How to Survive November 09 – 11

Marraskuun selätyksen ensimmäinen kierros alkaa olla pieniä viimeistelyjä vaille valmis. Niistä tuli hienoja! Selätysgalleriaan on palkattu pari avustajaa ja pääsemme avaamaan näyttelyn kunhan saamme työt sinne ripustettua. Tai oikeastaan sinne on palkattu päägalleristi ja minä pääsin avustajaksi 😉 Nyt voimme lähteä toiselle kierrokselle. Säännöt ovat samat kuin edellisellä kierroksella.

Tehtävä 2 – Mitä tänään syötäisiin?

 1. Vilkaise jääkaappiisi ja nouki sieltä yksi tuote tai tavara, josta teet tämän kierroksen pohjan.
 2. Tee yksi taideteoksen pohja omalla ilmaisutavallasi. Se voi olla kuva, valokuva, piirros, maalaus, kollaasi, lehtileike, teksti, runo yms. eli aivan mitä tahansa, mikä milenkiintosi ja ilmaisutapasi onkaan. Käytä siinä tuota valitsemaasi väriä. Teoksen ensimmäinen tekijä määrittää minkä kokoinen teos on.
 3. Lataa se Photobuckettiin seuraavan teoksen jatkajan noukittavaksi ja lähetä hänelle viesti kun teos on haettavissa. Photobucketissa on kaksi uutta kansiota: Kierros2_Rinki1 ja Kierros2_Rinki2. (Ne näkyvät ainakin, jos kirjautuu marraskuu_2009 käyttäjänä.)
 4. Hae omasi sieltä viestin saatuasi ja jatka omalla taiteellisella tyylilläsi tuota teosta.
 5. Toimi jälleen kuten kohdissa 3 ja 4, kunnes kaikki teokset ovat käyneet luonasi.

Taiteilijat on arvottu oikeaoppisesti paperilappujen avulla, jotka piilotettiin patakintaaseen. Nimi arvottiin vuorotellen kumpaankin rinkiin. Arvonnan suoritti galleristin apulainen vasenkätisesti.

Teosten etenemisjärjestys:

Tehtävä2_Rinki1:

SuviAnniina -> Tuima -> Mutkimus -> Hoover -> Realistinen Optimisti -> Itkis -> Typo

Tuima -> Mutkimus -> Hoover -> Realistinen Optimisti -> Itkis -> Typo -> SuviAnniina

Mutkimus -> Hoover -> Realistinen Optimisti -> Itkis -> Typo -> SuviAnniina -> Tuima

Hoover -> Realistinen Optimisti -> Itkis -> Typo ->SuviAnniina -> Tuima -> Mutkimus

Realistinen Optimisti -> Itkis -> Typo -> SuviAnniina -> Tuima -> Mutkimus -> Hoover

Itkis -> Typo -> SuviAnniina -> Tuima -> Mutkimus -> Hoover -> Realistinen Optimisti

Typo -> SuviAnniina -> Tuima -> Mutkimus -> Hoover -> Realistinen Optimisti -> Itkis

Tehtävä2_Rinki2:

Kari -> Demetrius -> Uuna -> Lepis -> Arleena -> Hirlii -> Elegia

Demetrius -> Uuna -> Lepis -> Arleena -> Hirlii -> Elegia -> Kari

Uuna -> Lepis -> Arleena -> Hirlii -> Elegia -> Kari -> Demetrius

Lepis -> Arleena -> Hirlii -> Elegia -> Kari -> Demetrius -> Uuna

Arleena -> Hirlii -> Elegia -> Kari -> Demetrius -> Uuna -> Lepis

Hirlii -> Elegia -> Kari -> Demetrius -> Uuna -> Lepis -> Arleena

Elegia -> Kari -> Demetrius -> Uuna -> Lepis -> Arleena -> Hirlii

Muutoin pätevät samat säännöt kuin edellisellä kierroksella nimeämisine päivineen.

PS. Vaiheinen jäi lomalle, joka hälle suotakoon kunhan tulee takaisin. Molempiin rinkeihin mahtuu vielä tai perustetaan halukkaille uusi rinki. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tämän postauksen kommenttilootaan.

Edit 12.11 klo 19:48 Päivitin osallistujalistan.

Edit 16.11 klo 7:48 Lisäsin Typon Arin Rinki1:n mukaan ja Elegian Rinki2:n mukaan.

34 comments on “How to Survive November 09 – 11

 1. Huomenta Lepis, ai eiks tämä selätys loppunutkaan vielä? ja nyt Vaiheinenkin on lomalla, hö. Ei vaan, mukavaahan se on kun jaksat ja viitsit meitä marraskuun raatoja piristää 🙂 Täytyy tutkia siis jääkaapin sisältöä.

 2. Lepiksen lempiaihe: jääkaappi 😉

  Entä jos laittaisi maidonvalkoisen sivun, otsikolla: “jokapäiväinen juomamme”… ehkä sentään voi keksiä jotain muuta.

 3. Kiitos sinä ihana keksijä ja jaksaja!
  Lähden nyt tyttärentyttären luo, mutta illalla jo laitan oman pohjani.
  Kaksi ryhmää on hyvä, työtkään ei tule ihan niin täyteen 🙂

 4. Arvon taiteilijat,

  toivoisin että antaisitte nimen työllenne koska ripustamme töitä parhaillaan Galleria Selätyksen näyttelytilaan ja toivoisimme että voisimme pitää avajaiset nyt perjantai-iltana. Tarkempi kutsu saapuu myöhemmin mikäli ajankohta taiteilijoille vain sopii ja saamme kaikki työt siihen mennessä ripustukseen.

  Laittakaa työnne nimi joko photobucketiin josta näyttelyavustajamme käyvät töitä hakemassa tai ilmoittakaa se täällä. Mielellään mahd. pian jotta saisimme näyttelyn pystyyn. Mikäli ette keksi nimeä millään, näyttelyavustajamme voivat tehdä sen puolestanne.

  Terv. Galleristi

 5. Kirjoitin sulle, Lepis, jo vietin, mutta minutkin voi ottaa pois tuolta seuraavasta kierroksesta vaikka se tosi mielenkiintoiselta näyttääkin. Yllättäen tässä on tullut niin paljon ohjelmaa marraskuulle etten pääse pitkästymään enkä ehdi olla mukana niin paljon kuin tässä pitäisi olla. Käyn kyllä ihailemassa teidän töitänne!

  • Savisuti,
   Marraskuu voi olla siis yllätyksellinen 😉 Kiitos tähän astisesta ja mukaan voi hypätä takaisin milloin vain.

 6. Täh, en kyllä tajua mitään. Pitää varmaan lukea tämä huomenna uudelleen. vaikuttaa monitmutkaiselta, mutta erittäin kiinnostavalta!

 7. Pitäisikö tota osallistuja listaa vähän päivittää, ennenkun tulee sekaannuksia…käsittääkseni siis SusuPetal ei ole mukana toisella kierroksella…entä Hoover?

  • SuviAnniina,
   Hoover on sairastunut ja tulee mukaan taas kun jaksaa. Ei kai meillä niin hätä ole etteikö keritä odotteleen nyt kun on tämä uusikin. Voidaan hypätä Hooverin yli ja hän jatkaa sitten kun jaksaa.

 8. Muuten ihan ok, mutta minä en ole tallentanut etenemisjärjestyksen logiikkaa. Olisitko ystävällinen ja merkitset tagin aloituskuvani alle kenelle kuva menee. Onko se hirilii vai miten se menee. Käydäänkö nyt useamman kerran kunkin kuvassa.

  • Arleena,
   Homma hoidossa. Kävin täggäämässä kuvasi ja ne menevät todellakin Hirliille tällä kierroksella. Käydään edelleen vain kerran kunkin kuvassa. Hienoja pohjia siellä 🙂

 9. Hei, kyllä ehdottomasti haluaisin tulla mukaan, mutta en vieläkään ihan tajua koko ideaa. Käyn kurkkimassa lisää toisten blogeista jne.

  Tuleeko vielä kolmas aihe? En nimittäin täällä (Tokiossa) ehdi varmaan pahemmin kuvia väännellä sitä paitsi huomenna on jo paluu takaisin eli piiitkä lento edessä eli en ole koneella varmaan pariin päivään (tulee varmaan nukuttua kotopuolessa ainakin vuorokausi, heh). 😀

  Mutta sitten olisi aikaa ja innostusta olla mukana!

  • Elegia,
   Jippii!
   Homma menee niin, että jokainen tekee annetun aiheen mukaan pohjakuvan joka ladataan photobucketiin kansioon, annetaan tag (listan mukaisesti seuraavan henkilön nimi) ja noin kerran päivässä jokainen käy hakemassa hänelle tulossa olleen kuvan, tekee siihen lisäyksensä omalla tyylillään (joka voi olla väri, muoto, kuva yms. läpi koko kierroksen) ja lataa sen jälleen seuraavaa varten buckettiin. näin mennään kunnes kierros on täynnä ja kaikki kuvat ovat käyneet kaikilla. Osa porukasta piirtää niihin, osa kirjoittaa, osa lisää kuvankäsittelyn keinoin kuvaa jne. Tämä on todella hauskaa ja sieltä on tullut todella upeita teoksia.

   Näitä tulee vielä ainakin yksi kierros lisää, innostuksen mukaan, ja olet todella tervetullut mukaan. Laitan sinulle sitten photobucketin salasanat sähköpostiin.

   • Tuossa photobucket sanassa on linkki, jolla pääset katsomaan mitä siellä nyt meni ensimmäisen kierroksen aikana.
    Kaikenlaisia ohjeita löytyy tämän blogin postauksista tämän kuukauden ajalta 🙂

 10. Pingback: How to Survive November 09 – 13 « Parallel Lines

 11. Minulla on ollut ja on edelleen kovasti kiirusta, mutta ilman muuta olen selättämässä marraskuuta. Tosin saatan olla viimeisien joukossa, mutta kyllä marraskuu selättyy!

 12. Milloin siis julkaistaan seuraava aihe ja mikä on rinkijärjestys? Taidan alkaa hiljalleen hahmottaa tätä ideaa ja olisin mieluusti seuraavassa ringissä mukana!

 13. Pingback: How to Survive November – mininäyttely « Parallel Lines

 14. Pingback: How to Survive November 09 – 21 « Parallel Lines

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s