Toinen rinki ja ‘Tags’

Töistä pääsy taas venähti ja olen pahoillani tästä hitaudesta. Nöyrin kumarrus.

Taiteilijarinki nro. 2

Julkaisen nyt suuresti odotetun toisen ‘How to Survive November’ -taiteilijaringin numero 2:

Taiteilijoiden numerointi:

12. Savisuti
13. Demetrius
14. Uuna
15. Tuima
16. Realistinen optimisti

Teosten etenemisjärjestys:

12->13->14->15->16

13->14->15->16->12

14->15->16->12->13

15->16->12->13->14

16->12->13->14-<15

Tehtävä:

 1. Etsi tänään luonnosta yksi marraskuinen väri, joka tällä hetkellä miellyttää silmääsi.
 2. Tee yksi taideteoksen pohja omalla ilmaisutavallasi. Se voi olla kuva, valokuva, piirros, maalaus, kollaasi, lehtileike, teksti, runo yms. eli aivan mitä tahansa, mikä milenkiintosi ja ilmaisutapasi onkaan. Käytä siinä tuota valitsemaasi väriä. Teoksen ensimmäinen tekijä määrittää minkä kokoinen teos on.
 3. Lataa se Photobuckettiin seuraavan teoksen jatkajan noukittavaksi ja lähetä hänelle viesti kun teos on haettavissa.
 4. Hae omasi sieltä viestin saatuasi ja jatka omalla taiteellisella tyylilläsi tuota teosta.
 5. Toimi jälleen kuten kohdissa 3 ja 4, kunnes kaikki teokset ovat käyneet luonasi.

Etenemä:

 • Savisuti tekee oman ensimmäisen teoksensa (teoksen pohjan) ja lähettää tämän keskeneräisen työn Demetriukselle, joka oman lisäyksensä jälkeen lähettää sen Uunalle, joka oman lisäyksensä jälkeen lähettää sen Tuimalle jne. kunnes se on käynyt Realistisella optimistillä, joka viimeistelee teoksen valmiiksi.
 • Demetrius lähettää oman ensimmäisen teoksensa Uunalle, Uuna Tuimalle jne.
 • Näin jokaisella on yksi teos työstettävänä aina yhtenä päivänä kunnes se siirtyy eteenpäin seuraavalle. Kaikki työt ovat siis keskeneräisiä kun ne siirtyvät seuraavalle, joka lisää siihen oman ‘juttunsa’. Jokainen osallistuu kaikkien teosten tekemiseen inspiroitumalla edellisten tekijöiden ajatuksista. Yhteinen teema on se ‘marraskuun väri’.
 • Teoksia olisi marraskuun selätyksen vuoksi työstää varsin nopeaan tahtiin, mutta parin päivän viive sallitaan. Ja jos on tarve pidemmälle tauolle, kuten viikonloppuisin saattaa käydä, niin ilmoittaa siitä seuraajalle.
 • Teokset olisi hyvä nimetä saman kaavan mukaan.
 • Mitä blogissa tapahtuu tällä välin? Siellä voi kertoa inspiroitumisestaan ja vaikkapa näyttää miten työstettävä teos edistyy sillä välin.
 • Tähän on helppo tulla mukaan tai jos tuntuu ylivoimaiselta voi jonkin osuuden jättää väliin.
 • Ensimmäisen kierroksen mentyä keksitään uusi teema.
 • Teosten valmistuttua ne julkaistaan yhteisnäyttelynä.

Rinkiin nro. 2 otetaan osallistujia lisää ilmoittautumisjärjestyksen mukaan. Tehtäviä tulee lisää matkan varrella ja ykkösestä saa siirtyä myös kakkoseen mukaan jos intoa riittää. Jossain vaiheessa kuukautta nämä kaksi rinkiä sämplätään sekaisin.

Nämä kaksi rinkiä ovat omissa albumeissaan Photobucketissa, jotta kuvat eivät mene sekaisin työskentelyvaiheessa.

‘Tags’ Photobucketissa

Nimeämisestä ja kuvien löytymisestä Photobuketissa on ollut hieman päänvaivaa itse kullakin. Tein sinne tänään asetuksen, että kuvat ovat albumissa latausjärjestyksessä. Lisäksi löysin ‘Tags‘ nappulan ja tässä ohjeet, jotka saattavat auttaa löytämään jokaiselle tarkoitetut kuvat. Eli latauksen jälkeen niihin lisätään ‘Tag’, joka on sen nimi/nikkis jolle kuva seuraavaksi menee.

pb_1Albumin oikeaan reunaan ilmestyy Tags-valikko kuvan lataamisen jälkeen. Klikkaa Tags-valikon Edit -tekstiä ja seuraavanlainen valikko aukeaa:

pb_toka

Kaikki albumin kuvat näkyvät peräkkäin ja niiden viereisiin ruutuihin voit kirjoittaa kuten kirjoitin tuohon oman kuvani kohdalle. Kenelle se on tarkoitettu ja päivämäärä. Muista tallentaa sivun ala-laidassa.

Palaat takaisin albumiin ja siellä näyttää sitten tältä:

pb_kolmas

Klikkaamalla kuvaa se aukeaa omalle sivulleen seuraavasti:

pb_3

Nyt kaikki ensimmäiseen rinkiin osallistuvat ovat jo huomanneet, että tässä on jotain omituista. Karille tämän piti mennä ja olenkin jo käynyt muuttamassa Tagin oikeaksi 🙂

Uskoisin kaikkien löytävän oman seuraavan kuvansa jos käytämme ‘Tagejä’.

Advertisements

27 comments on “Toinen rinki ja ‘Tags’

 1. Hmm, täytyy tutkia noita tägeja, oma alkutyöni on ainakin muuttanut nimeään, nyt se olisi Arleenan tekemä, tai kai se on minun alkukuvani, kaksi ekaa oli nimeltään susu eka ja susu toka.

  Sitten mietin sitä, että kun kuva kiertää kaikilla, niin miten tarkkoja ihmiset ovat siitä, että oma jälki näkyy kuvassa? Tämä tuli mieleen, kun katsoin SuviAnniinan alkukuvaa, johon olin lisännyt oman juttuni ja nyt tässä vaiheessa sitä lisäämäni kasvokuvaa ei näy, vaan se on käsitelty pois. Minun lisäni oli vaan muutama viiva, mutta tuli mieleen, että jos joku näkee kamalan vaivan lisätäkseen jotain kuvaa ja seuraava sitten poistaa sen käsittelyllä?

  En tiedä, mitä mieltä olette?

  • Susupetal,
   Pyhä tarkoitus on, että jokaisen käden jälki näkyy jokaisessa kuvassa. Muodossa tai toisessa. Poistaa ei saa.

   Olisiko siihen nimeämiseen sittenkin mahdollista ajatella seuraavaa:
   – alkuperäinen nimi pysyy koko ajan, esim. susupetal_eka
   – seuraava lisää siihen vain numeron, eli susupetal_eka_2 jne. eli numero lopussa vaihtuu
   – tägiin laitetaan kenelle se menee

   Tämä oli vain ehdotus…

   • Joo, suurin osahan niistä kuvista on nimetty ihan loogisesti, esim. karin kolmas, Uuna4. jne, siitähän on helppo aina napata.
    Olen laittanut myös mm:lle s-postia, kun olen saanut kuvan tehtyä, mm on seuraavana listassa, ja samoin SuviAnniina on kertonut minulle meilillä, koska kuva on muokattavissa, SuviAnniina on minua edellä listassa. Meileissä ollaan myös kerrottu kenen ja minkä numeroinen kuva sieltä on haettavissa. On toiminut ihan hyvin, kuten varmaan tuo tagittaminenkin toimii.

    Jep, samaa mieltä, ettei voi poistaa toisen käden jälkeä.

  • Ei saa missään tapauksessa poistaa toisen tekemää lisäystä!!! Mä olen kanssa huomannut, että muutamissa kuvissa on ollut jotain outuo kämmiä havaittavissa, onkohan kyseessä vain kuitenkin vahinko…?

 2. Hienoa kun pääsin mukaan vaikka aika hankalalta tämä alku nyt näyttää täältä katsottuna. Lähden nyt hommiin ja toivottavasti olen edes jotain ymmärtänyt oikein. Katsotaan miten onnistuu. Sori, jäi tänään myöhään.

  • Tottakai vanha konkari kuten sinä on mukana! Ei haittaa ajankohta, sillä myöhään se meni minultakin tänään vielä. Tästä se lähtee 🙂

 3. Hyviä pointteja Susu. Olen itsekin lisännyt vain sellaisia juttuja, melko pieniä jotka eivät totaalisesti muuta kuvan alkuperää. Eihän nimittäin ole varmaankaan tarkoitus että p e i t ä m m e toisen työn omalla ideallamme vaan täydennämme sitä.

  Tuo tägi juttu kuullosti järkevältä, tämä 11 – hengen ryhmä on ehkä liian iso ja kuva joutuu liian monien käsien kautta eteenpäin. Että ehkäpä jatkossa pienentäisimme ryhmäkokoa? Esimerkiksi 5-6 hengen ryhmiin. Pienryhmä on muutenkin parempi tämäntyyppisessä työskentelyssä, siinähän voi vaikka tarvittaessa pyöräyttää kahdesti niitä kuvia.

  Yritän tutustua tähän tägiasiaan myöhemmin. Ja täytyy vähän marista, vaikken yleensä marise mistään: en oikein tykkää siitä photobugetista alustana, se on aika sekava ja koko ajan vilkkuu joku mainos tms. siellä. Voisihan sitä vähän yksinkertaistaa ja laittaa vaikka työskentelytilan suljettuun tavalliseen blogiinkin. Sujuisi varmaan sielläkin, jos ryhmän koko olisi tuo 5-6. Ja esim. yks ryhmässä perustaisi ja vastaisi siitä työskentelyblogialustasta.

  Nooo, tää oli nyt vaan semmoinen idis. Mutta muuten, ideana tämä on hiton hyvä ja mielenkiintoinen.

  • Hirlii,
   Seuraavalla kierroksella sämpälätään ringit ja todennäköisesti teemme niistä pienempiä. Taitaa sitten olla kolme rinkiä.

   No en minäkään pidä noista välkkyvistä ja sekavista alustoista. Nyt myös selvisi, että wp ei tue tuota, vaan olisin saanut diashown tänne pyörimään jostain muusta alustasta. No, eiköhän me pärjätä.

   Photobucetissa voi myös suoraan editoida kuvaa, joten periaatteessa ei tarvitse tuoda niitä edes omalle koneelle muokattavaksi. Oletko löytänyt toiminnon?

   Blogeissa kuvien koko on aika rajattu, joten siksi en osannut ajatella blogia alustaksi.

   Ihana kuulla, että olet viihtynyt 🙂

   • Tokitoki 🙂 Teen mieluummin muokkaukset omalla koneella, mutta tietty juu se joillekin toisille sopii paremmin se.

    No toki me pärjätään, miksei pärjättäisi !

 4. Lepis, kiitos sähköposteista. Olen vastannut molempiin, mutta saan takaisin vain Mail Delivery -viestejä. Ehkä set ole saanut vastauksiani?

  • No en ole saanut, Tuima! Höh. Kävin kyllä blogissasi katsomassa kommenttisi, joten en ota kuuleviin korviini enää muuta kuin mitä siellä oli 😉

   lepis ät myway.com

  • Kyllä vain, juuri niin Savisuti. Jatketaan toisesta eteenpäin. Joskus joutuu ehkä hieman menemään päällekkäin. Kuvien kokoa voi myös muuttaa suurentamalla canvasta, mutta ei varsinaista kuvaa. Silloin taitaa kärsiä kuvan laatu. Hienolta näyttää jo siellä rinki2 albumissa 🙂

 5. Pingback: How to Survive November 09 – 4 « Parallel Lines

 6. Palaan tuohon “toisten työn peittämis”-juttuun. Luulen, että esim SusuPetalin huoli oman työn peittymisestä johtuu siitä, että jotkut lähtivät jatkamaan väärää työtä, siis kuvan aikaisempaa versiota. Siihen tämän taggaamisen pitäisi tulla apuun. Alussa myös nimeäminen takkuili. Nyt kun systeemi on selvä, on helpompaa, sen huomaa jo tuosta uudesta ryhmästä. Se pääsee parempaan alkuun meidän virheittemme avulla…

  Minäkin jatkoin tuota SuviAnniinan työtä Susun jälkeen. Silloin SusuPetalin piirros vielä jäi siihen. Minunkaan osuuttani ei ole nyt näkyvissä. Saattaa olla, että kaikki työt eivät nyt jatku näiden epäselvyksien takia.

  Mukava, kun laitoit linkin kirjoituksessasi suoraan tuonne sivuille, että halukkaat voivat näin seurata.

  • Jos jostain vahingossa katoaa jotain, niin silloin varmaankin kannattaa käydä hakemassa edellinen versio ja jatkaa siitä. En usko, että tämä on ollut tahallista vaan puhdas vahinko. Ja jos jonkun osuus on näin kadonnut, voisiko sen käydä lisäämässä? Ohjelma on outo ja lataamisvaiheessa on katoamisia saattanut tapahtua tai jotain.

 7. Aivan liian hankalaa mulle ymmärrettävksi, söhlin jotain, sainkohan Uunan alkuperäisen kuvan hävitettyä vai pitikö sen jäädäkään näkyville? Laitan nyt viestin Realistiselle optimistille. Huoh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s