tuoksuvat tunnustukset

Inkivääri muisti kauniilla tunnustuksilla joskus silloin kauan aikaa sitten kun olin edellisen kerran tolpillani. Tänään yritän taas olla, katsotaan osaanko.

Tämän ensimmäisen tunnustuksen ja haasteen teksti kertoo, Inkiväärin vapaata käännöstä lainatakseni: “tämä blogi koskettaa (liikuttaa, heiluttaa, kiihottaa, näpelöi;) aistejani”. Mnnn, maukasta!

Selinho_Sentidos_thumb[9]

Kiertokirjeen ohjeistus:

 1. Laita tunnustus blogiisi
 2. Kirjaa sinne nämä säännöt
 3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen
 4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle
 5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti

Kaikki aistit ovat mielestäni tärkeitä tietoisuutemme tunnistamiseen. En osaa niitä tärkeysjärjestykseen laittaa, joten tässä aakkosjärjestyksessä ajatuksia niiden herättämistä tunteista ja tarpeista:

Hajuaisti – Hajuaisti kiihottaa toimimaan, mutta se ei ärsytä. Hajuaisti toimii myös hyvin vaaratilanteiden ilmaisijana. Tärkeä toiminto. Olen tainnut kadottaa omani jo aikaa sitten allergioiden myötä.

Kuulo – Ärsytyksen ja mielihyvän aisti. Vaikea sulkea pois, vaikka niin toisinaan haluaisikin. Ilman musiikkia ei olisi elämää, joten en voi kuvitella elämään ilman kuuloaistia. Mielihyvää tuottavia ääniärsykkeitä on huomattavasti enemmän kuin niitä ärsyttäviä.

Makuaisti – Kulkee hajuaistin kanssa käsikädessä. Ilahduttava ja suuria nautintoja tuottava. Hallittavissa.

Näköaisti – Tämä on ehkäpä se minulle tärkein. En voisi kuvitella elämääni ilaman visuaalisia nautintoja. Valitettavasti reipasta vauhtia huonontumassa ikänäön sumentaessa maailmaani.

Tuntoaisti – Elämän suuria nautintoja! Ilman tätä aistia elämämme olisi myös hyvin vaarallista. Runsaasti palelevana ihmisenä toisinaan toivoisin sen olevan vähemmän herkkä, mutta en silti vaihtaisi pois.

Näitä viittä aistia voimme treenata ja ylläpitää havannointikykyämme esim. aistikävelyn antamin keinoin. Viime vuonna ‘How to Survive November‘ -sarjassa käytiin muuten aistikävelyllä. Nyt olisi hyvä aika mennä uudelleen luonnon vaipuessa talviuneen.

Hauskin aisti on tietenkin ‘kuudes aisti’. Minähän uskon siihen ememmän kuin omiin mielipiteisiini! Nuorempana näin paljon enneunia kunnes ne kävivät niin pelottaviksi, että suljin ne pois. Omaan pieneen elämään liittyvät olivat vielä suurta hupia, mutta yleismaailmalliseen tilanteeseen liittyvät ja paavin ampuminen menivät yli hilseen.

Toinen tunnustus tuli luovasta bloggaamisesta, josta olen aivan muikeana.

Kreativ Blogger -tunnustus ja 7-haaste

Tunnustuksen mukana seurannut haaste pistikin vuorostaan otsan kurttuun:

 1. Tunnustuksen saajan tulisi jakaa se edelleen seitsemälle bloggajaalle
 2. Linkittää heidät postaukseensa
 3. Kertoa itsestään 7 asiaa, mitä muut eivät tiedä!

Mutta tehän tiedätte kaiken… 😮 Kokeillaan:

  1. Luen kaiken mitä eteeni tulee ja ikinä en heitä mitään lukematonta menemään ennenkuin se on luettu.
  2. Sairaana nukun aina sohvalla.
  3. En ole läheskään niin työnarkomaani kuin saatan antaa näissä blogikirjoituksissa ymmärtää. Uskon laadukkaaseen tulokseen, mutta silti en ole kunnianhimoinen. Periaatteella; sen minkä teet, tee kunnolla. Toisinaan saatan olla siis turhan tarkka.
  4. Syön valkosipulia joka päivä, muodossa tai toisessa.
  5. Pidän silittämisestä ja silitän kaiken muun paitsi kalsarit ja sukat.
  6. Lapsena tervehdin kaikkia vastaantulijoita. Vieraissa pitäjissäkin.
  7. Ihmiset jättävät reissuillani kottikärryjä tielleni. Katso vaikka täältä ja täältä tuon lisäksi, jos et usko:

kottaritÄkäslompololaiset

Taitaa olla niin etten ole häiriköinyt Vaiheista ja Timoa aikoihin, joten haasteet lähtevät niihin osoitteisiin. Uusi tuttavuus Yamaba saa myös osansa.

20 comments on “tuoksuvat tunnustukset

  • Inkivääri,
   Jospa niistä löytyisikin tähän talven pimeyteen inspiratiota kuvaussessioille naapurustossa. Varokaa siis, kottikärry-inspector on liikenteessä 🙂

 1. Toi hajuaistijuttu jotenkin osui just tänään. Katselin Tiimarissa tapani mukaan krääsää ja menin, onneton, haistamaan toffeentuoksuista kynttilää.

  Tuoksukynttilät pitäis kieltää lailla. Pahoinpitelyä kertakaikkiaan.

  • Hoover,
   Samaa mieltä tuoksukynttilöiden kieltämisestä. Tosin allergiasyistä. En voisi kuvitellakkaan hommaavani sellaisia kotioloihin. Joistain kaupoistakin pitää lähteä nopeasti ulos sen ‘käryn’ vuoksi, vaikkei se niissä tiloissa mitään oireita aiheuta edes.

 2. Jännää lukea näitä paljastuksia.Näistä paljastuksistasi jää eniten mieleen tuo 6.aistisi;minulla oli ihan sama juttu, ja pelästyin kunnolla.Joten suljin minäkin sen aistin vuosia sitten.

 3. Voi Lepis! 🙂 No, kiitos kuitenkin vaikka nyt pitää keksiä jotain mitä en oo ennestään jo paljastanut… Pari ideaa onkin jo mielessä. ^_^

 4. Okei. Heh. Tuo kottikärryhomma on kieltämättä hauska. En tosiaan tiennyt, että tuollainenkin riesa ihmisellä voi olla 🙂

  Kiitos haasteista, palailen niihin hieman tuonnempana.

  • Vaiheinen,
   No en minäkään tiennyt ennenkuin siellä pohjoisen reissulla kompuroihin noihin keskellä pyörätietä 😉

 5. Minäkin tykkään silittämisestä! Mieluiten silitän kissoja, koiria ja muita pehmoisia karvaläjiä 😀

 6. Eikö mitenkään voisi kohtalolle vihjata, että voisi kotsut jo vaihtaa lumikolaan, tai colaan tai kossukolaan, mutta jäitä voisi olla 😀

 7. Jösses – minäkin löyhkään aina valkosipulille ja moikkailen vieraille ihmisille. Etkö sinä enää tervehdi, kuten teit lapsena?
  Tuo kuudes aisti on kiinnostava. Ahdistuin siitä nuorena, mutta nyt se on tavallaan elpymässä takaisin. Uskon olevani sinut sen kanssa.

  • Aimarii 😀
   Eikö ole ihanaa kun saa löyhkäillen köntystellä eteenpäin. Duunissa ei valitettavasti voi kovin pahasti höyryvanaa pitää perässään, joskus ovat jopa huomauttaneet nautintoaineen liiallisesta käytöstä. No en mä nyt ihan jokaista jalkakäytävällä vastaan tulevaa jaksa moikata täällä etelässä 😉

   Elvyttele ihmeessä sitä kuudetta aistiasi!

 8. Pingback: Peruskärryt « Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s