how to survive november 09 – 1

Täällä taas, marraskuu!

Näin se kammottu ja pelätty pimeyden sekä synkkyyden kuukausi saapui meitä riivaamaan. Hitaasti hiipien yllätti jälleen. On siis jälleen aika ryhtyä taistoon tuota mustaa kaapua vastaan ja raivata tiensä valoa kohti.

Tänä vuonna ‘How to Survive November’ -sarjassa taiteillaan interaktiivisin keinoin yhteisteoksia.

Säännöt:

Ideana on jokaisen marraskuun selättämiseen lähtevän ideoivan vuorollaan omalla tyylillään teosten pohjia ja lähettävän niitä edelleen seuraavalle ja sitä seuraavalle kunnes työ on käynyt kaikilla ja on julkaisukelpoinen. Media ja tyyli on jokaisen marraskuun selättäjän oma valinta, joten tässä ei tarvitse osata piirtää (käsin tai koneella) ellei halua, visuaalisen ilmaisun muoto on vapaa, kunhan siihen asti teosta käsitelleiden kädenjälki jää myös näkyviin.

Jotta työt eivät ruuhkaudu, porrastamme niiden etenemistä ja toisinaan julkaisen täällä välitehtäviä. Jokainen osallistuja julkaisee aina osan teoksestaan ennen kuin lähettää sen seuraavalle välipalana, mutta vain osan. Lopullisten teosten määrä riippuu tietenkin osallistujamäärästä. Kuukauden lopuksi voimme pitää yhteisnäyttelyn.

Tänään:

Tämän ensimmäisen päivän tehtävä on ilmoittautua mukaan, joko kommenttilootaan tai sähköpostilla lepis(at)myway.com.

Arvon illalla ilmoittautuneiden listan ja julkaisen huomenna teosten liikkumisjärjestyksen. Niitä voi lähettää toisilleen joko sähköpostin välityksellä, postissa tai blogissa tai muissa nettivälineissä.

Tehtävässä on myös kunnioitettava tekijänoikeuksia ja teokset nimetään yhteistuumin.

Ja nyt kaikki ilmoittautumaan jotta saadaan mahdollisimman monta rinkiä ja teosta aikaiseksi! Tässä vaiheessa haastan myös viime vuonna ‘How to Survive November’ -tehtäviin osallistuneet:

Unnan, Savisudin, Susupetalin, Itkupillin, Tuiman, Vaiheisen, Kuuselan Pekan, Lähtölaskennan jälkeen Mm:n, Inkiväärin ja HaloEfektin. Valitettavasti Koskikara on sittemmin lopettanut bloggauksen, mutta jos on linjoilla niin nyt olisi hyvä aika putkahtaa ilmoille 😉

Idea yhteistyöteoksiin syntyi jo kesällä ihaillessani näitä Keski-Suomen Taidemuseon näyttelyssä näkemiäni ‘1->2->3->4′ -teoksia.

November 2007

November 2008

tag How to Survive November

Advertisements

28 comments on “how to survive november 09 – 1

 1. Mukana ilman muuta, jos vain osaan ja pysyn kärryillä. Uskon että askel kerrallaan asiat selviävät. Hieno idea joka tapauksessa. Mietinkin jo, että ehditkö meitä muistaa kiireittesi keskellä.
  Käytän projektin ajan sähköpostiani uuna@jossain.com
  Kiitos sinulle 😀

  • Unnu,
   Toki pysyt kärryillä, uskoisin tämän olevan sinun lajisi 🙂
   Kiireet pistetään kuule sivuun marraskuun ajaksi ja työt tehdään työaikaan päivisin. Tämä on se pelastus, jolla selviää 🙂

 2. Moi lepis, mukavan projektin olet keksinyt marraskuun piristykseksi! Komppaan Unnua yllä, eli voisin osallistua mielelläni, jos vaan osaan ja tajuan mitä pitää tehdä 🙂

  • No tuohan on aivan liian aikaista sunnuntai-aamun aivotoiminnalle. Parhaat ohjeet löytyy sieltä vanhasta blogikirjoituksesta.

 3. Tuota, kyllä tai silleen, jos jotain osaan tehdä… Kuvankäsittely on vähän heikoilla, mutta sähköposti kulkee ja posti, jos vaikka seuraava sitten aina …
  Ideahan on taas huippu. Hienoa, marraskuu on täällä!

 4. Minä en ymmärtänyt yhtään mistä on kysymys. Kun katsoin vuosia 2007 ja 2008 olin entistä enemmän ymmälläni.
  Mutta ihan noin muuten, jos pitäisi esim 30 saada mukaan siis yksi jokaiselle päivälle, niin olisin joukon jatkona. Jos taas en osaa siirrän vuoroni suosiolla seuraavalle hyvin saatesanoin.
  Siis saako ottaa kuvia tai piirtää paintilla tai kirjoittaa jne. Tulevatko ne johonkin yhteiseen kokonaisuuteen viimeisenä päivänä

  • Arleena,
   Ei se mitään. Oli hieman huonosti selitetty. Oletin, että kaikki käyvät katsomassa sen vanhan blogikirjoituksen ja sieltä löytyvät linkin. No, sehän on hankakalaa.
   Media on vapaa, eli saa tehdä mikä parhaiten luontuu tai vaikka kaikkea 🙂 Lopuksi pidetään taidenäyttely, virtuaalinen.

 5. En minakaan mistaan mitaan ymmarra, mutta mukana ollaan. Enka ma mitaan mustaa kaapuakaan nae, aurinko paistaa iloisesti ja eikohan lampotila kohoa paivalla taas hellelukemiin. ;D

 6. Valitettavasti taidan olla ilonpilaaja ja en osallistu ryhmätehtävään.

  On tiedossa kiirettä kotonurkissa ja olisi inhottavaa olla “heikoin lenkki” jonka vuoksi ei pysytä aikataulussa ja muille tulee stressiä. Seuraan kyllä muuten ja saatan “sooloilla”.

 7. En tajua minäkään mitään ohjeista, mutta olen mukana kuin vain nyt oon…kai voi on olla ellen kaikkia annettuja ohjeita ja sääntöjä niin noudatakaan (paitsi mitkä kuuluvat tekijänoikeuslakien piiriin yms. Riippuu paljolti töiden ja omien voimien välisestä ajasta sekä omista voimistani.

  Mutta Joo.

 8. Nyt vasta huomasin… Minustakin tämä kuulostaa vähän vaikealle, marraskuun selätys kuulostaa tutulle, mutta säännöt uudelle – viimeksi ehkä oli jotain enemmän yksinkertaista ja siten minullekin ehkä sopivaa?8) Mukana kuitenkin, sen minkä osaan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s