihmeteltyä:

Taudin kuvaan kuului totaalinen voimattomuus, joka ilmeni siten etten edes jaksanut keittää soppaa ilman väliunia. Silti ei ollut kuumetta kuin vasta loppuviikosta taudin kääntäessään itseään voiton puolelle. Huilaaminen oli näennäistä, sillä taistelin jos jonkinlaisten painajaisten kourissa koko viikon. Mistä ne tulivat? Ja jos ei ollut painajaisia, niin sitten herätessäni huomasin paiskineeni töitä.

Suurinta ihmetystä aiheutti kuitenkin se määrä puheluita ja sähköposteja joissa oletettiin sinun tekevän jotain sairauslomasta huolimatta. Olinhan ilmoittanut kaikille mahdollisille tahoille ja laittanut sähköpostiin poissaoloviestin, niin sairaana olemisella ei tuntunut olevan mitään merkitystä. Olisiko se sitten sairaalassa kun saisi olla niiltä rauhassa? Vai edes siellä? Pelottava ajatus. Stressin poistoon tällä huilaamisella ei ollut siis mitään vaikutusta. Se näyttää olevan sitkeässä. Toipuminen saattoi hyvinkin olla tuon johdosta niin hidasta.

Jos tähän vielä jokin sikainfluenssa tuppaa päälle, niin eipä taida jaksaa. Tosin näitä oireita lukiessani pysähdyin miettimään, että noista oireista pätivät kaikki muut paisi korkea kuume ja ripulointi. Huonovointisuuskin todennäköisesti tuli niistä lääkkeistä. No ei se ollut 😉

Palelemiselle ei tule loppua, ei vieläkään! Tajunnan virran siirryttyä normaalinpaan asentoon aloin etsimään syytä iltaisin kohmettumiseen. Ilmasin patterit. Ei vaikutusta. Toki ne posottavat enemmän lämpöä, mutta se katoaa jonnekkin. Tässä talossa on modernin nykyaikainen ilmastointi/lämmitysjärjestelmä, eli se ottaa talteen sisältä tulevan lämpöisen ilman, jolla se lämmittää ulkoa tulevaa kylmää ilmaa ennenkuin se tupsahtaa sisätiloihin. Ja höpsis! Sisään tulee kyllä niin kylmää ilmaa ettei sitä ole mikään lämmittänyt missään. Aukaisin eilen sen vekottimen ohjauspaneelin ja totesin sen varsin mystikseksi paikaksi. Netistä löytyi lähes kelvolliset ohjeet, mutta ei täysin. Sain selvitettyä, että siellä on luukku jolle on kesä- ja talviasennot. Käänsin sen talviasentoon. Ei vaikutusta. Siellä oli numerosäädin (asteita?), jonka oikeasta asennosta en ole vielä päässyt selvyyten. Olen kokeillut useampaa. Ei vaikutusta. Tänään aukaisin sen uudelleen ja puhdistin kaikki suodattimet ja painelin kytkimen reset-nappulaa. Ei vaikutusta. Kai. Myöhemmin illalla sen vasta pääsee toteamaan. Täällä on nimittäin nyt lämmin, kun olen tehnyt uunissa ruokaa ja leiponut sämpylöitä. Sen verran tutkin tuossa taikinan teon väliaikana, että nyt sieltä tuleva ilma on lämmintä kun huoneilma on lämmintä. Tuollaisten vekottimien hallintaan pitäisi olla asukkaille kurssitusta! Vai eikö ne osaa täällä etelässä lämmittää taloja? No, maanataina täytyy soittaa huoltomiehelle jos nämä toimenpiteet eivät tuo toivottua tulosta. Eihän siinä muuten mitään, mutta minä en saa nukuttua kylmässä.

Varsin hiljainen viikko siis. Blogipostauksia en ole jaksanut ajatella. Backyard Beauties ja Strechyard-blogeissa oli vanhoja valmiita postauksia ajastuksella ja kun ne loppuivat niin loppui postaaminen. Ehkäpä ryhdistäydyn niiden suhteen vielä tänä iltana.

Musiikki-ihmettelyjä:

Soitanpa tässä välipalaksi Billy Joelin tyttären Alexa Ray Joelin biisin. Taitaa tytyöstä olla kasvamassa isänsä oloinen artisti. Näkö ja esiintymistapa ovat jo omaksuttu, mutta mitä hänestä kehittyy jää nähtäväksi:

– Come Home –

Nippelitietoa: Alexa Ray Joelin keskimmäinen nimi on annettu Ray Charlesin mukaan.

25 comments on “parantumisen oireita

 1. Minäkin muistan tuon älyttömän väsymyksen muutaman viikon takaa. Ihme juttu. Jopa jurgurtipurkin avaamisen jälkeen piti mennä päiväunille.

  Pidetään peukkuja, että antibiootit tepsivät.

  On kyllä käsittämätöntä tuo, että s-posteja jamuita yhteydenottoja tulee, kun on sairaslomalla. Se on anteeksiantamatonta.

  Otahan vielä kuitenkin rauhallisesti.

  • Susupetal,
   No helpotus tietää, että se ei ollut aivan kuviteltua koko väsymys! Otan rauhallisesti, no hätä. Niin, jos vain tarkenen nukkua 🙂 Aah, huomen aamuna saakin nukkua ilman herätyskellon soittoa, kun ei tarvitse nousta ottamaan aamulääkettä. Jippii!

 2. Lepis olen sairastanut flunssan täsmälleen samoin. On tuntunut kuin olisin vain leijjaillut jotenkin poissaolevana. Vasta eilen ensimmäisen kerran tunsin, että jalat ovat maassa ja pää selvänä. Antibiootit loppuvat tänään. Toivoin myös, että tämä olisi sitä sikainfulenssaa. Muuten joka ilta oli hitonmoinen vilutus, kuumetta en päässyt mittaamaan, mittaria ei löytynyt.
  Ilmastointijärjestelmä on meillä samanlainen kesä- ja talviasetuksineen. Mieheni hoitaa ne.
  Nyt ollaan voiton puolella. Pakottauduin blogistaniaan, jotta olisin ollut edes hetken normaali.

  Toivotaan, että tämä on nyt tässä eikä enää vastaavia tarvi kokea.

  • Arleena,
   Kurjaa on ollut sinullakin! Onneksi olet parantumaan päin ja toivotaan että tämä olisi tässä tämän talven osalta. No niin, jospa se sittenkin olisi ollut sitä sikaa niin voisi huokaista syvään.
   Kertoisikohan se miehesi, mihin asentoon se astemittari pitäisi vääntää? Täällä on vieläkin koleeta.

   • Meillä vaihdetaan suodattimet kerran vuodessa. Ja suodattimia on kaksi kappaletta toinen ns kesä- ja toinen talvisuodatinkompleksi. Vielä ei ole vaihdettu talvisuodattimia. Merkki on ekono ja katkaisija kyljessä osoittaa kolmea asentoa, nyt se on asennossa 21C pienin on 17 ja suurin 23.

 3. Karsean kuuloinen tauti, ja ihan törkeää, että sairaslomalaista häiritään. Onneksi alat toipua, kannattaaa kuitenkin vielä lepäillä.

  Miellyttävä tuo Joelin biisi.

  • Abana,
   Josko hieman siivoaisi tänään sairausloman viimeisen päivän kunniaksi… Mutta huomioitavaa: hieman!
   Tyttöä täytyisi päästä kuulemaan lisää, jotta voisi oikein todeta. Mutta onhan hän vielä niin nuori ja tuotantoa ei vielä ole kovin paljoa. Ja sitten suurempaakin suuremman taiteilija-isän varjoista on hankala ponkaista.

 4. Täällä kanssa sairastellaan, mies tuhisee sohvalla ja katselee boksilta sarjoja ja minä taistelen vielä alkuoireiden kanssa, toivottavasti jäävät siihen.

  Paranemisia!

  • Paranemisia sinulle, Hoover! Kokemuksen syvällä rinta-äänellä kehoitan sinua nyt pysymään vällyissä ja todella huilaamaan ennenkuin tauti ehtii pidemmälle. Tavallisesta flunssastahan tämä alkoi ja kun en huilannut, niin sitten oli pakko.
   Parane!

 5. Jälkijunassa näiden toivotusten kanssa, niin kuin aina. Kuulostaa tosi, tosi rankalta taudilta. Toistaiseksi en itse ole kärsinyt minkäänlaisista oireista, ja blogimerkintäsi luettuani en muuta toivokaan kuin että tauti menisi osaltani kevyesti ohi. Turha toivo, tiedän. Mutta nastaa, että olet pikku hiljaa palailemassa henkiin. Voimia!

  • Kiitos Viide rooli,
   Kolmen viikon putki tätä tautia ottaa kyllä voimille, mutta eiköhän se tästä. Ja pidän sormet ristissä ettei tätä enää muut saa.

 6. Paranemista! Toivottavasti voit parannella itsesi loppuun asti ettei tule vieläkin pahempaa. Kummaksi on maailma mennyt, kun ei sairastaakaan saa rauhassa.

  • Kiitos Mehtis,
   No ehköhän minä huomenna kömmi työmaalle. Oli miten oli. Katsotaan sitten uudelleen jos ei jaksa… tai alkavat hötkyileen liikaa.

  • Kiitos Harakka,
   Luulen selviäväni jo. Tosin näin monen viikon sairastelun jälkeen väsymys voi olla valtaisa. Nyt siis nukkumaan.

 7. Hyvä kuulla että olet alkanut oireilemaan parantumisen merkeissä 😉 Kyllä siitä aina loppujen lopuksi hengissä selviää vaikka sairauden hetkellä tuntuu että se on aivan kamalaa 😦

 8. Kiitos Arleena,
  Teillä on eri merkkinen kuin täällä. Meidän on joku Vallox 75 Silent. Säätimessä on asteet 0-30 ja nyt se on siinä 20 hujakoilla. Suodattimet ohjeistetaan vaihdettavaksi myös kerran vuodessa. Pesu pari-kolme kertaa vuodessa pitää ne toimintakuntoisena tuon ajan. Aamulla täytyy ottaa ja soittaa. Nyt menen kokeilmaan tarkenenko nukkua.

 9. Huomenta! Kuinkas yö sujui? Toivottavasti lämpöisenä. kolme viikkoako sä olet ollut kipeenä? öh..
  Kuules nyt mua: ravitsemusterapeutti kertoi keväällä Aslakissa ollessani, että jos syöpi antibioottikuurin, elimistön toipuminen tästä kaiken bakteerikannan tuhoamisesta kestää melkein vuoden! Vai olikse puoli? Ei, kyllä se sanoi vuoden, tarkistan vielä kavereilta, korjaan myöhemmin tietoväittämäni, jos nyt puhun potaskaa. Joka tapauksessa k-a-u-a-n! Olet käsittämättömän hyvä kohde kaikille pöpöille, mitä maa päällään kantaa. Suomeksi: mene apteekkiin ja osta vahvinta maitohappobakteeripilleriä, mitä löydät (laktoseven!!), ja syö niitä päivittäin joulunkin yli. (voit säästyä vaikka possunuhalta?)
  Syynin alla maailmalla olevan D-vitamiinin syöntiannos virallisen tiedon mukaan on nykyisin 20µg/vrk. Ei muuten riitä. Minä otan 50-100µg/vrk (riippuu montako nappia sattuu purkista tulemaan), enkä ole oikein koskaan kipeänä. Tätä juuri tutkivatkin, D-vitamiinin yhteyttä flunssiin ja niiden ehkäisyyn. Minisun on merkki apteekissa 🙂

  • Haa Krisu!
   Kuvittelin selviäväni terveenä koko talven aloittaessani Germax-kuurin jo heinäkuussa. Pöh. Siirryn siis suosittelemiisi rohtoihin sen lisäksi. Maitohappopillereitä olen tässä nautiskellutkin, kun tuo vatsa ei muuten tykkää olla noiden antibioottien kanssa. Olen kuullut sen olevan puoli vuotta mitä suolistolla menee toipumiseen, joka tapauksessa kauan. D-vitamiiniin voimaan uskoivat jo muinoin amerikoissa ja sitä on tutkittu vuosikymmeniä ja siis tutkivat vieläkin. Sen lisäys tähän aikaan vuodesta ei ole mikään huono juttu muutenkaan. Ja eihän me sitä mistään enää nykysin saada riittäviä määriä. Ainakaan noista pitkälle prosessoiduista tuotteista. Minisunia siis marraskuuhun 🙂

 10. Kuulostaa rankalta taudilta. Hyvä että olet paremmalla puolella. Oliko sitä itseään sikainfluenssaa sitten kuitenkin? Täkäläistä sairaanhoitopiiriä rokotetaan tästä viikosta alkaen, riskiryhmät ensin.

  • Mariar,
   Oikeastaan toivoin nyt että se olisi ollut sittenkin sikatauti, sillä näinhän se meni varsin lievänä ohitse. Eipä tiedä. Rokotteen ottamista en ole edes harkinnut, mutta jos pakottavat niin kai se sitten on otettava.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s